İşletme Danışmanında Olması Gereken 5 Özellik

Planports Ekibi 05.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1095 kere okundu


İŞLETME DANIŞMANINDA OLMASI GEREKEN 5 ÖZELLİK

İşletmenize yeni başlıyorsanız, yaygın hatalardan kaçınmanın ve başarı şansınızı artırmanın bir yolu da, sizden önce gelenlerden öğrenmektir. Küçük iş etkinliklerine katılarak, sosyal medyadaki iş ve endüstri etkinliklerini takip ederek ve tavsiye ile ilgili ipuçları sunan blogları ve diğer iş yayınlarını okuyarak çok sayıda yararlı bilgi toplayabilirsiniz. Küçük bir iş danışmanının desteğini almaktan çok fazla değer alabilirsiniz.
Bir akıl hocası, bulunduğunuz yerde bulunmuş zorlukları aşmış ve süreçte bir ya da iki şey öğrenmiş kişidir. Mentorlar, ihtiyaç duyduğunuzda tavsiyelerinizi paylaşarak, problemlerinize destek vererek ve yaptığınız işte daha iyi olmanıza yardımcı olarak bu bilgiyi size iletmek ister. Çoğu mentor için nihai hedef, başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak olumlu davranışları göstermektir.
Bir mentoru sizin için uygun kılan nitelikler, muhtemelen kendi deneyim düzeyinize, başladığınız işin türüne ve bireysel zorluklarınıza özgü olacaktır. Ancak, küçük bir iş danışmanı olarak düşündüğünüz bir kişide aramanız gereken bazı genel nitelikler vardır.
1. Mevcut Olma Durumu
Potansiyel danışmanınız ihtiyacınız olan desteği sağlamak için uygun değilse, inşa edilmesi zor bir ilişki olacaktır. Mentorunuzdan tüm saatlerde erişim beklememelisiniz, ancak siz ve danışmanınız, her iki programınızla birlikte çalışan bir toplantı için bir program ayarlayabilmelidir. Baştan beklentileri netleştirdiğinizden emin olun, böylece aynı sayfada olursunuz.
2. Deneyimli
Açıkça, eğer bir akıl hocası, zorluklarla çalışmanıza yardımcı olmak için gerekli deneyime sahip değilse, o zaman sizin için doğru akıl hocası olmayabilir. Deneyimin, iş deneyimi, yaşam deneyimi, örgün eğitim ve hatta kendi akıl hocası tarafından alınan dersler gibi pek çok farklı biçimde ortaya çıkabileceğini unutmayın. Kendi kendinizden çok farklı bir arka plana sahip olabilecek bir akıl hocasıyla çalışmaya açık olun.
3. Saygılı
Mentor söz konusu olduğunda saygı iki katlıdır. Birincisi, her iki tarafın da güven inşa ederken değerli ve dinlenmiş hissetmelerine izin verecek, karşılıklı saygılı bir ilişki kurmalısınız. İkincisi, mentorunuz meslektaşlarının saygınlığını kazanmış biri olmalıdır.
4. Dinleme Yeteneği
Daha önce bahsettim, ama dinleme yeteneği kendi liste öğesini kazanmak için yeterince önemlidir. Sadece kendini duymak için var olan bir akıl hocası istemezsiniz. İyi mentorluğun püf noktası konuşma ve işbirliğidir. Ve elbette, diğer tarafta da, dinlemek istediğiniz şey olmasa bile, mentorunuzun sunduğu tüm girdileri oldukça iyi göz önünde bulundurarak dinleme alıştırması yapmalısınız.
5. İlham verme
Harika bir akıl hocası bulduğunuzun en açık işaretlerinden biri, daha fazlasını yapmak, daha fazlasını başarmak ve daha fazlası için size ilham verme yeteneğidir. Bir akıl hocası size umut vermeli ve en büyük hedeflerin bile elde edilebileceğine inandırmanıza yardımcı olmalıdır. Size bu şekilde ilham veren bir rehber bulursanız ve ihtiyacınız olan motivasyonu bulmanıza yardımcı olursanız, o zaman harika bir akıl hocası buldunuz demektir.
Doğru eşleşmeyi bulmak zaman alabilse de, bir akıl hocası küçük iş yolculuğunuzda çok değerli bir ortağı olabilir ve başarısızlık korkusunun üstesinden gelmenize ve en büyük zorluklarınızı aşmanıza yardımcı olabilir. Bir akıl hocası bulmak için iş arkadaşlarınıza ulaşın ve bir öneri isteyin.
 

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM