E-ticarette Püf Noktalar

Planports Ekibi 22.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 914 kere okundu
E-TİCARETTE PÜF NOKTALAR

E-ticaret ortamında mükemmel müşteri hizmeti sunmak bazı işletmeler için zor olabilir. Bunun nedeni, yüz yüze etkileşimde olmadığınız zaman müşterilerle bağlantı kurmanın zor olması olabilir. Bu bölümdeki ipuçları, bu engellerin üstesinden gelmenize ve çevrimiçi mağazanızdaki ziyaretçileri memnun etmenize yardımcı olabilir.
Ortalama yanıt süresine odaklanın
Müşteriler, çevrimiçi alışverişin keyfini sürüyor çünkü verimli ve kullanışlı. Ürünler ve sipariş kalemleri arasındaki fiyatları kolayca ön kapılarına kadar karşılaştırabilirler. Bununla birlikte, müşterilerin soruları olduğunda, zahmetsizce cevaplanmasını beklerler. Hızlı bir satın alma için sitenize geldiklerinde cevap beklemek istemiyorlar.
Bu nedenle, e-ticaret müşterileri ile çalışırken ortalama yanıt sürelerine odaklanmak önemlidir. Ziyaretçiler ulaşırsa, temsilciler saniyeler içinde yanıt vermelidir. Canlı sohbet ve sohbetler gibi araçlar, ortalama yanıt sürenizi iyileştirebilir ve kullanıcılarınız için destek sürecini kolaylaştırabilir. Onları yanıtlamaları için gereken süreyi azaltarak, müşterilerin dikkatini dağıtması ve sitenizden uzaklaşması daha az olasıdır.
Müşteri hizmetleri için sosyal medya kullanın
Hız ve verimlilik ana odağımız olmakla birlikte, sosyal medya müşteri hizmetleri kanalı olarak değerli bir varlık haline geliyor. Müşteriler, sosyal medyayı, servis ekibinize derhal bildiren sorunları bildirmek veya soru sormak için kullanabilir. Ardından, temsilcileriniz sorunu çözebilir ve tüm müşterilerinizi bir kerede geri alabilir ve güncelleyebilir. Tek iletişim kanalı aracılığıyla yapılan sorgulama yerine, bu çok kanallı deneyim, çevrimiçi alışveriş yapanların müşteri destek ekibinizle iletişim kurmasını kolaylaştırır.
Proaktif müşteri desteği sağlayın
Müşteriler web sitenizi gezerken, destek ve servis özelliklerinden haberdar olmayabilirler. Soruları olabilir ama nereye başvuracakları konusunda hiçbir fikirleri yoktur veya destekle iletişim kurmanın ve bir rakibe devam etmenin çok fazla iş olduğuna karar verebilirler. Siteniz hizmet özellikleri sunsa bile, bunları proaktif olarak müşteri tabanınızla paylaşmak önemlidir.
Kullanıcıların destek sorgularını nerede sunabileceğini ve servis ekibinizden ne bekleyebilecekleri hakkında SSS'leri sağlayabileceklerini açıkça belirtin. Canlı sohbetimiz varsa, ziyaretçinizin dikkatini sohbet widget'ına çeken bir açılır mesaj oluşturun. Bu, ziyaretçileri müşterilerin ilgisini çekmek ve memnun etmek için fırsatlar yaratan destek özelliklerinizi kullanmaya teşvik edecektir.
Müşteri self servis seçeneklerini dahil edin
Müşterilere cevap vermenin bir başka etkili yolu, müşteri self servis özelliklerini kullanmaktır. Bunlar, müşterilerin bir servis temsilcisi olmadan sorunlarına çözüm bulmak için kullandıkları araçlardır. Müşterilerin hızlı veya temel soruları olduğunda, bu durum resmi bir soruşturma açma zorunluluğundan kurtarır.
Self-servis örneği bir bilgi tabanındır. Bilgi tabanı, web sitenizin servis ve destek belgelerini içeren bir bölümüdür. Bu kaynaklar, kullanıcıların her gün yaşadıkları ortak müşteri engellerini tartışmaktadır. Müşteriler, servis ekibinize ulaşmadan önce bu referansları inceleyebilir.
Bir telefon destek hattı sunun
Bazı müşterilerin çevrimiçi destek seçeneklerinden geçebilecek sabrı yoktur. Hız ve verimlilik, e-ticaret ayarlarında kilit öneme sahiptir ve teknolojiye meraklı olmayan müşteriler sitenizi yanıtlamak için gezinmekle ilgilenmezler. Mümkünse, bu kullanıcılara telefon desteği sağlayarak servis ekibinize doğrudan bir hat gönderin. Çağrı merkezi yazılımınız veya belirlenmiş bir telefon ekibiniz olmasa bile, canlı bir etkileşim oluşturmanın hemen yolunu bulmak, müşteri deneyimini önemli ölçüde artırabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM