Pazarlamada Yapılan Hatalar

Planports Ekibi 25.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2382 kere okundu


PAZARLAMADA YAPILAN HATALAR

Bir pazarlama kampanyası sizi yalnızca doğru fırsatlarla buluşturmakla kalmaz, aynı zamanda en azından doğru şekilde geliştirilip yapıldığı takdirde herkesin şirketiniz, ürününüz veya hizmetiniz hakkında konuşmasını sağlar. Pazarlama hataları bunun tam tersini yapabilir ve belki de felakete yol açabilir, bu da işinize binlerce liralık kayıp gelir ve diğer harcamalar ile sonuçlanabilir. Aşağıda, pazarlamada sık yapılan beş hata ve bunların nasıl önlenebileceği hakkında bir kontrol listesi bulunmaktadır.
Araştırma ve Test Eksikliği
Pazar araştırması ve testler kritik öneme sahiptir, çünkü pazarlama çabalarınızın her birinin performansını belirleyebilirler. Potansiyel müşteri veya müşterinizin sizden ne istediği hakkındaki tahminde bulunur. Her zaman tekliflerinizi, fiyatlarınızı ve paketlerinizi test etmeye gelince, durum tespiti yaptığınızdan emin olun, ardından müşterilerinize her birine nasıl tepki verdiklerini görmek için girdilerinizi alın.
Yanlış Odaklama ve Konumlandırma
Süreci marka bilincini göz ardı ederek sadece şirketi kurmak için pazar yapmayın. Alıcıdan anında yanıt talep edecek pazarlama oluşturun. Doğru odaklanma ve pazar konumlandırması, pazarlamanın uygun çözüm konumlandırmasını izleyerek önlenebilir.
Teklif Metni Olmadan Pazarlama
Sizi yarışmadan çıkaracak tek ifadeyi temsil eder. Her türlü pazarlama malzemesinde kullanılmalıdır. Teklifinizi işinizin felsefi temeli olarak düşünün. Onsuz pazara girmeyin!
Tekrarlanan Müşterileri Yakalayamamak
İşinizin yüzde 80'inin mevcut müşterilerden geldiğini ve yüzde 20'sinin çektiğiniz yeni müşterilerin bir sonucu olduğunu unutmayın. Mevcut müşteri tabanınıza satış yapmamak, kârınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Yeni bir müşteriye satış yapmak, mevcut bir müşteriye satmak yerine beş kat daha pahalıya mal olacaktır.
Potansiyel Müşterilerin İhtiyaçlarına Odaklanma Eksikliği
Potansiyel müşterilerinizin neye ihtiyacı olduğunu ve ne istediğini gerçekten biliyor musunuz? Bunu yaparsanız, oyunun başında bir yoldasınız, ama gerçek şu ki, çok az sayıda işletme, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu ve onlardan istediklerinin ne olduğunu iyi anlıyor. Bu yaygın hatayı önlemenin sırrı, doldurabileceğiniz bir ihtiyaç bulmak, sonra bu ihtiyacı diğerlerinden daha iyi doldurmaktır.
Ne yazık ki pazarlama hataları olacaktır. Planlıyorsun, araştırıyorsun ve kampanyan başarısız. Neyi kaçırmış olabilirsin? Şu an ne yapıyorsun? Yapmanız gereken ilk şey geri adım atıp derin nefes almak. Evet, nefes al. Aşağıdaki sorular, hata yaptığınız yeri sıfırlamanıza yardımcı olacaktır;
-Pazarlama mesajınız hedefinize ulaştı mı?
-Pazarlama mesajınızı yanlış algıladılar mı ya da mesajı yanlış anladılar mı?
-Yeterli araştırma yaptınız mı?
Araştırma eksikliği, çoğu kampanyanın başarısız olmasının nedenidir. Pazarlama kopyasısınız veya tasarımınız cevap yetersizliğinden hatalı olabilir mi? Sunuma gelince denenmiş ve gerçek pazarlama yürütme kurallarını takip ettiniz mi?
Bu soruların cevabını doğru algılayabilirseniz başarısızlık oranınızı yüksek oranda düşürürünüz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM