İşletmeniz İçin Para Yönetimi

Planports Ekibi 13.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1668 kere okundu


İŞLETMENİZ İÇİN PARA YÖNETİMİ

Bir girişime başlarken ve işletme yönetirken birçok farklı zorluk olabilse de, para çoğu işletme sahibinin listesinin başında yer alır. İşletmenizin işlemlerinizi değiştirerek mali bir bakım yapabilmenizin birçok yolu vardır, ancak finansınızı iyileştirmek için işinizin günlük yönetiminde yapabileceğiniz bazı kolay şeyler de vardır.
Aşağıda, paranızı daha etkili bir şekilde yönetmeniz için pratik ve günlük ipuçlarını sıraladık.

1. İş ve kişisel harcamaları karıştırmayın
Vergi sorunları, kişisel sorumluluk ve karmaşık muhasebe kayıtları da dahil olmak üzere, işinizi ve kişisel hesaplarınızı karıştırmamanın pek çok nedeni vardır. İşler darlaştığında, işletme finansmanınızı kişisel fonlarla sağlama dürtüsüne direnin çünkü mutlaka daha sonra uğraşmak zorunda kalacağınız bir karmaşa yaratacaktır.
Masraflarınızın net bir şekilde ayrılmasını sağlamanın en iyi yolu, kişisel bir bütçe ve bir iş bütçesi oluşturmaktır. Bunlara kesinlikle ve ayrı olarak bağlı kalın ki işiniz için kredi kartları ve krediler kişisel finanslarınız için kullanılmaz ve bunun tersi de geçerlidir. Muhasebeciniz, kitaplarınızı yönetmek ve vergilerinizi ödemek için zaman geldiğinde para sularını kirletmemeniz için size teşekkür edecektir.

2. Bir sözleşme imzalamadan önce satıcılarla görüşün
Bazen iyi bir pazarlık için biraz uğraşmalısınız. Satıcılardan alışveriş yaparken veya tedarikçilerle sözleşme yaparken daha iyi bir anlaşma için pazarlık yapmayı deneyin. Bir karar verirken geç ödeme cezaları ve ödemesiz dönemler gibi satın alma koşullarını incelemeyi unutmayın. Bazen ödenmesi gereken ekstra 30 gün için en fazla% 5 indirimden daha fazla tasarruf edebilirsiniz.

3. Faturalarınızı her zaman zamanında ödeyin
Kişisel finansınızla yaptığınız gibi, tüm iş faturalarınızı özenle ödemek önemlidir. Kredi kartı ve kredi ödemesi gecikmiş ücretleri size pahalıya mal olabilir, ancak satıcı ve faturalar üzerinde küçük gecikme ücretleri de tutarlı bir şekilde artmaktadır. Aynı durum vergi için de geçerli: Çok geç ödeme ciddi cezalarla sonuçlanabilir.
Çatlaklardan düşen ticari faturaların olmadığından emin olmak için aylık hatırlatıcılar oluşturun. Özellikle genç işletmeler için kar-zarar marjları zayıftır. Geciken ücretlerden kaçınmak, yılı kırmızıyla veya siyahla sonlandırmak arasındaki fark olabilir.

4. Giriş muhasebesi sınıfında biraz zaman geçirin 
Küçük bir işletme sahibi olmak büyük finansal bilgiye sahip olmanızı gerektirmez, ancak şirketiniz için hala parayla ilgili kararlar vermeniz gerekir. Yani bir muhasebeci ile çalışsanız bile, iş muhasebesinin temellerini bilmelisiniz.
İşletme finansmanı ve nakit akışını ne kadar çok öğrenirseniz, daha iyi hazırlanmış olan akıllı para yönetimi kararlarını o kadar hızlı verirsiniz. Ve bu ipucunu uygulayacak olursanız, paranızı yönetmeye gelince mali zorluk ne kadar büyük veya küçük olursa olsun üstesinden gelebilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM