E-faturaya Nasıl Geçilir?

Planports Ekibi 23.03.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1885 kere okundu

E-FATURA’YA NASIL GEÇİLİR?

Bu yazımızda e-faturaya nasıl geçilir, şartları nedir gibi konulara değineceğiz. Öncelikle e-faturaya kimlerin geçebileceği konusuna bakalım.

E-fatura uygulamasına herkesin geçmesi mümkündür. Fatura kesen bir işletmenizin olması yeterlidir. E-faturaya geçmek için hiçbir ciro şartı yoktur. Büyük ya da küçük hiç fark etmez, yeni kurulmuş, hiç fatura kesmemiş bir işletme bile e-faturaya geçebilir. Hızlı ve kolay fatura kesmek için dilediğiniz zaman e-faturaya başvurabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-fatura kullanmak istiyorsanız GİB'den bir adet mali mühür almanızı istiyor. Yani e-faturaya geçmek için ilk yapmanız gereken şey bir mali mühür almaktır. Şahıs firması iseniz e-imza ile de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Entegratör firma kullanılacaksa; fatura adedine göre birim maliyet 0.30-0.65 TL arasında değişir. İlave olarak saklama ücreti, 2500TL civarında entegrasyon ücreti ve eğitim bedelini karşılamanız gerekir.


Mali Mühür Nedir?

Mali mühür, e-fatura veya e-arşiv kullanmak için GİB'den alacağınız, firmanıza elektronik yani dijital ( bilgisayar ve internet) ortamda fatura kesme yetkisi verecek bir çeşit sertifika aslında. Mali mührü GİB'den sadece 1 defa alıp e-faturaya ilk geçerken kullanırsınız, daha sonra gerekmez.

Mali mühür almak için GİB'e başvuru yapmanız ve ücretini ödeyerek mali mühür siparişi vermeniz yeterli. Mali mühür için bağlantıya tıklayabilirsiniz; https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

Mali mühüre başvurduğunuz anda GİB'e, "e-faturaya geçmek istiyorum" demiş oluyorsunuz. Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sitesinden başvuru yapabilirsiniz. GİB de verdiğiniz siparişin ardından birkaç günde size mali mührünüzü gönderiyor.

Mali mühür almanız demek artık e-fatura kesmeye yetkisi olan bir işletme olduğunuz anlamına gelir. E-Fatura’ya canlı ortamda başvuru yapmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz; https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ Bunun devamında yapmanız gereken tek şey e-fatura hizmet sağlayıcısı edinmektir. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra artık faturalarınızı kesebilirsiniz.




Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM