İşinizi Nasıl Büyütürsünüz?

Planports Ekibi 04.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1133 kere okundu


İŞİNİZİ NASIL BÜYÜTÜRSÜNÜZ?

İşinizi nasıl büyüteceğinizi öğrenmek sadece değerli bir hedef değildir; işinizi büyütmek, işinizin hayatta kalması ve ekonomik refahınız için genellikle bir zorunluluktur. İşinizi hedeflerinizin ötesine taşımak ve gelir getirici güç merkezi haline getirmek için neler yapabilirsiniz? Bu büyüme stratejilerinden birini veya daha fazlasını deneyin. Tüm diğer işletmeler tarafından başarıyla kullanılan yöntemleri siz de kendi işletmeniz için kullanabilirsiniz.

1. Mevcut pazarınıza odaklanın

İşinizi nasıl büyüteceğinizi düşündüğünüzde, aklınıza gelen ilk şey yeni müşteriler elde etmektir, ancak zaten sahip olduğunuz müşteriler, satışlarınızı artırmak için en iyi seçeneğinizdir. Eski müşterileriniz, yeni müşteriler bulmaktan ve sizden satın almaya ikna edilmeyi bekleyen işletmelerden daha kolay ve daha ekonomik bir yöntemdir. Müşterilerin geri dönüşünü sağlama yollarına odaklanın.

2. Yönlendirmeler isteyin

İlk yöntemimiz yeni müşteriler almanın kötü bir yaklaşım olduğunu söylemez. Bunu yapmanın en kolay yollarından biri, mevcut müşterilerinize başvuruda bulunmaktır. Fiilen harekete geçin. İyi ürünlere ve mükemmel müşteri hizmetlerine sahip olmak ve müşterilerinizin sizi birilerine tavsiye ettiğini varsaymak, müşteri sayınızı artırmak için çok fazla işe yaramayacaktır; Aktif olarak tavsiye istemek zorundasınız. Her iş ya da satış sırasında veya sonrasında, ürünlerinize ya da hizmetlerinize ilgi duyan başka bir kimseyi tanıyorsanız bize yönlendirebilir misiniz diye sorun. Ya da bunu kendi cümlelerinizle yapın.

3. Ürün veya hizmetinizi yenileyin

Ürünleriniz veya hizmetleriniz için yeni kullanımları keşfetmek ve tanıtmak, hem mevcut müşterileri daha fazla satın almaya, hem de yeni müşteri çekmeye teşvik etmenin harika bir yoludur. Koli bandını düşünün ve farklı kullanım alanlarının olması durumunda bunların kaçının satılacağını düşünün!

4. Pazar erişiminizi uzatın

Ürün veya hizmetinizi yeni bir müşteri havuzuna sunarak işinizi büyütmenin birkaç yolu vardır.
En belirgin olanı yeni lokasyonlarda mağaza açmaktır. Yeni mağazalar da çevrimiçi mağazaya sahip bir web sitesi gibi sanal olabilir. Bir başka yaklaşım ise, reklamınızı reklam yoluyla genişletmektir. Yeni bir pazar belirledikten sonra, o pazarı hedefleyen belirli bir medyada reklam verebilirsiniz. Yeni pazarınız daha genç bir demografiden oluşuyorsa, reklam için sosyal medyayı kullanmak isteyebilirsiniz.

5. Ticaret fuarlarına katılın

Ticaret fuarları da büyümenin harika bir yolu olabilir. Ticari fuarlar, sunduğunuz ürün veya hizmetin türü ile ilgilenen kişileri ilgilendirdiği için, bayi kanalınızı güçlü bir şekilde geliştirebilir. Önemli olan, ürün veya hizmetiniz için doğru eşleşmeyi arayarak dikkatle katılacağınız ticari programları seçmektir.

6. Bir niş pazar fethetmek

Niş pazar daha dar tanımlanmış bir müşteri grubudur. Onları ihtiyaçları karşılanmayan ve ihtiyaçların karşılanmasına yoğunlaşan bir alt küme olarak düşünün. Böyle bir alt pazar bulursanız odaklanın. Bir kaçtanesinin problemini çözebilirseniz diğerlerinin de sorunlarını çözebilirsiniz anlamına gelir.

7. Maliyetlerinizi gözden geçirin

İşinizi büyütmekten bahsettiğimizde, aslında işinizin alt satırını büyütmekten bahsediyoruz. Vergi öncesi ve vergi sonrası para arasındaki fark, bunu çok etkili bir büyüme stratejisi haline getirebilir. Maliyetlerin azaltılmasında iki ana yaklaşım vardır; “kaybeden” ürünlerinizi tasfiye etmek ve envanterinizi arttırmak.

8. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi çeşitlendirin

Çeşitlendirme yoluyla başarılı büyümenin anahtarı benzerliktir. Hali hazırda kurulu pazarın veya benzer ihtiyaç ve özelliklere sahip Pazar segmentelerinin ilgili ihtiyaçlarına odaklanmak istersiniz. Bir sanatçı, örneğin çerçeveler ve çerçeveleme hizmetleri de satabilir. Ya da bir kar motorsikleti kiralama şirketi, kış sezonunda kayak ve kar ayakkabısı kiralamaya başlayabilir.

9. Franchising

Eğer başarılı bir iş varsa, başkalarının başarısını çoğaltmak anlamına gelen bir sistem geliştirebilir, franchising işletmenizi büyütmek için hızlı yöntem olabilir.

10. İhracat

Uluslararası pazarlara açılmak, işinizin en alt çizgisine de güçlü bir destek sağlayabilir. Franchising gibi, bu da işinizi büyütmenin bir yoludur, zaman ve kaynaklara bağlılık gerektirir, ancak son derece faydalı olabilir.

İşte Şimdi Büyüme Zamanı!

Yukarıda, işinizi nasıl büyüteceğiniz konusunda başlıca yöntemler yazdık. Bu listenin tamamı size uymayabilir. Bu fikirlerden birini veya ikisini işinize ve koşullarınıza uygun olarak seçin ve işinizi büyütmek için planınızı hazırlayın.
Muhtemelen büyümeyi hemen deneyimlemeseniz de, seçtiğiniz iş alanını genişletip, devam ederseniz ilerlemeyi göreceksiniz ve işinizi başarılı olmasını istediğiniz şeye dönüştürecektir.
 

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM