İçerik Yerelleştirme

Planports Ekibi 15.06.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 899 kere okundu

İÇERİK YERELLEŞTİRME 

Marka sadakati oluşturmak için, elbette farklı pazarlarda yerelleştirmeye hazır içeriğe ihtiyacınız olacaktır. Ne kadar içeriğe ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak, yapılacak yerelleştirme miktarı çok hızlı büyüyebilir. Örneğin, içerikle hedeflemeyi planladığınız üç alıcı kişiniz varsa ve içeriği beş dil için yerelleştiriyorsanız, bir içerik parçasını on beş farklı şekilde hazırlamak için zaman ve kaynak harcıyorsunuz. Bu örneği alın ve kullandığınız web sitelerine ve diğer içerik ortamlarına genişletin; bu sayı muhtemelen daha da artar. İçeriği yerelleştirmeye başladığınızda, önce hangi parçaları yerelleştirdiğiniz konusunda akıllı olmanız gerekir. Ana dil temelli içeriğiniz gibi, bazı parçaların diğerlerinden daha iyi performans gösterdiğini veya müşterilere yüksek miktarda değer sunduğunu bilirsiniz.Yeni bir pazara girerken, müşterilerin müşteri yaşam döngüsü modelini takip edeceklerini düşünün; keşif, eğitim, satın alma, satın alma sonrası katılım ve savunma. Tıpkı bir müşteriyi kendi ana dilinizde yaşam döngüsü boyunca nasıl yönlendireceğiniz gibi, küresel müşterileriniz de bu şekilde satın alacak ve benzer bir yol izlemeyi bekleyecektir. Yaşam döngüsünün her aşaması için zaten içerik ürettiğiniz için, bu içerik muhtemelen yerelleştirme için hazırlanmış yüksek değerli içeriktir. Müşteri yaşam döngüsünün her aşamasında yerelleştirilmesi gereken içeriği inceleyelim.

Keşif
Müşteriler şirketinizden ve sunduğunuz ürünlerden haberdar olmaya başlıyor. Bu aşamada içeriğiniz, sosyal medya reklamları veya ürün tekliflerinizle ilgili tanıtımlarla marka bilinirliği oluşturmaya odaklanır. Ürün açıklamaları gibi içeriğin doğru bir şekilde çevrildiğinden emin olun ve yeni pazarınızın bağlamını ekleyin. Birçok kültür, markaların video içeriğini çekici buluyor, bu nedenle video içeriğini yalnızca alt yazılarla değil, aynı zamanda yerel görüntülerle veya bildikleri ürünleri sergilemekle yerelleştirmeyi düşünün.

Eğitim
Müşteriler araştırmalarını yapıyor ve ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorlar. Ana dil içeriğiniz için, büyük olasılıkla ürün teklifleriniz hakkında daha fazla bilgi paylaşan veya düşünce liderliği sunan makaleler veya SSS içeren bir bilgi tabanınız vardır. SSS'deki içeriğin çoğu tekrarlayıcı olsa da ve çoğunlukla çeviri ile desteklenebilse de, insan çevirmenleri yazılı içeriğiniz için bağlam sağlayabilir.

Satın alma
Müşteriniz satın alma işlemlerini yapmaya hazır olduğunda, dilde satın almayı kolaylaştıran sorunsuz bir süreç verilmelidir. O ülkede en popüler olan ödeme platformunu kullanmak gibi görünen küçük faktörler, işlemi tamamlayan bir müşteri için büyük bir fark yaratabilir.

Satın Alma Sonrası Katılım
Müşteriniz satın alma işlemini tamamladıktan sonra, daha sonraki bir tarihte geri dönüp daha fazla satın almaları için onları meşgul etmek istersiniz. Teşekkür e-postası veya yeni ürünlerle ilgili içerik içeren takip e-postaları gibi içerikler kendi dillerinde yerelleştirilmelidir. Müşteri desteği aynı zamanda müşterileri elde tutmak için kritik bir bileşendir ve hem bilgi tabanının self servis içeriği hem de müşteri destek personeli ile etkileşimler, bireysel kültürlerin ihtiyaçlarını yansıtmalıdır.

Savunma
Ürünlerinizden memnun olan müşteriler deneyimlerini paylaşmak isteyeceklerdir. Onların önerileri, derecelendirmeleri ve incelemeleri tüm dillerde olmalı ve bu pazardaki diğer müşterileri ilgilendirecek ilgili bağlam içermelidir. Örneğin, yorumlar gibi kullanıcı geri bildirimlerini web sayfanıza eklemek yerelleştirilmiş bir işlem olmalıdır. Kendi dillerinde yazılan ülke içi müşterilerin incelemeleri, diğer müşterileri çekmek üzerinde daha etkili bir etkiye sahip olacaktır.
Konumdan bağımsız olarak, müşterilerinizin her biri kendi dilinde sorunsuz bir deneyime sahip olmalıdır. Müşterileriniz, müşteri yaşam döngüsü boyunca diller arasında atlamaya başlarsa, sorunsuz bir işlemi gerçekleştirebilecek bir rakip arayacaklardır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM