Etkili Pazarlama Teknikleri

Planports Ekibi 21.07.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 2602 kere okundu

Image title


ETKİLİ PAZARLAMA TEKNİKLERİ

Günümüz piyasa şartlarında etkili pazarlama yapmak küçük veya  büyük tüm işletmelerin ortak sıkıntısıdır. Değişen ve gelişen teknoloji dünyası da pazarlama tekniklerinin değişmesini doğruda etkilemektedir. Var olan bu birçok pazarlama tekniği içerisinde önemli olan sektörünüz ve firmanız için en doğru olan tekniği seçmektir. Küçük işletmeler açısından baktığımız zaman ise bütçe kısıtlı olduğu için işler daha da zorlaşır.

Etkili pazarlamanın önemli ve ince noktaları vardır. Bunlardan en önemlisi markanın, ürünlerin ve hizmetlerin çok iyi tanınıyor olmasıdır. İşletmelerin bu noktada stratejik atışlar gerçekleştirmesi gerekir. Ürünün etkili bir biçimde anlatılması müşteriyi özendirir ve bu durumda sizi rakiplerinizin bir adım ötesine taşır.

Etkili pazarlamanın ilk ve en önemli adımı müşteriyi doğru seçmektir. Yani müşteriyi tanımanız gerekir. Örneğin bazı müşteri, hizmetin kalitesine önem verirken bazı müşteri için sadece fiyat önemlidir. İşte bu noktada müşteri için hangisi önemli ise o noktaya atışlar yapmak gerekir ki müşteri cezp edilebilsin. Kısaca sunumlarınızı bu şekilde gerçekleştirmeniz sizin için artı bir puan sağlayacaktır.

Bir sonraki teknik açık sözlü olmanızı gerektirir. Ürünlerinizi satmak için göz boyayıcı ve gerçek olmayan bilgilerden kaçınmalısınız. Ürün veya hizmetinizin özelliklerini doğru bir biçimde anlatmanız daha kolay yönlendirme ve etki sağlayacaktır. Dürüst ve açık sözlü olmanız ürün veya hizmetinizin devamlılığını sağlar. Ayrıca dürüst olmanız yine sizin her durumda ürününüzün arkasında durmanızı sağlar. Ürünlerinizin iyi yönlenrini anlattığınız gibi, gerekirse olumsuz yönleri hakkında da dürüstçe bilgi verebilmelisiniz.

Müşterinizin güvenini kazanmak sizin en önemli hedefiniz olmalıdır. Çünkü müşteriye güven vermek demek her durumda müşterinin sizi tercih etmesi demektir. Ayrıca müşterinin güvenini kazanmanız durumunda o müşteri size farklı müşteriler de yönlendirecektir.

İnsanlarda ilk izlenim uyandıran şey dış görünüştür. Dış görünüşünüze önem vermeniz gerekir. Temiz, şık ve düzenli giyinmeniz işinizi önemsediğinizin göstergesidir. Küçük tebessümler ve sıcak davranışlarda yine müşteri memnuniyetini arttıracaktır.

İşletmenizi ve sizinle aynı müşteri potansiyeline sahip işletmeleri inceleyin. Bu durum farklı pazarlama teknikleri geliştirmenizi sağlayacaktır.

Sık sık olmasa da büyük kapsamlı kampanyalar ve indirimler  düzenleyin. Unutmayın tüketicilerin hepsi indirim ve kampanya kelimelerinden hoşlanır. Bu kampanya ve indirimleri de müşterilerinizin duymasını sağlayın.

Yine günümüz şartlarında teknolojiden ve sosyal medyadan uzak kalmak pek mümkün olamıyor. Bu  yüzden sosyal ağlarla aranız iyi olsun. Hatta gerekirse sosyal medyada ücretli reklam kullanabilirsiniz.

Ayrıca planladığınız pazarlama faliyetlerinizi sürekli olarak gözden geçirin ve geliştirin. Süreklilik ve iyileştirme başarıyı getirecektir. İlk denemenizde etkili sonuç alamasanız bile en etkili sonucu alana kadar devam edin ve bu döngüyü asla bırakmayın.

İster yeni başlamış olun ister yıllarınızı vermiş olun fakat bu tarz etkili pazarlama stratejilerinin işletme başarısında büyük oranda önemli olduğunu sakın atlamayın. Bu yöntemler işletmenizi büyütmenize ve yeni müşteriler kazanmanıza yardımcı olur.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM