İşletme Gelirini Arttırmanın Yolları

Planports Ekibi 12.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 2306 kere okundu



İŞLETME GELİRİNİ ARTTIRMANIN YOLLARI

Her işletme, en başarılıları bile, daima işletme gelirini artırmanın yollarını aramalı ve maliyetlerini düşürmek için yöntemler bulmalıdır. En iyi değişikliklerden bazıları operasyon temelli olanlardır çünkü işletme finansmanınızı daha büyük, daha sürdürülebilir bir ölçekte geliştirmenize yardımcı olabilirler. Aşağıdaki ipuçlarını uygulamak biraz zaman alabilir, ancak oldukça faydalıdır ve küçük işletme finansmanlarınızda kalıcı bir değişim yaratmanıza yardımcı olacaktır.

1. Hesabınızın Alacak İşlemini Değiştirin
Yeterli nakit akışını sağlamanın bir anahtarı zamanında faturalama ve ödeme toplamadır. Müşterilerinizi gevşek ve dağınık bir programa faturalarsanız, gevşek ve dağınık bir programa para ödersiniz. Net ödeme koşullarını içeren standart bir faturalandırma politikası oluşturun ve ödenmemiş faturaları toplamak için alacağınız aksiyonu özetleyin, ardından takip edin. Ve ödemeleri takip etmek için müşterilerinize kişisel olarak ulaşmaktan korkmayın. Bazen ödemelerin zamanında gönderilmesini sağlamak için kişisel bir dokunuş yeterlidir.

2. Eski veya Sıfır Kullanım Envanterinden Kurtulun
Kullanılmayan veya güncel olmayan envanter sadece yer açmakla kalmaz, aynı zamanda parayı da harcar. Önümüzdeki 12 ayda satmayı veya kullanmayı beklemediğinizi saklamak için yılda birkaç kez bir envanter analizi yapın. İyi çalışma düzeninde olan tüm envanteriniz, bir indirim veya hatta satıcıya geri satılarak işinize hızlı bir katma değer sağlar.

3.Çevreci Olun
İşinizi daha çevre dostu hale getirmek, aynı zamanda uzun vadede mali durumunuzu iyileştirmenin bir yolu olmalıdır. Ve bunu yapmak çok kolay. Günün sonunda ekipmanı kapatın, enerji tasarruflu aydınlatma kullanın, maliyetleri geri dönüştürmek için ürünleri geri dönüştürün ve yeniden kullanın. Maliyetlerinizi azaltmak ve operasyonlarınızı kolaylaştırmak için küçük işletmenizin kağıtsız kalmasını da düşünebilirsiniz . Bu özellikle fatura gönderirken ve alırken etkilidir. E-faturaya geçmek önemli bir avantaj sağlayabilir.

4. Ekipman Kiralayın
Değerli nakit satın almak ve kullanmak yerine ihtiyacınız olanı kiralamayı düşünün. Kiralama ayrıca, ekipmanınızı daha az maliyetle yürütmek için bir fırsat verir ve işinizin günlük operasyonlarında ihtiyaç duyduğunuz işletme sermayesini serbest bırakır. Bu teknoloji, ekipmanınız ve bilgisayarlarınız söz konusu olduğunda gerçekten iyi bir taktiktir çünkü teknoloji sıklıkla geliştirilmektedir.

5. Sabit Hatlarınızı Değiştirin
İnternet Protokolü  üzerinden telefon sistemleri düşük maliyetli, taşınabilir ve esnek olup, geniş bir telefon sistemine ihtiyaç duymayan küçük işletme sahipleri için mükemmel bir seçenektir. Birçok hat sağlayıcısında, yeni mesaj aldığınızda varolan telefon numaranızı, çoklu uzantılarınızı, faks işlevlerinizi, çağrı iletme kabiliyetinizi ve e-posta veya metin bildirimini taşıyabilme özelliği dahil olmak üzere sabit hattan sorunsuz bir geçiş sağlayan özellikler bulunur.

6. Kredi Kartı İşlem Ücretlerinizi Anlaşma
Kredi kartı şirketleri, iş gelirlerini düşürmek için kötüye kullanılmaktadır. Belirli işlem ücretlerini kabul etmeden önce rekabetçi fiyatlar için alışveriş yapın. Zaten bir sağlayıcıyla çalışıyorsanız, rakiplerinizin ne ücretlendirdiğine dair ayrıntıları sağlayarak oranlarınızı değerlendirin. Bu, kredi kartı ödemesi kabul ettiğinizde işletmenizin ödemek zorunda olduğu komisyon ücretlerini düşürmenin hızlı bir yolu olabilir.

7. Nakit Akışınız ile Dost Olun
Nakit akışı işinizin içinde ve dışında hareket eden para sürecidir. Bu, her ay gerçekleşir, ancak ayın kapanma zamanı gelmedikçe veya vergi sezonunda muhasebecinizle dosyalarınızı gözden geçirmedikçe, fazla düşünmeyebilirsiniz. En azından, her günün sonunda ne borcunuz olduğunu ve önümüzdeki haftalarda ne ödemek zorunda olduğunuzu bilmelisiniz. İşletmenizin finansmanı için bu tür bir görünürlüğe sahip olmak, harcama planını yapmadığınız paraya mal olabilecek beklenmedik durumlara hızlı bir şekilde hazırlanmanıza ve bunlara kolayca uyum sağlamanıza yardımcı olabilir.
İşletmenize uzun vadede işinizi daha verimli ve karlı hale getirecek bir para kazanımı sağlamak için bu yöntemlerden birini veya ikisini seçin. Küçük işletme finansmanınızı nasıl geliştirebileceğinizle ilgili daha fazla fikir edinmek için, bu basit para yönetimi uygulamalarını gözden geçirin. Günlük olarak daha iyi finansal alışkanlıklar oluşturmanıza yardımcı olabilecek yöntemleri muhakkak uygulayın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM