Girişimcilik Rehberi

Planports Ekibi 09.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 866 kere okundu
GİRİŞİMCİLİK REHBERİ

Girişimci nedir?
Girişimci kendi işini başlatan bireydir. Bir işletme ihtiyacını belirler ve ihtiyaç duyan bir ürün veya hizmeti geliştirir. Girişimciler işletmeyi yönetir ve çaba ile ilgili finansal riskleri üstlenir.
Girişimcilik nedir?
Harvard Business School profesörü Howard Stevenson, “girişimcilik, kontrol edilen kaynakların ötesinde bir fırsat peşinde” dedi. Bu tam olarak ne anlama geliyor?
Girişimcilik, bir bireyin (girişimci), tüketicilerin satın almakla ilgileneceği benzersiz bir teklif oluşturmak için zamanlarını, enerjilerini ve kaynaklarını yoğunlaştırdığı anlamına gelir. Kaynak kısıtlamalarına rağmen (örneğin, finansman eksikliği, işletme sermayesi, üretim tesisleri) bu fikri sürdürmeye devam ediyorlar.

Bir İşe Nasıl Başlanır?

Bir işletme kurmaya hazır olduğunuzda, tamamlanması gereken birkaç ilk adım vardır. Her birinin üzerinden geçelim.

1. İşletmenizin yasal yapısını belirleyin

İlk önce, iş türünü yasal açıdan ele almanız gerekir.
Tek mülkiyet: Tek şirkette, yasalar ve vergiler söz konusu olduğunda iş sizsiniz. Bu örgütlenmenin kolay bir yolu olsa da, fon toplama zamanı geldiğinde zorluk çekebilir, çünkü destekçilerden bir iş yerine bir insana yatırım yapmalarını istersiniz. Ayrıca, tek mal sahibi borç ve zararlardan şahsen sorumludur.
  • Limited Şirket: Bir limited şirketinin kurulması daha maliyetli ve karmaşıktır, ancak bir dizi vergi avantajıyla gelir ve sahibini / şirketlerini kişisel sorumluluktan (dolayısıyla adı) korur.
2. İşletme adınızı seçin ve kaydedin
Ardından, işletme adınızı seçme ve kaydetme zamanı. Bu eğlenceli bir beyin fırtınası faaliyeti gibi gelebilir, ancak aslında yolun aşağısındaki işiniz için çok geniş kapsamlı etkilere sahip olan ağır bir yasal süreçtir.

3. Güvenli lisanslar, izinler vb.

Buradan yasal olarak iş yapmak için tüm hak ve lisanslara sahip olduğunuzdan emin olun. "Maddi mallar" (yani fiziksel eşyalar) satarsanız, satıcının iznine ihtiyacınız olacaktır. Bu, müşterilerden satış vergisi almanıza olanak sağlar. Bazı eyaletler, bazı servis odaklı işletmeler için de bunu gerektirir.

4. Misyon ve vizyon ifadelerinizi oluşturun

İşiniz ne iş yapıyor? Ne anlama geliyor? Hangi problemi çözüyorsunuz? Dünyayı daha iyi hale getirmeyi nasıl planlıyorsunuz? Bunlar misyon ve vizyon ifadelerinizin cevaplayacağı sorular.
Bu adım pazarlama stratejinizin temel bir bileşenidir. Güçlü bir kimliğe ve misyon cümlesine sahip markalar, temel değerlerini etkin bir şekilde ileten otantik ve anlamlı içerik üretmek için daha kolay bir zamana sahiptir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM