E-Ticarette Güven Nasıl Sağlanır?

Planports Ekibi 28.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1248 kere okundu


E-TİCARETTE GÜVEN NASIL SAĞLANIR

E-ticaret işinde müşteri şikayetleri şunları içerir; yanlış ürünler, gecikmiş veya eksik gönderiler, hasarlı veya kusurlu ürünler ve diğer sorunların yanı sıra iadeler ve geri ödemelerle ilgili diğer sorular… Bu tür şikayetler e-ticaret işlerinizi zora sokabilir. Ancak bu sorunlara bir çözüm bulunamazsa, herhangi bir iş için batışın başlangıcı anlamına gelir. Burada e-ticaretin varoluşsal ikilemi yatıyor. Başlangıçta, insanlar çevrimiçi alışverişlerde "fırsatlar" olmasa da daha iyi fiyatlar beklerler. Bu durum, birçok e-ticaret işletmesinin karını tek haneli rakamlara düşürüyor. Peki, üstün ve kişiselleştirilmiş müşteri hizmeti nasıl sağlanır? Tam da bu sorun birçok e-ticaret girişiminin yok olmasına neden oldu.
Fiziksel perakende satışına benzer şekilde, e-ticaret, mağazalarına gelen ziyaretçileri en üst düzeye çıkarmak için çalışır. Ancak, fiziksel perakendecilikten farklı olarak, bir e-ticaret tüccarı, malı sadece müşteriye tezgah üzerinden teslim edemez. Malların, genellikle iller ve ulusal sınırlar boyunca paketlenip sevk edilmesi gerekir.
Geri gönderilen mallar veya tersine lojistikle ilgili sorunlar, malların iade edilebilecek fiziksel bir konuma sahip olmaması, e-ticaret işletmeleri için önemli problemlerdir.

E-Ticaretin gerçekleştirilmesiyle İlgili sorunları daha iyi anlamak için iki önemli trend:

Üçüncü Parti Lojistiği: Çevrimiçi işletmeler verimlilikten beslenir. Sürekli gelişen teknoloji ve cihazlar daha iyi çalıştıkça, iş süreçlerinin de iyileştirilmesi gerekir. Bu, e-ticaret lojistiğinin dış kaynak kullanımı için zorlayıcı bir gerekçe sunan yaşam biçimi olarak uzmanlaşmayı gerektirir.
Üçüncü taraf lojistik sağlayıcıları günümüzde sınırlar boyunca hizmet verir. Yüksek derecede başarılı teslimat yapamazlar ama kurum içi lojistiğin daha mantıklı olduğu noktaya ulaşana kadar maliyet avantajı sağlarlar.

Tersine Lojistik: Birçok e-ticaret işletmesi tersine lojistik ihtiyacını ortadan kaldırmayı tercih eder. Talebi yaratma ve karşılama zorluğu yeterli değilse, e-ticaret uzmanları, müşteriden işletmeye doğru ters yönde hareket eden mallarla başa çıkmanın yollarını bulmak zorundadır.
İade, teslim edilmemiş ve hasar görmüş mallar gibi birçok ters lojistik parametresi vardır.

E-Ticarette Güveni Sağlamak İçin Metotlar;
E-ticarette güven sağlamak ve başarılı olmak için, bir e-ticaret işletmesinin tüm bunlara dikkat etmesi gerekir:
  • Hız: Mallar sadece adrese gitmemeli. Her zaman zamanında orada olmalılar.
  • Doğruluk: Malların adrese ulaşması gerekir, ancak yalnızca herhangi bir mal olmamalıdır. Sipariş edilen malların oraya ulaşması gerekiyor.
  • Ölçeklenebilirlik: Artık malları adrese götürebildiğinizden emin olabilirsiniz, ancak büyüdükçe yerine getirme yeteneğiniz de sizinle birlikte büyür mü?
  • Dalgalanma: Tatil mevsimi ve diğer durumlar alışveriş trafiğindeki dalgalanmalara neden olur. Muhtemelen web sitenizin dalgalanmaya dayanmasını sağlamışsınızdır, ancak bu gerçekleşiyor mu? Yoksa yeni yıl hediyesi yıl başı gecesinden sonra mı teslim edilecek?
  • Ürün ve Para İadesi: Bu her iki konuda çok net bir stratejiniz ve kurallarınız olmalı. Müşterilerinizi kaybetmemek için ürün ve para iadesi sürecini iyi planlamanız gerekir. Kurallarınızı satıştan önce muhakkak müşterilerinize bildirmeli, onların hayal kırıklığına uğramalarını engellemelisiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM