Girişimcilik Adımları, Bir İşletme Girişimine Başlamak İçin 9 Temel Adım

Planports Ekibi 6.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1619 kere okundu



BİR İŞLETME GİRİŞİMİNE BAŞLAMAK İÇİN 9 TEMEL ADIM

Küçük bir girişime başlamak, kararlılık ve motivasyon gerektirir. Başarılı bir küçük işletmeye sahip olmanız ve gerekli bilgileri sağlamak için dokuz kritik adımı aşağıda özetlemeye çalıştık;

1.İş Fırsatınızı Tanımlayın:
Çok sayıda fırsatla karşılaştığınızda en uygun olan fırsatı ve girişimi seçmek için sabırlı olun ve değerlendirmeler yapın. Tutkularınızın nerede yattığını belirlemek ve kişilik tipinizi anlamak önemlidir. Yine de, eşit derecede önemli olan, masaya ne getirdiğiniz ve ölmekte olan bir endüstriye mi yoksa hızla büyüyen, gelişmekte olan bir işe mi giriyor olduğunuzdur.

2.Bir İş Planı Oluşturun:
Herhangi bir başlangıç için iş planı oluşturmak, endüstri yapınızı, rekabet ortamınızı ve küçük bir işletmenin hayata geçmesi için sermaye gereksinimlerini daha iyi anlamanızı sağlar. Bir iş planı yazmak iyi bir iş anlayışı yaratır ve yol haritası işlevini görür.

3.Başlangıç Sermayesi Önemlidir:
Bir işletmeye başlamak için, işe yatırım yapmanız gerekir. Başlangıç fonları bulma yolculuğu, her birey için farklı olacaktır. Danışmanlık gibi bazı yeni şirketler bir web sitesi oluşturmak ve kartvizit basmak için birkaç bin, bir perakende satış mağazası ise 100.000 TL ya da daha fazlasına ihtiyaç duyabilir.

4.İşletmenizi Adlandırın:
Doğru işletme adı size ve firmanızın markasına yardımcı olmak için bir neden ile müşterilerinize karşı sizi ayırt edici olacaktır. İşletmenize bir isim bulmak için bilmeniz gerekenleri öğrenin.

5.Bir İş Yapısı Seçin:
İşletmenizin yapısına karar vermek, hafifçe alınacak bir karar değildir. İster tüzel, ister şahıs işletme yapısı olsun seçiminiz, iş yükümlülüğünüz, fon yeteneğiniz ve vadesi gelen vergiler üzerinde bir etkiye sahip olacaktır. Nihai iş yapınızı bozmayın çünkü işiniz geliştikçe, sizin yapınız da gelişecektir.

6.İş Lisansınızı ve İzinlerinizi Alın:
Küçük bir işletmeye başlamak sıradandır, ancak gerekli olan evrak ve düzenlemeleri gerektirir. Seçtiğiniz iş yapısına bağlı olarak, işletmenizi devlet makamlarına kaydettirmeniz gerekebilir. Küçük işletmenizin kurulması, devlet vergi makamları tarafından işletmeleri tanımlamak için de kullanılan işveren kimlik numarası gerektirebilir. İlave evraklar, satış vergisi lisanslarını, imar izinlerini ve daha fazlasını içerebilir.

7.İş Konumunuzu Kurun ve Belirleyin:
Bir iş kurmanın çok sayıdaki görevlerinden biri de ofisinizin kurulmasıdır. Ofisinizde (ev veya ofis alanı) nerede bulunacağınız, gerekli ofis ekipmanlarını satın aldığınız, çalışma alanınızı tasarlayabileceğiniz ve malzemeleri nereden alabileceğiniz de dahil olmak üzere, ofis kurulumunda birçok adım vardır.

8.İş Sigortası Edinin:
Yeni bir küçük işletme sahibi olarak, işletmenizle ilişkili riskleri yönetme sorumluluğunuz vardır.

9.Bir Muhasebe Sistemi Oluşturun:
Muhasebenin doğru yönetilmesi, bir işletmenin işletilmesinin mali durumunu anlamanıza ve başarısızlığınızı önlemenize yardımcı olacaktır.
 

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM