İş Verimliliği Nasıl Arttırılır?

Planports Ekibi 26.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1346 kere okundu



İŞ YERİ VERİMLİLİĞİ NASIL ARTTIRILIR?

Her iş gününü memnun bir iç motivasyonla kapattığınızı, o gün yapmak istediğiniz her şeyi başardığınız kadar üretken olduğunuzu bilerek hayal edin. Ayrıca, yaratıcı bir oyun oynadığınızı bilmek, görevlerinizi hem verimli hem de iyi yapmaktır. İşe başlamadan önce kendinizi işten uzaklaştırın ve huzurla ıslık çalmaya başlayın.
Evet! Bitmemiş projelerle dolu bir masanın arkasına düştüğünüz gün sonu alternatifi yerine, bu filmde yıldız olabilirsiniz. Her zamanki çalışma gününüzün gidişatını beğenmiyorsanız, değiştirin.
Birçoğumuz iki nedenden ötürü istediğimiz kadar üretken değiliz: İşyerindeki üretkenliğimize müdahale eden kötü alışkanlıklarımız var ve proaktif olmak yerine reaktif davranıyoruz ve iş günlerimizin çoğunu ateşe cevap vermek ve söndürmek için harcıyoruz.
Çözüm basit. Kötü alışkanlıklarımızı ve reaktif kalıplarımızı, yerine proaktif hale getirecek ve kendi çalışma günlerimizi yönetecek iyi alışkanlıklarla değiştirebiliriz.
Verimlilik uzmanları şunları söylüyor: “Sabahları, kendinize odaklanmak için kullanın… Sabahları e-postalarınızı göz ardı ederek ve iyi bir kahvaltı yaparak, haberleri okuyarak, meditasyon yaparak veya egzersiz yaparak güne doğru başlayın. Bu, üretken bir gün için gerekli yakıtı elde etmenizi sağlayacaktır.” En zorlu görevlerinizi, ne zaman olursa olsun, kişisel en yüksek verimlilik sürenizde yapın.

Çoklu Çalışmayı Durdurun
Bu bir verimlilik katilidir. Araştırmalar, insanların görevleri değiştirildiğinde ve zihinsel bloklarla verimliliğin yüzde 40 kadar azaltılabileceğini göstermektedir. Londra Üniversitesi'ndeki bir çalışmada, çoklu görev yapan erkekler için 15 puanlık düşüş, puanlarını 8 yaşındaki çocukların ortalama aralığına düşürdü!
Daha fazla kanıt lazım mı? İngiltere'de yapılan bir araştırma çoklu görev yapmanın aslında beyninize fiziksel olarak zarar verebileceğini gösteriyor. Çalışma, eşzamanlı olarak birden fazla cihazı kullanmaya bağımlı olan katılımcıların, duygusal kontrolle bağlantılı olan ve karar vermede, empatide ve nasıl yanıt verdiğimizde rol oynadığı anterior cingulate cortex (ACC) adlı bir beyin bölgesinde daha düşük gri madde yoğunluğuna sahip olduğunu buldu.
Bunun yerine, bir kerede bir göreve odaklanarak verimliliği artırın ve başka bir şeye geçmeden önce tüm dikkatinizi verin. Gözleriniz ve elleriniz başka bir ekran gibi başka bir şeye doğru sürüklenmeye başlar başlamaz tüm küçük gri hücrelerinizi korumanın ve günaha karşı koymanın ne kadar önemli olduğunu düşünün.

Her Gecede Bir Sonraki Güne Yapılacaklar Listesi Hazırlama
Yapılacaklar listeleri paha biçilmez verimlilik yardımcılarıdır. Sizi organize ederler, odaklandırırlar ve başardığınız şeyleri kontrol edebildiğiniz zaman sizi memnuniyet duygularıyla ödüllendirirler. Bence herkes onları kullanmalı!
Her gece yapılacaklar listesi yapmak (veya güncellemek), görev başında iş gününün başında zaman kaybetmeyeceğiniz anlamına gelir. Ancak yapılacaklar listelerini kullanmak, üretkenliği artırmak söz konusu olduğunda, yalnızca başlangıç ​​bloklarından çıkmaktır. Prodüksiyonunuzu gerçekten hızlandırmak istiyorsanız, sizi bitiş çizgisine kadar hızlandıracak iki üretkenlik kesesi vardır.

Yapılacaklar Listenizi Kısın
Normal yapılacaklar listenizde kaç öğe var? Sekiz? Yirmi sekiz? Her birini bitirip onları geçtiğinizde kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ancak, bazılarını yapmak için uğraşmadan önce bir kısmını geçmediğiniz sürece, üretkenlik yıldızlarının saflarına asla katılamazsınız.
Verimliliğin artması odaklanmanın artmasıyla mümkün olur. Odak, seçeneklerinizi daraltmak anlamına gelir. Bu yüzden yapılacaklar listenizi gözden geçirirken her gece kendinize iki soru sorun;

  1. Bu listedeki önemli görevler nelerdir?
  2. Bu önemli görevlerden kaç tanesini yarın gerçekçi bir şekilde başarabilir veya önemli bir ilerleme kaydedebilirim?
Düzgün Temsilci Seçme
Yetkilendirme, çivi tabancası kullanmak gibi üretkenliği sağlamaktır. Kullanmaya başladığınızda, işinizin ne kadar hızlı ve kolay olduğunu görünce şaşıracaksınız.
Düzgün delegasyon yaptığınızda, kendi işinizde çalışmak için daha fazla zamanınız olur. Kilit nokta, doğru görevi doğru kişiye atamaktır, tanıdığınız bir kişi işi yapma becerisine sahiptir ve bunu yapmak için güvenebileceğiniz bir beceridir Evet, bir kişiye devretmeye ve (daha da kötüye) kullanmaya alışkın değilseniz, yetki vermeye alışmanız biraz zaman alır. Fakat bir kez hile konusunda ustalaştığınızda, ne kadar üretken olduğunuzu görünce şaşıracaksınız, ihtiyaç duyduğunuz şeylere ve ne yapmak istediğinize odaklanmanıza engel olan unsurlardan kurtulacaksınız.
Temsilciye vereceğiniz görevleri seçerken “hayatınıza bakın”. Bazen kişisel yaşamınızdaki görevlerin verilmesi, ekonomik ya belirli bir iş görevini vermekten daha anlamlı olur.

Dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırmak
“Gerçekten önemli sadece bir kaç şey var. Ne olduklarını bilin. Ve enerjinizi onlara yerleştirin. Yanıtlar herzaman net olmayabilir, bu yüzden daha fazla bakmanız gerekiyor.”
Üretken olmak için, dikkat dağıtan şeylerin sesini kesmeniz ve onları uzaklaştırmanız gerekir. E-posta bildirimlerinizi ve tam konsantrasyona ihtiyacınız varsa telefon bildirimlerinizi bile kapatın.
Sosyal medya ve e-posta ile zamanınızı sınırlandırın. Facebook mu yoksa Twitter bağımlısı mı? Sosyal medyayı havuç olarak kullanın. Büyük bir görevi tamamladıktan sonra kendinize x dakika göz atma izni verin.

 Telefon Görüşmelerini Planlayın
Kendi kişisel sekreterinize sahip olmak güzel olmaz mıydı, böylece bir şey üzerinde çalışırken “Çağrılarımı tut!” diyebilirdiniz.
Öyleyse tahmin edin? Buna ihtiyacınız yok! Telefon görüşmelerinizi kendiniz yönetebilirsiniz ve bunun getirisi verimlilikte çok büyük kazançlar sağlar.
Öncelikle, çok önemli bir arama beklemiyorsanız, tüm dikkatinizi gerektiren bir proje üzerinde çalışmak üzereyken telefonunuzu kapatın.
İyimser olun
Mutlu insanlar daha üretkendir. Bunu sakın unutmayın…

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM