Satış Verimliliği Nasıl Arttırılır?

Planports Ekibi 29.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1286 kere okundu
SATIŞ VERİMLİLİĞİ NASIL ARTTIRILIR?

Satış müdürü olarak, ekibinizin üretimini sürdürmek sizin görevinizdir. Aslında, statü yeterli değildir ve çoğu satış yöneticisinin patronlarını mutlu etmek için satış ekiplerinin daha iyisini yapması gerekir.
Takımınızın numaralarını iyileştirmek istiyorsanız, onlara görevi yerine getirmeleri için gerekli araçları sağlamanız gerekir. Bu, hem fiziksel araçları (iyi bir CRM programı, güçlü müşteri listeleri, broşürler ve diğer pazarlama materyalleri) hem de zihinsel araçları (satış eğitimi, koçluk ve genel rehberlik) içerir.
Araçlar
Takımınızın ihtiyaç duyduğu fiziksel araçları almak, bu araçların kaçınılmaz olarak masraflı olmasından dolayı üst yönetime başkanlık etmek anlamına gelebilir. Genel bir kural olarak, yönetim ekibine bu paranın nasıl harcayacağının (ekibinizin şirket için daha fazla para kazanmasını sağlayarak) onlara nasıl fayda sağlayacağını gösterebilirseniz üstün bir şansınız olur. Ancak, para mevcut değilse, ödün vermeniz gerekir. Örneğin, satış ekibiniz için göze alamayacağınız kadar tam özellikli bir CRM yazılımı satın alabilirsiniz.
Satış ekibinize verdiğiniz fiziki yardım çoğu zaman kazanmalarına yardımcı olacak. CRM yazılımı belirli görevleri otomatik hale getirir ve müşteri verilerini düzenli tutar, böylece hızlı bir şekilde bilgi bulmak kolay hale gelir. Lider listelerini ve pazarlama malzemelerini ekibinize vermek, bu öğeleri kendi başlarına oluşturmak zorunda kalmamalarını sağlar. Satış ekibinizden idari işleri alırken, onlara potansiyel müşterilerin önünde oturmaları ve satış yapmaları için daha fazla zaman verir, bu da genellikle sayıları üzerinde önemli bir gelişme sağlar.
İdeal olarak, satış ekibinize evrak işlerini halledebilmeniz ve form mektupları üretebilmeniz için bir idari asistan sunabilirken, ekibiniz tamamen satışa odaklanabilir. Ancak, bu mümkün değilse, en azından idari işleri hızlandırmak için onlara teknoloji vermeye çalışın.
Satış eğitimi, her satış görevlisi için ne kadar büyük olursa olsun önemli ve faydalıdır. Her zaman bir şeyler yapmanın yeni yolları ve ustalaşacak yeni araçlar vardır. En azından, satış görevlileriniz şirketinizin ürün ve servis teklifleri hakkında düzenli olarak eğitim almalıdır.
Zihinsel yardım biraz daha zordur. Belirli bir satış görevlisi zorlanıyorsa, sorunu çözmeyi denemeden önce soruna neyin neden olduğunu bulmanız gerekir. Bunu öğrenmenin en iyi yolu, ekibinizin ölçümlerine aşina olmaktır. Günde kaç kişi olduğunu, kaç tane randevu aldıklarını ve bu randevuların kaçının gerçek satışla sonuçlandığını bilin.
Bir satış elemanı hedeflerine ulaşmak için uğraşıyorsa, bu ölçümleri son birkaç haftada inceleyebilir ve hangi sayıların düşük olduğunu görebilirsiniz.
Her satış görevlisiyle birebir görüşmeler yapmak da iyi bir fikirdir. Göz kamaştırıcı performans problemleri olmadığı varsayılarak bunlar kısa olabilir. İhtiyacınız olan tek şey duygusal sıcaklıklarını almak ve her satıcıya şikayetleri yayınlama şansı vermek için birkaç dakika. Bunu “önleyici bakım” olarak düşünün. Satış ekibinizle düzenli olarak konuşarak ve şüpheli herhangi bir ölçümü düzenli olarak inceleyerek, başlamadan önce gelişmekte olan tüm sorunları çözebilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM