Müşteri Sorun ve İhtiyaç Tespiti

Planports Ekibi 12.06.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 983 kere okundu

MÜŞTERİ SORUN VE İHTİYAÇ TESPİTİ

Hizmetinizin karşıladığı gereksinimler, müşterilerin iletişim kurmadan önce bir çözüm araması için yeterince önemli olmalıdır. "Bir işe başlayan her insan, sanırım, onun iyi bir fikri olduğunu düşündü. Bu akıllı kişi ve en önemli şeyi bulmaya çalışan nadir kişi: diğer insanlar bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyor mu?"

Müşterilerinizin Aradığını Bulma
Hedef pazarınızdaki kişiler için önemli noktaların ne olduğunu öğrenin. Karşılaştıkları en büyük sorunlar veya ulaşmak istedikleri en büyük hedefler olarak ne algılıyorlar? Hizmet verdiğiniz kişilerin ve onlara hizmet veren diğer işletmelerin bu sorularını sorun. Ticaret literatürünü veya özel ilgi duyulan yayınları okuyun ve pazar yerinizdeki önemli konularda kendinizi eğitin.
Hedef pazarınızın gerçekte ne aradığını net bir şekilde gördüğünüzde, hizmetlerinizi bir çözüm olarak pazarlayabileceksiniz. Hizmetinizin belirlediğiniz çözümleri nasıl ele aldığını göstermek için tüm pazarlama araçlarınızı (web sitesi, broşür, telefonla pazarlama komut dosyası, satış sunumu) tasarlayın.

Diğer Sorunları Bulma
Bir kez onlar için çalıştıktan sonra, şüphesiz ele alınması gereken her türlü sorunu ortaya çıkaracaksınız. Ve zaten sahnede olduğunuzdan, uyum ve güven inşa ettiğinizden, elbette, bu sorunları çözmenize yardımcı olmak için sizi koruyacaklar. Müşteri, kartvizit oluşturmak için tasarımcıyı işe alır; tasarımcı müşterinin logosu olmadığını keşfeder.
Tasarımcı, müşterilere özel bir logo ile kartvizitlerin ne kadar etkileyici olacağını gösterdiğinde, müşteri bir ödeme yapmayı kabul eder. Ancak tasarımcı bu kişiye logo oluşturma konusunda yaklaşsaydı, müşteri muhtemelen reddederdi. Müşterinin zihninde, ihtiyaç duyulan kartvizitlerdi.
En popüler konular müşterilerinizle çalışmak istediğiniz konular değilse endişelenmeyin. Şansları, potansiyel müşterileri algılanan ihtiyaçlarına göre pazarlama yaparak çekerseniz, onlarla birlikte diğer seçenekleri keşfetme fırsatları yaratabilirsiniz. Ancak henüz bilmedikleri bir şeyi pazarlarsanız, bu sohbete asla sahip olamayabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM