İkna Teknikleri

Planports Ekibi 17.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1209 kere okundu
İKNA TEKNİKLERİ

Satışlardaki başarı, çalışkanlığın, güçlü ilişki becerilerinin, satış becerilerinin geliştirilmesine ve satışların nasıl kapatılacağının bilinmesine adanmış bir sonuçtur. Ancak, diğer kritik başarı faktörleriyle birleştiğinde sizi başarıya götürebilecek sırlar vardır.
“Çünkü” Kelimesinin Önemi
"Çünkü" kelimesinin birçok çalışmada son derece güçlü olduğu gösterilmiştir. Satışta ikna etme yeteneklerinin kariyerlerinde ne kadar önemli olduğunu anlayanlar için, konuşma listelerine akıllıca "çünkü" kelimesini eklemek gerçekten şaşırtıcı bir fark yaratabilir.
Bu makalenin amacı, bu ikna edici kelimenin arkasındaki psikolojiye dalmak değil, bunun yerine günlük satış faaliyetlerinde kelimenin nasıl kullanılacağına ilişkin birkaç hızlı öneri sunmaktır.
Soğuk arama
İster telefonda soğuk arama ister yüz yüze görüşmeniz olsun, her arama için bir hedefiniz olmalıdır. Ancak soğuk bir arama için bir hedefiniz olduğunda, komik bir şey olur. Aradığınız ofisteki birinin amacınıza ulaşmanızı önleme görevi vardır. Böylece bir satış uzmanı durduğunda ya da bir karar vericiyle konuşmak istediğinde, kapı bekçisi harekete geçer!
Soğuk arama temsilcisi basitçe kullanılan yaklaşımı değiştirir ve "çünkü" kelimesini içerirse, soğuk arama başarı oranı önemli ölçüde artar.
"Çünkü" kelimesinin basit bir şekilde eklenmesi, aramanızın nedenini doğrular ve kapı bekçisinin aramanız için geçerli bir neden olduğunu bilmesini sağlar. Araştırmanın, “çünkü” izleyen verilen nedenin çok fazla anlam ifade etmesinin gerekmediğini belirtmesi ilginçtir. Sadece "çünkü" kelimesini duymak, amacınıza ulaşmak için genellikle yeterlidir.
Randevu Alma
Profesyoneller meşguldür. İstediğiniz veya arayacağınız kişilerin çoğu birden fazla iş yapıyor ve onları arayan her satış uzmanıyla tanışmak için çok az zamana sahipler. Bu yüzden randevu almak çoğu zaman satış döngüsündeki en zor adımdır.
Bir kişinin toplantı düzenlemesi istendiğinde aklındaki ana düşünce "neden ben yapmalıyım?" siz, satış profesyoneli, birinin sizinle buluşması için yeterince güçlü bir neden veremezseniz, bunu yapmazlar. Sizinle görüşmeyi kabul etme ihtimalinin artması konusunda zorluklar yaşıyorsanız, isteklerinize "çünkü" yazmayı deneyin.
Satışın Kapatılması
Bir satışın kapatılması, satış döngüsünün her aşamasında ne kadar iyi çalıştığınıza bağlıdır, bu nedenle kapanışlarınızda sihirli bir kelime kullanmaya başlamanızı ve diğer adımlarda gereken işleri kısmamanızı beklemeyin.
Prospektif olma, kalifiye olma, uygunluk oluşturma, bir çözüm tasarlama ve satışa son vermeye hazırsanız, konuşma hattınıza "çünkü" eklemeyi deneyin. Yine, "çünkü" kullanmanın satış döngüsü boyunca çalışkan veya gayretli çabayı telafi edeceğini veya yerini alacağını beklemeyin, ancak kapanışlarınızın daha pürüzsüz olduğunu ve kapanış oranınızın arttığını fark edebilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM