Endüstriyel Satış Nedir?

Planports Ekibi 16.11.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 2761 kere okundu
ENDÜSTRİYEL SATIŞ NEDİR?
Endüstriyel satış, imalatçı şirketlerin ve fabrikaların mallarını inşa etmek ve satmak için kullandıkları ürün ve makineleri satmaktır. Endüstriyel ürünler yüksek değerli fiyat noktalarında ve toplu olarak satılmaktadır. Örneğin, uçak yapımında kullanılan makine ve parçaların satışı, endüstriyel satış olarak kategorize edilebilir.
Endüstriyel ürünler satın alan işletmeler, muhtemelen günlük süreçlerinin önemli bir yönünü oluşturdukları için onlara inanılmaz derecede bağımlıdırlar. Örneğin, bir montaj hattı kullanarak ürünlerini oluşturan bir imalat şirketi, birinci adımı tamamlamak için gerekli donanıma sahip olmadan üretim sürecinin üçüncü adımına geçemez. Bu nedenle, endüstriyel satışlar, sıradan B2B satışlarından daha yüksek riskli ve karmaşıktır.
Endüstriyel satış sektörü de çok özel bir pazardır. Satılan ürünler, genellikle büyük ölçekli mal üretiminde kullanılan parçalar ve hammaddeler oldukları için yalnızca belirli işletmeler tarafından kullanılabilir. Bu mallar daha sonra tüketicilere satış yapan diğer işletmelere dağıtılır.
Örneğin, ofis malzemeleri mağazaları ve kağıt fabrikaları kağıt satıyor. İkisi arasındaki fark, kağıt fabrikalarının daha sonra ofis malzemeleri satan mağazalara kağıt sağlayan toptancılara satılan kağıdı üretmek için kereste gibi hammadde satın almalarıdır. Bir ofis malzemeleri mağazasının kağıt oluşturmak için gereken ham maddeyi satın almak için hiçbir nedeni yoktur.

Endüstriyel Satışların Özellikleri
Endüstriyel satışlar niş pazarlarda gerçekleştiğinden, onları diğer satış türlerinden ayıran çeşitli özellikler vardır.

Daha Az Müşteri
Endüstriyel satışları önemli ölçüde farklılaştıran bir faktör, müşteri tabanının diğer B2B pazarlarından önemli ölçüde daha küçük olmasıdır. Sosyal medya yönetim araçlarına ihtiyaç duyan işletmeler kadar endüstriyel makinelere ihtiyaç duyan çok fazla şirket yok.
Daha küçük bir müşteri kitlesi olduğu için rekabet daha yüksektir. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde 100.000'den fazla restoran var, ancak 100.000'den fazla otomobil üreticisi yok. Aslında sadece 15 tane var. Bu nedenle, otomobil üretiminde kullanılan makinelerin satışı daha rekabetçi, çünkü üründen yararlanabilecek sadece 15 olası firma var.
Endüstriyel müşteri tabanlarının daha küçük olduğu ve rekabetin yüksek olduğu göz önüne alındığında, müşterilerinizin kim olduğunu kapsamlı bir şekilde anlamak çok önemlidir. Satış görevlileri, potansiyel müşterileri bilgisiz olmaktan kaybetmeyi göze alamaz, özellikle de başlayacak çok şey olmadığında.
Ayrıntılı alıcı personeli oluşturmak, doğru işletmeleri belirlemenize ve hedeflemenize yardımcı olabilir.
Kısaca, alıcı personel, müşterinizin ilgili verilere ve araştırmaya dayalı temsilleridir.

Karmaşık Satın Alma Kararları
Endüstriyel satışlar da geleneksel satışlardan daha yüksek risklidir. Satılan ürünlerin değeri daha yüksektir çünkü bu ürünler genellikle bir işin nihai ürününü oluştururken kritik faktörlerdir. Örneğin, bir uçak üreticisi, gerekli parçalar ve makineler olmadan nihai ürününü oluşturamaz. Yine de, bu ürünlerin yüksek kaliteli olması gerekir, böylece yapılarında bunları kullanmanın herhangi bir riski yoktur.
Endüstriyel pazarlarda satılan ürünler günlük süreçlerde büyük önem taşıdığından, işletmelerin en uygun ürün olduğundan emin olmak için ürün değerlendirmeleri yapmaları gerektiğinden, bu anlaşmalar karmaşık satın alma kararları gerektirir.
İşletmenin satın alma müdürü, işletme sahibi ve bazen bir mühendis gibi satın alacakları malların kalitesini değerlendirecek birden çok paydaşla görüşebilirsiniz. Ürünler teknik bilgi gerektiriyorsa, satışın bu unsurlarına yardımcı olması için bir teknik mühendisle çalışmanız gerekebilir.

Müşteriyi Elde Tutmaya Odaklanma
İşletmeler, günlük operasyonlarını kolaylaştırmak için parçaları ve makineleri satın alma ve satın alma gibi karmaşık süreci yeniden yapmak istemediğinden, endüstriyel satış sözleşmeleri genellikle uzun vadelidir. Ürün onlar için çalışıyorsa, onu kullanmaya ve sizinle sözleşmelerini yenilemeye devam etmek isteyeceklerdir.
Sonuç olarak, endüstriyel satışlar, müşteriyi elde tutmaya daha fazla odaklanmayı gerektirir. Planports CRM ve Şirket Yönetimi Yazılımı endüstriyel satış görevlilerinin müşterilerini korumasına ve memnun etmesine yardımcı olacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM