Halkla İlişkiler Kampanyası Nasıl Yönetilir?

Planports Ekibi 12.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2480 kere okundu




HALKLA İLİŞKİLER KAMPANYASI NASIL YÖNETİLİR?

Halkla ilişkiler kampanyası yönetmek genellikle çok zor veya imkansız görünebilir. Bir halkla ilişkiler (PR) kampanyası üstlenilmesi zor bir proje olabilir. Küçük bir işletme veya hatta bir bireyseniz, projeyi nereden başlatacağınızı ya da projeyi nasıl çıkaracağınızı bilemeyebilirsiniz.
Bu kadar çok farklı hareketli parça, dikkate alınacak zaman çizelgesi, ortaklıkların bolluğu ve ele alınması gereken medya ile eğitimli bir profesyonel için bile zor bir görev olabilir.
Ancak, herhangi bir büyük görev gibi, kampanyayı yönetilebilir segmentlere bölerseniz üstlenmeniz daha kolaydır. Bu tavsiyeye uyduğunuzda bir sonraki halkla ilişkiler kampanyanızı yönetmeyi çok daha kolay bulacaksınız.
Basın Bülteni Yazın
Etkili bir halkla ilişkiler kampanyası birkaç basın bülteni gerektirecektir. Medya ile ilgili olacak bilgileri yazıp paylaşmak ve önemli haberleriniz olduğunda bunu yapmak size bağlıdır. Medyayı çok fazla güncellemeyle boğarsanız, çok fazla "gürültü" yaratırsınız, bu yüzden onları dikkatlice planlayın ve her birini haber değeri açısından değerlendirin.
Şirketiniz ve ürünleriniz hakkında haberler olduğunda, bir basın bülteni yazın ve uygun medya kuruluşlarına dağıtın. Nasıl bir basın açıklaması yazacağınızı bildiğinizden emin olun çünkü reklamcılık ile halkla ilişkiler arasında büyük farklar vardır.
Güçlü Bir Basın Kiti Yaratın
Bir sonraki adım, bazen medya kiti olarak adlandırılan basın kitidir. Bir halkla ilişkiler kampanyası yürütüyorsanız, bu, şirketinizi tanıtmak için kullanabileceğiniz paha biçilmez bir araç olabilir. Ticari fuarlardan ürün lansmanlarına kadar, bir basın seti oluşturmanız için bir takım ve iyi nedenler vardır. Ancak, basın kitlerinin yaratıcı ve göz alıcı olması gerektiğini unutmayın. Rakiplerinizin ne yaptığını görün ve farklı bir şey yapın.
Blogunuzda Duyuru Yapın
Bir blogunuz olmalı, kurumsal, çalışan veya kişisel olmalısınız. Şimdi bundan faydalanma zamanı geldi. Blogunuzu halkla ilişkiler kampanyanızın düzenli bir parçası haline getirerek, müşterilerinizi ve gazetecilerinizi sürekli olarak şirketinizle ilgili en son haberlere maruz bırakıyorsunuz. Gayri resmi, ancak profesyonel bir şekilde yapın ve çok fazla satış konuşması gibi görünmesin.
Medya İle Ortak Çalışma
Bazı insanlar medyanın duyurular için kullanılabilecek bir araç olduğuna inanıyor. Hata yapmayın, medya size herhangi bir kapsamda bulunmak zorunda değildir. Yavaş bir haber günü ise, şanslı olabilirsiniz. Aksi takdirde, haber değeri taşıyan bir şey yapmalısınız.
Unutmayın, halkla ilişkiler size ücretsiz tanıtım imkanı verir. Medya ile nasıl çalışılacağını bilmek, ilk medya etkinliğiniz olsa bile, bir profesyonel gibi çıkmanıza yardımcı olacaktır. Uzlaşmacı ve arkadaş canlısı olun, saldırgan veya zorlu olmayın. Medya ile uzun süreli bir ilişki kurun, böylece sektörde de temaslar geliştirmeye başlayabilirsiniz. İşleri bu şekilde yaparak, geleceğe uzun süre bakmanıza yardımcı olacak ortaklıklar yaratacaksınız.
Medya Etkinlikleri Düzenleyin
Halkla ilişkiler, medyayı basın bültenlerinizle basitçe bulanıklaştırmaktan öte bir şeydir. Aslında, bunun tam tersi bir etkiye sahip olabilir. Ancak medya etkinliklerini düzenlemek, birden fazla medya kuruluşunun size gelmesini sağlamak ve size ücretsiz poz vermek için mükemmel bir yol olabilir.
Fikir üretirken yaratıcı olmalısınız. Sırf bir basın toplantısı yapmak, medyanın geleceği anlamına gelmez. Para toplamak için bir çocuk yardım kuruluşuyla çalışıyorsanız, yardım kuruluşunun sadece bir çek doldurmak yerine yardımsever çocuklar için yaz aylarında kar kayağı gibi eğlenceli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorsanız, medyanın ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. yardım müdürüne teslim etmek.
Kriz Yönetmeyi Öğrenin
Murphy Kanunlarına göre; neyin yanlış gidebileceğini, neyin yanlış gideceği belirtir. Eğer çıkışlarla baş etmeye hazır değilsen, inişlerde de başarılı olamazsın.
İş sırasında ürün geri alımları, davalar ve hatta çalışanların ölümleriyle uğraşmanız gerekebilir. Neyin yanlış gidebileceği konusundaki sayısız olasılık, gerçekleşmeden önce hazırlanmanız gereken bir şey var. Olabilecek her şeyi önceden tahmin edemezsiniz, ancak sizi geleceğe hazırlamak için etkili kriz yönetimini öğrenebilirsiniz.
Ancak, saldırmaya hazırsanız, bu yangınları hızlı bir şekilde söndürebilir, hatta bir negatif olanı pozitif hale getirebilirsiniz. Akıllı olun, ileriyi düşünün ve halkla ilişkiler kampanyanızı bir başarı hikayesine dönüştürmeye hazırlanın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM