Online Pazarlama

Planports Ekibi 09.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1313 kere okundu




ONLINE PAZARLAMA

Online pazarlama, internet ve cep telefonu ağları gibi dijital ağlar üzerinden ürün veya hizmet satma sanatı ve bilimidir.
Online pazarlama sanatı, hedef pazarınıza hitap eden ve gerçekte satışlara dönüşecek doğru çevrimiçi pazarlama stratejileri karışımını bulmayı içerir.
Online pazarlama bilimi, hem çevrimiçi pazarlama stratejilerini seçmede hem de bu stratejilerin başarısını ölçmede kullanılan araştırma ve analizdir. Online pazarlamanın çeşitli türleri ve teknikleri vardır. Bu yazımızda online pazarlama tekniklerini inceleyeceğiz.

Arama Motoru Pazarlaması

Arama Motoru Pazarlaması, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Arama Motoru Pazarlamasını (SEM’i) içerir. SEO, potansiyel web siteleri ürün tekliflerinizle eşleşen arama terimlerini girdiğinde arama listelerinde daha üst sıralarda yer alması için iş web sitenizi ayarlama işlemidir. SEO hizmeti ücretsizdir. SEM, arama pazarlaması ücretlidir. Genellikle tıklama başına ödeme ücreti karşılığında, kullanıcı anahtar kelimelerinizden birini kullanarak bir arama yaptığında Google gibi arama motorlarından reklamınızı görüntüler. SEM istatistikleri, tıklama oranı (reklamınızın tıklanma sayısı ile reklamı içeren sayfanın görüntülenme sayısı) ile reklamınızın etkinliği hakkında mükemmel geri bildirim sağlayabilir.

Online Reklamcılık

İnternette hala afiş reklamlar olsa da, geçiş reklamlarından (beklenen içerik sayfasından önce veya sonra görüntülenen web sayfaları) metin reklamlara kadar sayısız seçenek de mevcuttur.

E-posta Pazarlama

Ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgilenebilecek potansiyel müşterilerin abone e-posta listesini oluşturduktan sonra, e-posta pazarlaması mesajı almanın çok etkili bir yoludur. Onları şirket haberleri, yaklaşan etkinlikler ve özel tekliflerle güncel tutabilirsiniz. Müşterinin ihtiyaçlarına göre bültenleri ve özelleştirilmiş ürün veya hizmet tekliflerini gönderebilirsiniz.

Sosyal Medya Pazarlamacılığı

Twitter, Facebook, LinkedIn ve Pinterest (sadece birkaç isim) online pazarlama için tüm fırsatları içerir. Sosyal medya bir sohbet aracıdır. Yalnızca ürünleriniz veya hizmetleriniz için reklam yayınlamak yerine etkin katılım gerektirir.

Bloglama

Bir işletme bloguna sahip olmak, müşterilerinizle sohbet etmenin ve ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında onları bilgilendirmenin başka bir yoludur. Bir blog tavsiye vermek ve yararlı geri bildirim almak için kullanılabilir.

Neden Online Pazarlamaya İhtiyacınız Var?

Online pazarlama her tür küçük işletme için giderek daha önemli hale geliyor. Geçmişte, internet pazarlaması bazı işletmelerin haklı olarak görmezden gelebilecekleri bir şeydi. İşletmeniz yerel olduğunda, çevrimiçi pazarlamada zaman ve para harcamak mantıklı gelmiyordu.
Şimdi yerel aramaların artması ve insanların internette ilk kez arama yapma alışkanlığı olması önemlidir. Tüm işletmelerin pazarlama karışımlarına bir miktar çevrimiçi pazarlama eklemesi gerekir.
Mutsuz müşterilerin çevrimiçi incelemelerden memnun oldukları gözlemlenmiştir. Bu nedenle güçlü bir üne ve birçok olumlu çevrimiçi incelemeye sahip olmak günümüz dijital dünyasında iş başarısı için hayati öneme sahiptir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM