Müşteri Portalı Nedir?

Planports Ekibi 12.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1392 kere okundu
MÜŞTERİ PORTALI NEDİR?

Müşteri portallarına servis çalışanı geçmeden ulaşılır. Bu, müşterilerin bilet durumunu kontrol etme, diğer kullanıcılarla bağlantı kurma ve SSS sayfalarını ve bilgi tabanı makalelerini okuma gibi self servis işlevlerini gerçekleştirmesine olanak tanır.
Müşteri portalı yazılımı, müşteriye yönelik yardım masası olarak tanımlanabilir. Bir müşterinin hızlı bir sorusu varsa, telefonu açması veya bir e-posta yazması gerekmez. Bunun yerine, portallarına giriş yapabilirler ve servis talepleriyle ilgili tüm bilgiler burada listelenir.
Müşteri Portalı Yazılımının Faydaları
Müşteri portalı yazılımı müşteriye daha fazla güç verir. Destek taleplerini takip edebilir ve servis temsilcileri ile kaydedilmiş konuşmalar yoluyla okuyabilirler. Bu sistemle müşteriler, bilet gönderme işleminden yanıt almaya kadar tüm biletleme işlemini tamamlayabilir.
Müşteri portalları güvenlik sunar. Portala erişebilen tek kişi müşteri ve ilgili destek temsilcileridir. Bu, müşterinin dosyalarının ve hesap bilgilerinin şifreleme yoluyla korunmasını sağlar.
Son olarak, bu portallar müşterilerin, başkalarına güvenmeden, görevleri yerine getirmelerine ve cevaplarını almalarına yardımcı olur. Bu, sorunları bağımsız olarak gidermeyi ve problemler karmaşıklaştığında müşteri destek ekipleriyle iletişim kurmayı öğretir. Bu yaklaşıma göre, destek ekipleri müşterilere daha hızlı yanıt vermelerini sağlayan daha az bilet alıyor.
Müşteri portalı yazılımını seçerken, aşağıda listelenen özellikleri aramanız gerekir.
5 Müşteri Portalı Yazılımı Özellikleri
1. Bilgi Tabanlarını Yaratır
Her müşteri portalı yazılımı bir bilgi tabanı oluşturabilmelidir. İşlenecek konuları beyin fırtınası yaparken, müşterilerden gelen biletlere bakın. Bir müşteri sizden bilgi bankanızda yer almayan bir sorunu çözmenizi isterse, sorun giderme adımlarınızı kaydedin ve bunları yükleyin. Makalelerinize dikkat edin ve yanlış veya güncel olmayan bilgileri her zaman gözden geçirin.
Ayrıca servis temsilcileriniz için dahili bir bilgi tabanı oluşturabilirsiniz. Bu kaynak, müşteriler için çözümler araştırırken referans noktası olarak hareket edebilir.
2. Topluluk Forumlarını İçerir
Topluluk forumları, ajanlarınızın zaman kazanmasını sağlayan başka bir özelliktir. Portalınızın bu bölümünde, müşteriler halka açık olarak sorular ve çözümler göndererek birbirlerine yardım ederler. Bu, ekibinizin farkında olamayacağı benzersiz geçici çözümleri ve ipuçlarını ortaya çıkarabilir.
Başarılı bir topluluk forumuna bir örnek, Resmi Apple Destek Topluluğu'dur.
3. Omni-Kanal Desteği Sağlar
Müşterileri ile tercih ettikleri kanal üzerinden iletişim kurmak önemlidir. Yalnızca masaüstünde erişilebilir bir müşteri portalına sahip olmak artık etkili değil. Bu nedenle, mobil uyumlu tarayıcılara ve uygulamalara sahip bir yazılımı dikkate aldığınızdan emin olun.
Yazılımınızın içermesi gereken kanallardan biri canlı sohbet özelliğidir. Bu şekilde, müşterilerin arayüzle ilgili soruları olursa, destek ekibinize hızlı bir şekilde ulaşabilirler. Bu hizmete bir grup tekrar ayırmayı düşünün, böylece temel hizmet sorularını birincil destek ekibinizden uzağa yönlendirebilirler.
4. Uygulama Entegrasyonunu Destekler
Portalınız diğer uygulamalarla entegre olabilirse, destek işleminiz daha verimli hale gelecektir. Sonuçta, yazılım kadar güçlü, ondan beklediğiniz her görevi yerine getiremiyor.
Uygulama entegrasyonları bu sorunu çözer. Entegre etmek isteyebileceğiniz bazı uygulama türleri takvim, zamanlama, verimlilik, finans ve sosyal medya uygulamalarıdır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM