E-Posta Pazarlama İle Satışlarınızı Arttırın

Planports Ekibi 28.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1082 kere okundu


E-POSTA PAZARLAMA İLE SATIŞLARINIZI ARTTIRIN

E-posta pazarlaması, özellikle de bu konuda iyiyseniz, işinizde yapabileceğiniz en yüksek yatırım getirisi etkinliklerinden biri olmaya devam ediyor.
Listenizi temizleyin
Yeterince büyük bir listeniz varsa ve e-posta listenizi herhangi bir süredir oluşturuyorsanız, listenizde yanıt vermeyen kişilerin olduğunu zaten biliyor olabilirsiniz. Yani e-postaları açmazlar, bağlantıları tıklamazlar ve sizi görmezden gelirler.
Çok yüksek bir katılım oranının sonucu olarak gerçekten büyük bir listeye sahip olduğunuzu tespit ediyorsanız, ancak katılım yaptıktan sonra ilgi çekici değillerse, teklifiniz yeterince hedeflenmemiş olabilir.
E-posta listenizde bu "askıları" açmayla ilgili en büyük iki sorun listenizin maliyetini arttırmalarıdır. Çünkü çoğu e-posta servis sağlayıcısı abone tarafından ücretlendirilir ve listenizin tamamını teslim edilemez kılar.
Listenizden kaldırmak istediğiniz kişileri belirledikten sonra, son 60 veya 90 gün içinde hiçbir şeyi tıklatmadıkları veya açmadıkları için, onları “son şans” dizisi ile göndermek istiyorsunuz.
Bu, insanları aktif listenize geri koymak için son bir kez açmaya veya tıklamaya teşvik etmeye çalışan bir e-posta dizisidir. Genellikle, bu bir tür indirimli bir özel teklif içerir.
3-4 e-posta "son şans" sıranızı geçtikten ve yeniden etkinleştirilmediklerinde, onları listenizden temizlemek isteyeceksiniz.
Yanıt veren kişilerin temiz bir listesine sahip olduktan sonra, daha fazla e-posta açmak için yanıt verenlerin listesini almaya başlamanın zamanı geldi.
Bunu yapmanın en hızlı yolu, konu satırlarınızı test etmektir. Birçok e-posta servis sağlayıcısı, farklı kişilere giden farklı e-posta konu satırlarıyla listenizin yüzde 10 veya yüzde 20'sine bir test e-postası göndermenize izin verir. Çoğu zaman konu satırları küçük bir fark yaratır, ancak bazen hem açık oranlarda hem de kazançta çarpıcı bir fark yaratabilirler. Her zaman test etmeye değer.
Müşterilerinizi Ankete Alın
Abonelerinizin okumak istediği içeriği oluşturduğunuzdan emin olmanın en etkili yollarından biri onları araştırmaktır.
Mobil cihazlarda e-postaları okuyan daha fazla sayıda insanla, dışarıdaki bir siteye göndermek yerine, e-postalar içinde mümkün olduğunca fazla işlem yapmalarını sağlamak önemlidir.
Gerçekten ne istediklerini öğrenmek için müşterilerinizle bir tanesini kullanın, böylece açmak ve okumak istedikleri e-postaları yazabilirsiniz.
Hikayeler anlatmak
İnsanlar hikaye anlatımı için kablolanmıştır. Tarihçemizin çoğu için yazılı bir dilimiz yoktu ve yaptığımız zamanlar sadece varlıklı insanlar tarafından erişilebilirdi. Bu, geleneklerin ve tarihin kuşaktan kuşağa hikayeler yoluyla aktarıldığı anlamına geliyordu.
Bir hikaye ile başladığınızda, insanların gerçekleri tek başlarına yapamayacakları şekilde dikkatlerini çeker. İnsanlar öykülerle etkileşime girmek ve öyküler anlatmaktan hoşlanırlar, genellikle e-postanızın açık oranlarını artırır.
Pek çok insan e-posta açık oranlarını yükseltmek için bir tür sihirli formül olduğunu düşünüyor gibi görünüyor, ancak bu doğru değil. Ticari e-posta zaman içinde adım adım işlem yaparak geliştirebileceğiniz bir şeydir ve buna değer çünkü açık oranlardaki küçük bir gelişme çok daha fazla satışa yol açabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM