İçerik Pazarlamanın Püf Noktaları

Planports Ekibi 22.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1237 kere okundu



İÇERİK PAZARLAMANIN PÜF NOKTALARI

İçerik pazarlaması, her tür küçük işletme sahibi için güçlü bir araç olabilir ve bir blog, içerikten yararlanmanın en iyi yollarından biridir. Bir işletme blogunu sıfırdan başlatmak fikri biraz korkutucu olabilir, ancak çok büyük bir deneyim olması gerekmiyor.
Gönderme sıklığına gelince, tanımlanmış kurallar yoktur. Haftada bir veya her gün bir posta gönderip göndermemenizin en önemli faktörü tutarlı bir programda blog yazmanızdır. Okuyucuların yeni içeriği ne zaman bekleyeceklerini bilmeleri gerekir.
Yayınladığınız bilgiler ne kadar faydalı olursa, o kadar fazla okuyucu çekersiniz ve normal okuyucular olma olasılığı artar. Örneğin, belirli bir işletme stratejisini destekliyorsanız, bunun nasıl ve neden başarılı olduğuna dair bir örnek verin.
Okuyucularınızı tartmak ve her gönderideki yorumlarınızdaki düşüncelerini paylaşmak için bir bölüm oluşturun. Söyleyecek bir şeyleri olduğunda, bakış açıları sizinkinden farklı olsa bile, yorumlarını kabul edin.
Bloglama konularınız söz konusu olduğunda net bir şekilde odaklanmanız iyi olur, ancak çok fazla sonuç olarak ortaya çıkabilir. İlgi eklemek ve katılımı artırmak için yeni bir konu veya ortak bir konuya bakmak için yeni bir yol sunmaya istekli olun.
Okuyucularınızın okumaya devam etmesini istiyorsanız, abonelik seçeneklerinizi bulması kolay bir yere koyun. Ayrıca birden fazla seçenek sunarak daha fazla abone çekebilirsiniz.
Okuyucularınızın, blogunuzun var olduğunu hatırlatmadığınız sürece yazdığınız her yayını yakalamasını beklemeyin. Blogunuza bağlantıları sosyal medyada, web sitenizde, bültenlerinizde ve hatta e-posta imzanızda paylaşın ve insanları tıklamaları için teşvik edin.
Genellikle uzun metin gönderileri yazarsanız, birkaç kısa gönderiye karıştırmayı veya sayfa görünümlerinizi değiştirip değiştirmeyeceğini görmek için resim eklemeyi deneyin. Yeni bir ilgi düzeyi eklemek için arada sırada bir video yayını bile atabilirsiniz.
Bazen tek yapmanız gereken blogunuzu haritaya yerleştirmek için biraz tartışma... Sektörünüzde sıcak bir konu hakkında durmaktan çekinmeyin ve yorumlarınızdaki tartışmaları teşvik edin.
Okuyucularınızın kendileri için en önemli olan bilgileri gözden geçirip sıfırlamasını kolaylaştırmak için alt başlıklar, madde işaretleri ve başka bir biçimlendirme kullanın.
Yazarken hataları yakalamak zor olabilir, bu nedenle yazılarınızı bir veya iki gün önceden yazmayı ve sonra tekrar taze gözlerle okumak için geri gelmeyi deneyin. Veya mümkünse, bir meslektaşınızdan, hatasız olduklarından emin olmak için gönderilerinizi ispatlamasını isteyin.
Blogunuz işletme ile ilgili olabilir, ancak bu, kişisel hayatınızdan ve deneyimlerinizden bahsedebileceğiniz bir yer olmadığı anlamına gelmez. Çoğu zaman bir anekdot direği yeni bir okuyucu türünü çekebilir ve tutarlı okuyucularınız da yeni bir tarafa göz atabilir.
Bir işletme blogunun hız kazanması, okuyucuları çekmesi ve sadık bir takip oluşturması zaman alır. Sabırlı olun ve ilerleme halsiz görünüyorsa cesaretini kırmamaya çalışın. Yavaş, istikrarlı ve tutarlı bloglama söz konusu olduğunda yarışı kazanır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM