İş Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Planports Ekibi 14.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 5324 kere okundu




İŞ TANITIMI NASIL YAPILIR?

İş tanıtımı, başlı başına heyecan verici bir aktivite olmayabilir, ama yapmalısınız. Günde en az bir saatinizi iş tanıtımınıza veya işinizi nasıl teşvik edeceğinizi planlamaya harcamalısınız.
İş tanıtımının ikinci ayağı, işinizin diğer tüm yönleri gibi bütçeli bir faaliyet olmasıdır. İşte işinizi geliştirmenin ucuz yolları;
Tanıtım Araçları Geliştirin
Gönderdiğiniz her belgede (elektronik veya basılı) tüm şirket bilgilerinizi içeren bir antetli kağıt bulunmalıdır. Ayrıca, e-postanızın tüm işletme bilgilerinizi ve promosyon etiketini sağlayan eksiksiz bir imzası olduğundan emin olun. Ayrıca, alıcının sizinle sosyal medyada bağlantı kurabilmesi için Facebook, Linkedln, Twitter ve Pinterest için bağlantıları olan bir bölüm de ekleyebilirsiniz.
E-posta gibi elektronik belgelerin, ürün veya hizmetinizde özel bir fiyat olup olmadığına veya şirketinize bir ödül kazandığını bildiren en son tanıtım promosyon bilgilerinizle güncellenmesi kolaydır.
Unutmayın, bu sadece bir e-posta değil, bir iş tanıtım aracıdır.
Aracınızı Giydirmeyi Deneyin
Mobil iş tanıtımı yalnızca beyaz dağıtım araçları için değildir. Çoğu araçta pencere veya kapılardan birini süsleyen bir işletmenin adı ve telefon numarası bulunur. Aracınızı sürerken aracınızı gören tüm insanları düşünün. Özellikle insanların sık sık trafikte sıkışıp kaldıkları bir yerde yaşıyorsanız!
Modern araç kaplama reklamı, iş logonuzu ve bilgilerinizi içeren çıkarılabilir "etiketler" uygulamasından oluşur. Açıkhava Reklamcılığı Birliği'ne göre, yerel bölgenize ve nüfus büyüklüğünüze bağlı olarak, tek bir araç sargısı günde 30.000 ila 70.000 görünüm oluşturabilir ve bu da işinizi tanıtmanın en ucuz yollarından biri haline getirir.
İşinizi Geliştirmek için Sosyal Medyayı Kullanın
Facebook, Twitter ve YouTube, işinizi sosyal medya aracılığıyla tanıtmanın harika yoludur.
Sosyal medyaya başlamak için bir sosyal medya planı oluşturun. Video çekmede ustalaşırsanız ürünlerinizin veya hizmetlerinizin video tanıtımlarını kaydedebilir ve Youtube’da yayınlayabilirsiniz.
Blogunuzu Yazarak İşinizi Tanıtın
İşinizi geliştirmeyi düşünüyorsanız, makale yazmayı unutmayın. İyi yazılmış makaleler ücretsiz reklam sağlayabilir ve ağızdan ağıza pozitif kelimeler oluşturabilir. Örneğin, bir emlakçıysanız, evinizi gösterilmeye hazırlarken bir parça yazabilirsiniz. Bir web sitesi tasarımcısıysanız, web sitesinin kullanılabilirliğini değerlendirmek için bir parça yazabilirsiniz.

    • Bloglar / web siteleri: Bunların içeriği için aç olan astronomik bir sayı vardır. Birçoğu siteyi işleten kişi veya işletme tarafından çalıştırılmayan kişilerin "misafir gönderilerini", bloglarını veya makalelerini kabul eder, hatta araştırır. Bunlar, çalışmalarınızı dikkatle yayınlamanıza izin verdiğiniz blog veya web sitesini seçtiğiniz sürece, sizin için harika promosyon yerleşimleri olabilir. Makalelerinizden bir veya daha fazlasının az trafik çeken bir siteye sahip olması size yardım etmeyecek ve istenmeyen bir site olsa bile işinize zarar verebilir.
    •  Dergiler: Dergi endüstrisi henüz ölmedi ve birçoğu da sürekli içerik arıyor. Makalenizi hedef pazarınızın okuyabileceği bir dergide yayınlayın. Bunları çevrimiçi olarak belirli bir konuya göre arayın.
    • Gazeteler: Basılı medya, iş tanıtım makalenizi koymak için hala iyi bir yer olabilir. Yerel gazetenizin işletme editörüyle iletişim kurmayı ve makalenizi düzeltmeyi deneyin. Bu yaklaşım başarısız olursa, eserinizi kağıdın basılı veya çevrimiçi versiyonuyla editöre mektup olarak göndererek alabilirsiniz.
 İş Tanıtımı İçin Basın Bültenleri Kullanın
Basın bültenlerini göndermek, ücretsiz iş tanıtımı elde etmenin bir başka harika yoludur.
Basın bültenlerini bir ticari tanıtım aracı olarak kullanmanın temeli, basın bülteninizin gerçekten haber değeri taşıyan ve insanların ilgisini çekecek kadar ilgi çekici bilgiler içermesi gerektiğidir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM