Girişimcide Bulunması Gereken Özellikler

Planports Ekibi 29.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1233 kere okundu

GİRİŞİMCİDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

Girişimde bulunmak yeni yol haritaları, ulaşılacak büyüme hedefleri, piyasaya sürülecek ürünler, yeni girilecek pazarlar, katılacak etkinlikler ve oluşturulacak ilişkiler içerir. Bu tür açık hedeflere ve yıl boyunca planınıza dahil edilmiş dönüm noktalarına sahipseniz, bu harika bir başlangıç demektir.
Ancak, sonuçta işinizde daha başarılı olmanıza yardımcı olacak beceri geliştirme hedefleri belirlemek de aynı derecede önemlidir. Zayıf yönlerinizi geliştirmek için zaman ayırır ya da güçlü yanlarınızdan biriyle yeni bir oyun alanına girmenize yardımcı olmak için bir koç kiralayın. Becerilerinize yatırım yapmak asla kötü bir hareket değildir.
1. İletişim
İletişimin açıklığı ve etkisi olmadığı zaman işiniz hızla kötüye doğru gidebilir. Aslında, etkili iletişim bir fikirde devrim yaratabilir, yeni yaşamı bir ürüne veya markaya soluyabilir. Steve Jobs sadece bir tasarım ve yaratıcı dahi değildi, aynı zamanda güçlü bir iletişimciydi. Açılış konuşmasını ve pazarlama etiketlerini tekrar ziyaret etmek için bir dakikanızı ayırın. Apple'ı dünyanın en değerli şirketlerinden birine nasıl dönüştürdüğünü çok hızlı anlayacaksınız. Pek çok uzman ve psikolog, bir girişimcinin öğrenebileceği en önemli beceri iletişimin olduğuna inanıyor.
 2. Empati
Müşterilerinizle gerçekten bağlantı kurma, anlama ve empati kurma yeteneği, izleyicilerinizi oluşturmak ve büyütmek için kritik öneme sahiptir. Başlangıçta empati, hedef kitlenizin zorluklarını değerlendirmenize, ağrı noktalarını belirlemenize ve çözümleriniz için isteyerek ödeme yapıp yapmadıklarını ölçmenize yardımcı olur. Bu kritiktir, çünkü araştırmaya göre, piyasa empatisinin olmayışı, başlangıçta başarısızlığa neden olan başlıca faktördür. Müşterileriniz, onları gerçekten umursuyor olup olmadığını biliyor. Zorlukları, ve benzersiz durumları ile empati göstermeyi seçtiğinizde, onlarla ilişkinizde tamamen farklı bir bağlamın kilidini açarsınız.
3. Strateji Oluşturma
İşiniz için bir eylem planı olmadan pantolonunuzun koltuğuna uçabileceğiniz günler geride kaldı. Sürekli azalan dikkat alanlarımızı tekelleştirmek isteyen sayısız taahhütler ve dikkat dağıtıcılarla, basit günlük kontrol listelerinden uzun vadeli stratejik karar alma sürecine kadar planlama püf noktası, kariyer ve iş hayatını sürdürmek için vazgeçilmez hale geldi. 2019'da, uzun vadeli hedeflere ulaşmak için strateji oluşturma yeteneğini öğrenmelisiniz. Büyük hedefleri, zaman içinde büyük başarılara götüren küçük, artımlı kazançlara bölmekle başlayın.
4. Orijinallik
Teknik olarak zor bir beceri ve daha yumuşak bir beceri olmasa da, orijinallik bugünün iş dünyasında, özellikle bin yıllıklar arasında ve sosyal medya kayıtları arasında değer sağlamak ve mükemmellik elde etmek için asgari bir gereklilik haline gelmiştir. Süreksiz olarak etiketlenmiş olmak, yakında herhangi bir zamanda kurtarabileceğiniz bir şey değildir.
5. Finansal Yönetim
Finansmanlarınızı nasıl yöneteceğinizi bilmek, hem işinizde hem de kişisel yaşamınızda başarının anahtarıdır. Finansı yönetme yeteneğinin eksikliği, sizi sürdürülemez olma riskine maruz bırakır; bu genellikle iflasa, pişmanlığa ve tam zamanlı bir işe geri dönmeye neden olur. Özellikle kişisel ve iş amaçlı alımlar söz konusu olduğunda, disiplini ve sağduyuyu geliştirmek önemlidir. İşinizi geleceğe doğru ilerletmek için gelirinizi artırmanıza ve doğru stratejilere yeniden yatırım yapmanıza yardımcı olacak teknik ve pratik teknikleri öğrenin.
6. İlişki Kurma
Çok bağlantılı dünyamızda, yalnız kurtlar neslinin tükenmesi için fırsat doğmuştur. Sosyal para biriminin değerinizin değerlendirildiği standart olduğu yeni ekonomide, ilerlemek için insanlara ihtiyacınız var. Tavsiyeler sunmaktan, onay vermeye, ilham vermeye ve ahlaki desteğe kadar, insan ağınız en değerli kaynağınızdır. Ağınız sizin net değerinizdir. Öyleyse, arkadaş edinin ve gelecekte büyük yeni fırsatlar için potansiyel olan karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler kurun.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM