İçerik Dağıtımı Nedir?

Planports Ekibi 03.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1530 kere okundu
İÇERİK DAĞITIMI NEDİR?

İçerik dağıtımı, içeriğinizi paylaşma, yayınlama ve tanıtım işlemidir. İçeriğinizi, izleyicilerinize çeşitli kanallar ve medya formatları üzerinden tüketmeleri için nasıl sağlarsınız.
İçerik dağıtım işlemi, içeriğinizi oluşturduktan sonra gerçekleşse de, içerik pazarlama stratejinizden bir adım olmalıdır. İçerik kalemini kağıda koymadan önce içeriğinizi nerede ve nasıl yayınlayacağınızı ve tanıtacağınızı bilmelisiniz. Aksi halde zamanınız ve kaynaklarınız boşa gidebilir.
İçerik Dağıtım Kanalları
İçerik dağıtım kanalları, oluşturduğunuz içeriği paylaştığınız ve tanıttığınız kanallardır. Üç tür içerik dağıtım kanalı vardır, sahip olunan, kazanılan ve ödenen. İçeriğinizi dağıtmak için kullandığınız kanallar, hedef kitlenize ve kaynaklarınıza göre değişir.
Sahip olunan kanallar, şirketinizin sahip olduğu içerik mülkleridir. İçeriğin sahip olduğunuz kanallarda ne zaman ve nasıl yayınlandığını kontrol edebilirsiniz. Bunlar web sitenizi ve blogunuzu, sosyal medya profillerinizi, e-posta bülteninizi veya bir mobil yayıncılık uygulamasını içerir.
Kazanılan kanallar ("paylaşılan" kanallar olarak da bilinir), üçüncü tarafların içeriğinizi tanıtması veya paylaşmasıdır. Bu üçüncü taraflar müşterileri, gazetecileri, blogcuları ve içeriğinizi ücretsiz olarak paylaşan herkesi içerebilir.
Bu kanallar arasında halkla ilişkiler, sosyal paylaşımlar ve sözler, konuk makaleleri ve toplananlar ve ürün incelemeleri bulunmaktadır. Bu sitelerdeki yayınlar ücretsizdir, içerik bu üçüncü taraflara aittir ve bu nedenle kazanılan kanalların altına düşmektedir.
Ücretli İçerik Dağıtımı
Ücretli kanallar, şirketinizin içeriğinizi belirli kanallara dağıtmak için ödeme yaptığı zamanları ifade eder. Bu, öncelikle tıkllanma başına ödeme, ücretli sosyal reklamlar ve ücretli etkileyici içeriğini içerir.
İçerik Dağıtım Stratejisi Nasıl Oluşturulur?
Hedef kitlenizi araştırın
İçerik dağıtım kanallarınızı seçin
İçerik türlerinize karar verin
İçerik dağıtım hedeflerinizi belirleyin
Bir yayın takvimi oluşturun
İçeriğinizi oluşturun
İçeriğinizi dağıtın ve pazarlayın
Sonuçlarınızı ölçün ve analiz edin

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM