Müşteri Güveni Nasıl Kazanılır?

Planports Ekibi 05.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1538 kere okundu


MÜŞTERİ GÜVENİ NASIL KAZANILIR?

Satışı kapatmanın yüzlerce yolu, çok sayıda satış becerisi ve görünüşte bitmeyen satış arzı, "yeni ve gelişmiş" satış yaklaşımlarını ortaya koyuyor. Bir satışı kapatmak için farklı yöntemler bilmek ve satış becerilerinizi keskinleştirmek, satış pozisyonunuza nasıl yaklaşacağınızı bilmek kadar önemlidir.
Ancak itme artmaya başladığında ve kariyeriniz veya büyük bir satış olduğunda, hangisini kullanacağınızı unutmayı ve bunun yerine satışlara dürüst yaklaşımı sağlamaya odaklanmayı düşünebilirsiniz.
Satışa Dürüst Yaklaşım Nedir?
Müşteriler ve potansiyel müşteriler, her zamankinden çok daha fazla bilgilendirilir. Basit bir Google aramasıyla, insanlar ürününüz, hizmetiniz, şirketiniz, sektörünüz, rakipleriniz ve sosyal ağınıza bağlı olarak, hakkınızda çok şey öğrenebilirler.
Müşteriler için pratik olarak sınırsız miktarda bilgi bulunduğundan, müşteriler agresif bir şekilde anlaşmayı kapatmaya çalışan satış uzmanları tarafından yapılan "dürüstten az" ifadelerin belirlenmesinde daha donanımlıdır. Bir müşteri masasının karşısındaki satış temsilcisinin dürüst olmadığını algıladığında, tüm ilişkilerin yanı sıra satış temsilcisinin müşteri kazanma şansı da azalır.
Dürüst bir satış yaklaşımı, bir satış uzmanının müşterisine azami saygı gösterilmesi için verdiği bir kararla başlar. Satışlara karşı dürüst yaklaşım, satış temsilcisinin satış kazanmaya çalışırken iddialı olmadığı, işi kazanmak için tamamlanan ya da planlanan tüm eylem ve adımların dürüstlük üzerine kurulu olduğu anlamına gelmez.
Dürüstlüğün Kısa Vadeli Faydaları
Küçük bir "beyaz yalan" söylemenin cazibesi zaman zaman güçlüdür. Rakibinizin potansiyelinize, tam olarak rekabet edemeyeceğiniz bir şey sunduğunu bildiğiniz zaman, ürün veya hizmetinizi abartma düşüncesi cazip gelebilir. Bununla birlikte, bunu yaparken, genellikle çok kısa vadeli olumsuz etkileri vardır.
Bir satış toplantısı sırasında süslemenin en kötü sonuçlarından biri, kendinizi fazla vaat ve nihayetinde yetersiz teslim olacak bir duruma yerleştirmenizdir. Tamamen dürüst bir yaklaşım benimsemeniz, dürüst bir yaklaşımdan daha azını kullanarak kapatılmış olabilecek bazı anlaşmalar size mal olabilir, özgüveniniz ve öz saygınız, gelişimde harika bir çarpma gerçekleştirecektir. Bir müşterinin satış döngüsünde değerlendirilmek üzere sahtekârlığa veya "ticaretin püf noktalarına" güvenmek zorunda olmadığınızı bilerek, satış becerileriniz hakkında daha iyi hissedeceksiniz.
Dürüst bir satış döngüsünü kapattığınızda, geceleri daha kolay dinlenecek ve zaferinizin gerçekten kazanıldığını ve kazandığınızı bilerek başarınızda daha rahat olacaksınız!
Dürüstlüğün Uzun Vadeli Faydaları
Sizi farklı bir sektörde bir iş bulmaya götürdüğü sürece satışta olmayı planlamıyorsanız, bugün attığınız eylemlerin yarınınızı etkileyeceğini bilmeniz, işinizde dürüst olmanızın önemli bir nedenidir.
Bir müşteriye fazla bir şey vaat edin ve müşterinin kendi ağındaki herkesin bir satış uzmanı olarak sizi haberdar etmesine şaşırmayın. Tersine, kariyerinize dürüst bir yaklaşım benimsediğinizde memnun ve sadık müşterileriniz yalnızca sizden tekrar satın almak için muhtemel değildir, aynı zamanda başkalarının ne kadar profesyonel ve dürüst olduğunuzu bilmelerini sağlar. Sonuç ise; daha fazla satış, daha fazla başarı ve daha fazla fırsat…

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM