İş Hayatında Sosyal Medya Kullanımı

Planports Ekibi 21.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 3216 kere okundu




İŞ HAYATINDA SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Büyüyen sosyal medya ortamı, küçük işletme sahiplerine, işletmelerini nispeten az bir yatırım için çevrimiçi olarak tanıtmanın başka bir yolunu verdi. Aslında, sosyal medya söz konusu olduğunda zaman en önemli şey maliyettir.
Küçük işletme sahiplerinin çoğu, işletmelerinin tüm yönlerini işletmekle meşgul oldukları için, sosyal medyada fazla zaman harcamamaktadır. Bu nedenle bir pazarlama planı oluşturmak , sosyal medya faaliyetleriniz için hedefler belirlemek ve katılmayı planladığınız her ağ hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenerek öğrenim eğrisini azaltabilir ve zamanınızı boşa harcayamazsınız.
Bu makale koleksiyonu, küçük işletmeler için sosyal medyaya genel bir bakış sunarken belirli ağları işinizde mümkün olduğunca etkili bir şekilde kullanmaya yönelik ipuçlarını ve tavsiyeleri sunar.
Sosyal medya, olay yerinde yepyeni olan işletme sahiplerine ezici gelebilir, çünkü çok fazla sosyal ağ vardır ve işinizi geliştirmek için bunları kullanmanın birçok yolu vardır. Ayrıca, işinizde sosyal medya kullanımı ile ilgili çok sayıda kaynak bulunmaktadır. Bu yardımcı olabilir veya daha fazla karışıklığa neden olabilir.
Sosyal medyaya başlarken yapmanız gereken şeylerin bir listesi olması önemli olmakla birlikte, topluluğunuzu büyütmek ve sosyal medya varlığınızı oluşturmak için kaçınmanız gerekenlerin bir listesinin olması da yararlı olabilir.
İşletme sahiplerinin sosyal medyada yer almasının en büyük nedenlerinden biri müşterilerini ve potansiyel müşterilerini tanımak ve yeni fırsatlara yol açabilecek ilişkiler kurmaya başlamaktır.
Çoğu durumda, bu sosyal medya aracılığıyla müşteri hizmeti ve desteğinin sağlanması anlamına gelir. Müşteri tabanı ile bu etkileşime açık olan küçük işletme sahipleri, genellikle işlerini tanıtmanın ve markalarını güçlendirmenin güçlü bir yolu olabileceğini düşünüyor.
Artık küçük işletmenizde sosyal medyayı kullanmak için birkaç genel ipucu ve en iyi uygulamalar konusunda bir fikriniz olduğuna göre, belirli sosyal ağlara girmenin zamanı geldi. Facebook, şu ana kadar ki en popüler ağdır ve birçok kişi kişisel kullanımından zaten aşina olduğundan, iş kullanımı için de harika bir başlangıç noktasıdır.
Sırada Twitter var. Twitter bir mikroblog platformudur, yani güncellemeler kısa patlamalar, 140 karakter veya daha kısadır. Etkileşim, katılım ve tanıtım açısından Facebook gibi hiçbir şey yapmaz, ancak birçok küçük işletme için çok etkili bir araç olabilir. Twitter'a başlamanın en önemli kısmı, platformu anlamak ve küçük işletmenizde nasıl etkili bir şekilde kullanabileceğinizi bulmaktır.
Google+, Google tarafından oluşturulan ve Google arama ve diğer Google ürünleriyle iç içe olan bir sosyal ağdır. Facebook'a benzer bir tarzı var ama ayrı kılan bazı benzersiz özelliklere de sahiptir. Bu kısa makale, Google+ hakkında bilmeniz gerekenleri ve pazarlama faaliyetlerinize nasıl dahil edeceğinizi söyleyen kaynakların bir listesini içerir.
Sosyal medya sahnesindeki en yeni ağ olan Pinterest, sosyal ağ görüntülerine yepyeni bir odaklanma ekliyor. Kullanıcılar, çevrimiçi olarak buldukları fotoğrafları, görüntüleri ve diğer grafikleri paylaşmak, tanıtmak ve ilham vermek için oluştururlar. Yüzeyde, Pinterest'in öncelikli olarak görsel ürünler veya hizmetler satan işletmeler için olduğu anlaşılıyor, ancak aslında herhangi bir küçük işletmenin Pinterest'i kullanabilmesi için başka yollar da vardır.
Sosyal medyayı düşündüğünüz zaman anında blogları düşünmeyebilirsiniz, ancak bunlar aslında sosyal medyanın önemli bir parçasıdır. Bir blog yalnızca hedef kitlenize yararlı, alakalı ve ilgi çekici içerik sağlamanıza izin vermez, aynı zamanda okuyucularınıza blog yorumları içinden ve içeriğinizi diğer ağlarda paylaşarak sizinle etkileşim kurma şansı verir. Bu sosyal yönü bir blogu statik bir web sitesinden büyük potansiyeli olan bir platforma yükseltiyor.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM