Etkili Broşür Nasıl Hazırlanır?

Planports Ekibi 30.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1140 kere okundu
ETKİLİ BROŞÜR NASIL HAZIRLANIR?

Şu an içinde yaşadığımız bu dijital dünyada bile, broşürler şirketinizin en iyi arkadaşı olabilir. Diğer satış literatürünüz ile birlikte çalışabilirler. Dahası, bir tablette, masaüstünde veya hatta bir telefonda okumayı kolaylaştıran PDF ve eBook teknolojisi ile basılmaları bile gerekmez. Ancak, dikkatli bir planlama, hazırlık ve uygulama yapılmadan tüm süreç zaman ve para kaybına neden olabilir. Bu nedenle, sorgulamaları, satın almaları ve hatta alıkonmaları artıracak etkili bir broşür oluşturmak için bu adımları izleyin.
Broşürünüzün Satın Alma Sürecindeki Yeri Bilin: Ürününüz, pazarınız, satış yapmak istediğinize dair yaklaşımınız bile broşürünüzü nasıl yazdığınızın ana faktörleridir. Broşürünüzün satın alma sürecinde nerede çalışacağını belirleyin.
Broşürünüzün Tek Başına Durup Durmadığını Bilmek: Bazı firmaların bir ürün için tek broşürleri var ve hepsi bu kadar. Diğerleri broşürlerini diğer reklam ortamlarıyla (reklamlar, basılı reklamlar, doğrudan posta vb.) birlikte kullanır. Diğer reklamcılık biçimleriyle kullanılmak üzere bir broşür yazıyorsanız, içeriğiniz reklam kampanyası tarafından belirlenir.
Kitlenizi Tanıyın: Broşürünüzün satın alma sürecine nerede uyduğunu zaten belirlediniz. Belirli bir kitleyi hedeflemeyi unutmayın. Bu izleyicinin ne tür bilgiye ihtiyacı olduğuna karar verin ve broşürünüzü buna göre yazın.
Satış Noktalarınızı Düzenleyin: Broşürünüzün bir kitap gibi bir başlangıcı, ortası ve bir sonu olmalıdır. Çoğu kişi ön kapağa, arka kapağa bakacak, belki de okumaya değip değmeyeceğini görmek için sayfaları çevirecektir.
Satış noktalarınızın organizasyonunu nasıl belirleyeceğinize göre; broşürünüzü kimin okuyacağını belirledikten sonra, bu okuyuculara en uygun yaklaşımı seçersiniz.
Örneğin, bir araba galerisine sahip olduğunuzu söyleyin. "Araba Alırken Bakmanız Gereken 10 Şey" gibi faydalı bir broşür gibi yazabilirsiniz. Artık bir müşterinin neye dikkat etmesi gerektiği ve şirketinizin satın alma sürecinde nasıl yardımcı olabileceği konusunda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Doğru, Kapsamlı ve Kesin Olun: Broşürünüzdeki kopyasından uzaklaşmaya başlamadan önce, eklemek istediğiniz bilgileri ve en önemlisi de dahil etmek istemediklerinizi düşünmeye zaman ayırın.
Öne Çıkın: Bu kadar ileri gittiniz, ancak bu noktada devasa bir engel bulmak çok kolaydır. İlk beş adımı uyguladıktan sonra, her şeyi standart stok fotoğraflarıyla temperlenmiş bir düzene atmak ve onu bir gün aramak cazip gelebilir. Ancak bu günlerde insanlar geçmişte olduğundan çok daha görseldir. Ve sadece bu değil, aynı zamanda diğer reklam ve pazarlama kaynaklarından gelen çok fazla gürültü ve karışıklık ile uğraşmak zorundalar.

Sayfaları çok fazla kopya ile sıkıştırmayın. Hafif tutun, hava verin ve bunu elde etmek için 16 sayfadan 20'ye geçmeniz gerekiyorsa, kopyayı kesin veya bütçenizi yeniden değerlendirin. Ayrıca, nasıl göründüğü kadar iyi hissettirdiği hakkında da düşünün. Orada milyonlarca kağıt ve kart seçeneği var. Bazıları kadifemsi yumuşak, bazıları parlak ve kaygandır. Neyle karşılaşmak istiyorsun? Bu dijital broşür olarak da kullanılacaksa, bunu göz önünde bulundurun. Kağıt ile birleştirdiğiniz incelikler dijital olarak görünmeyecek.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM