İçerik Oluşturma Kılavuzu

Planports Ekibi 11.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 967 kere okundu
İÇERİK OLUŞTURMA KILAVUZU

1. Her gün sektörünüzle ilgili haberleri okuyun
Hedef kitlenize gerçekten hitap eden harika içerikler oluşturmak, sektörünüzde neler olup bittiğini bilmenizi gerektirir. İyi içerik oluşturucuları araştırıyor ve aynı zamanda sektörel haberler ve trendler için interneti de araştırıyorlar. Bu, endüstrilerinde tarihsel olarak yaşananlar arkasındaki bağlamı ve şu andaki hedef kitlelerinin zihniyetini nasıl şekillendirdiğini anlamalarını sağlar.
Okuduğunuz her şeyi tek bir yere koyarak okuma alışkanlığı edinin. Ayrıca, birkaç meslektaşınıza bu gün ne okuduklarını sorun ve davayı takip edin. Alıcı personelinizin çevrimiçi ortamda nerede zaman geçirdiğini keşfedin ve bu blogları da yakalayın.

2. Düzenli yazın
Eğer kullanmazsan, kaybedersin. Başarılı içerik yaratıcıları, yazı kaslarını sürekli olarak esnetmenin önemini anlarlar. Bunu yapmak onların başlarına karıştırılabilecek fikirler üzerinde çalışmalarına yardımcı olur ve daha sonra tamamen gerçekleşmiş fikirlere dönüşebilecek külçeleri tespit eder. Başarılı içerik yaratıcıları her zaman yazmaktan ilham almayabilir, ancak ilham veren bir şeylerin yazılarından gelebileceğini bilirler.
Her gün yaparak yazma alışkanlığı edinin. Her gün sektörle ilgili bir konuda cilalanmış 1500 kelimelik bir makale yazmanız gerektiğini söylemiyoruz. Aksine, bazı düşünce ve fikirleri not almak için 10 ya da 15 dakika ayırmaktan bahsediyoruz. Zihninizin ne zaman en net olduğunu anlayın.

3. Endüstrinizin kitlesini inceleyin
Yaratıcı bir profesyonel olarak yutmanın en zor haplarından biri izleyicinizin insafına kalmış olmanızdır ve bu izleyicinin ihtiyaçları yaratıcılığınıza zarar verebilir.
Ancak günün sonunda izleyicileriniz faturalarınızı öder. İzleyicilerinizi yeterince derinden incelerseniz, onlarsız bulamayacağınız ilgi alanları ve yaratıcı fırsatlar bulacaksınız.
Tüm başarılı içerik oluşturucuların üçüncü kalitesi izleyicilerini içeride ve dışarıda bilmeleridir. Kendi okurlarınızı ve izleyicilerinizi inceleyin; onlara henüz vermemenizi istedikleri şey nedir? Onlar için çözebileceğiniz hangi problemleri var? Kitlenizin kendiniz veya işvereniniz için tanımlayabileceğiniz diğer bazı özellikleri:

-Yaş
-Cinsiyet
-Yer
-Aile boyu
-İş ismi
-Maaş

4. Kendi sesinizi oluşturun
Sektörünüzdeki tek içerik yaratıcısı siz değilsiniz. Bu, endüstrinizin istediği tavsiye, gözlem ve düşünce liderliğini sunan tek kişi olmadığınız anlamına gelir. Alanınızdaki diğer içerik oluşturuculardan öne çıkmak için yapabileceğiniz birçok şey var; yeni bir içerik ortamına çeşitlendirmek, içeriğinizi farklı kanallarda tanıtmak ve zaman içinde doğal olarak deneyim ve güven kazanmak. Ancak o zaman bile, dikkat çekmek için rekabet ettiğiniz içerik üreticileri aynı şeyi yapıyor.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM