E-posta Pazarlamanın Püf Noktaları

Planports Ekibi 26.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1034 kere okundu




E-POSTA PAZARLAMANIN PÜF NOKTALARI

E-posta, birçok küçük işletme için birincil iletişim yoludur ve belki de daha önemlisi, tüketiciler için de önemlidir. Bu nedenle e-posta pazarlaması, işinizi geliştirmek için harika bir yol olabilir. Gelen kutusundaki karışıklıktan kutulursanız, e-posta pazarlaması, işinizi müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerin kafasında tutabilir.
Müşterilerinize ulaşmak için e-posta pazarlamasını kullanmanın ilk adımı, iyi organize edilmiş ve etkili bir e-posta listesi oluşturmaktır. Şu anda web sitenizdeki bir kayıt formu aracılığıyla, perakende satış konumunuzda manuel olarak, sosyal medya kanalları aracılığıyla veya farklı bir biçimde adres toplamıyorsanız, bir liste oluşturmak ilk adımlarınızdan biri olmalıdır.
İşte başladığınızda aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler;
1. Doğru E-posta Pazarlama Hizmetini Seçin
E-posta pazarlamaya başlamanın ilk adımı, adresleri toplamanıza, listenizi yönetmenize olanak sağlayan ve listenize kolayca mesaj göndermenizi sağlayacak bir e-posta pazarlama hizmeti seçmek. Bu çok önemli bir adımdır, çünkü listeniz başladıktan sonra sağlayıcıları değiştirmek kolay değildir..
2. Kaydolmayı Kolaylaştırın
Listenize kaydolmanız birkaç saniye sürebilir. Ne kadar kolay olursa ve hedef kitlenizin o kadar hızlı büyür.
Ayrıca, kayıt formunuzu görülebileceği yere koyduğunuzdan da emin olmalısınız. Web sitenizde bir iletişim formunuz veya çevrimiçi alışveriş sisteminiz varsa, ziyaretçilerin sitenizdeki diğer etkinlikleri tamamladıklarında kaydolabilecekleri bu formlara bir onay kutusu da eklemelisiniz.
3. Kurallara Uyun
Kişisel adres defterinizde sizden e-posta almak istediğinden emin olduğunuz binlerce kişiniz olsa da, istenmeyen mesajları göndermeye başlayamazsınız. Listenizde e-posta adreslerini nasıl ekleyebileceğiniz ve listenizi nasıl kullanabileceğiniz hakkında kurallar vardır. Aslında, müşterilerinizle ve potansiyel kişilerle e-posta yoluyla nasıl iletişim kurabileceğiniz konusunda pek çok kural vardır.
4. Garanti Gizliliği
İnsanların, neleri imzaladıklarını açıkça belirtin ve her formda, bilgilerini hiçbir zaman paylaşmayacağınız veya postalarınızdan başka bir amaç için kullanmayacağınıza dair bir ifade ekleyin.
Ayrıca, abonelere kayıt olduklarında sizden mesaj almak için ne sıklıkla bekleyebileceklerini bildirmeleri de iyi bir fikirdir.
5. Teşvik Sağlayın
En başarılı kayıt biçimlerinden bazıları, aboneye kayıt olduklarında ücretsiz bir şey veren biçimlerdir. Bu ücretsiz bir rapor, bir indirim, bir yarışma veya çekiliş veya bir başka istenen teşvik olabilir.
Ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında bilgi almak isteyen müşterilerin ve potansiyel müşterilerin bir e-posta listesini oluşturmanın zaman aldığını unutmayın. Ancak bu ipuçlarını tutarlı bir şekilde izleyerek ve listenize büyümesi için zaman vererek, işinizi geliştirmek için uzun vadeli bir araç geliştirebileceksiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM