İşletmeler İçin Reklam Fikirleri

Planports Ekibi 08.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 3481 kere okundu


İŞLETMELER İÇİN REKLAM FİKİRLERİ

Viral reklamcılığı, mükemmel bir küçük işletme reklamcılığıdır ancak yavaştır ve yeni işletmeler için pratik olarak yapılamayabilir. Müşteri tabanınızı daha hızlı büyütmek istiyorsanız, reklam vermelisiniz.

İşletme reklam fikirlerinden oluşan aşağıdaki liste, hem denemiş hem de gerçek ve henüz denememiş olabileceğiniz bazı yöntemleri sunar. İşletmenizin hedef pazara etkili bir şekilde ulaşması ve yeni müşterileri çekmesi için fikirleri içerir.

İşletmeler İçin Reklam Basımı
Doğrudan postalar çok etkili ticari reklamlar olabilir ve e-posta veya telefonla pazarlama gibi diğer doğrudan pazarlama ortamlarından çok daha olumlu karşılanabilir. Posta listeniz olmasa bile, postalarınızı coğrafi olarak hedefleyebilirsiniz.
Kutu reklamların ve reklam eklerinin yanı sıra, yerel gazeteler genellikle belirli işletmeleri tanıtan özel reklamcılık özellikleri sunar. Özel ilgi alanlarındaki gazeteleri bölgenizde mevcutsa bir reklam fikri olarak görmezden gelmeyin. Tam olarak ulaşmak istediğiniz kitleye teslim edilebilirler.
Bir gazetenin web sitesinde ve basılı baskısında reklamcılık arasında bir fark olduğunu unutmayın. Online reklamlar daha az pahalı olabilir, küçük bir topluluk gazetesinde yerel düzeyde paranın karşılığını fazlasıyla alırsınız.

Kartvizit basmayı unutmayın
Bir potansiyel müşteriye veya müşteriye her verdiğinizde, küçük işletmenizin reklamını yapıyorsunuz demektir.

Küçük İşletmeler için Profesyonel Toplum Fırsatları
Her profesyonel iş organizasyonu, üyelerine özel gazetelerinde ya da kendi web sitesinde, özel reklam fırsatları sunar.
Üye olmak bile kendi başına iyi bir küçük işletme reklamı olabilir. Ticari fuarların önemini unutma. Ticaret fuarlarına katılmanın temel nedeni görülmek ve bilinmektir.
Büyük ticaret fuarlarına katılmak oldukça pahalı olsa da, belirli sektörlere odaklanmış ticaret fuarları aracılığıyla işiniz için iyi çalışabilecek çok sayıda küçük fırsat yakalayabilirsiniz.
Diğer işletmelere güç katmak, reklam gücünüzü ve pazarlama erişiminizi büyük ölçüde artırabilir. Bu nedenle, ilginizi çeken ve kendinizi ilgilendiren bir işletme olarak görülebilmeniz için bir hayır etkinliği veya topluluk derneği seçin.

İşletmeler İçin Basılı Olmayan Formlar
Kablo TV şirketleri, küçük işletmelerin bütçeleri dahilinde reklam fikirleri sunmaktadır, televizyon rehberi listelerinde veya emlak kanallarındaki reklamlarda yayınlamaktadır.
Başka bir reklam fikri radyo reklamcılığıdır. Yerel bir radyo istasyonunda reklam yayınlamak hem etkili hem de nispeten ucuz olabilir. Akılda kalıcı bir telsiz jingle, radyoyu kapattıktan sonra uzun süre potansiyel müşterilerle kalabilir, bu da ideal marka bilinirliğidir.
İşletmenizin yerel bölgeniz için iş bilgileri sağlayan web sitelerinde listelendiğinden emin olun. Birçok belediye, web sitelerinde iş ilanları sunmaktadır. Bu tür sitelerde iş ilanı yayınlamayı deneyebilirsiniz. İşletmenizin de kendi web sitesi olduğundan emin olun. Hali hazırda bir e-posta adresiniz varsa veya bir tane edindiyseniz, e-posta reklamlarını kullanabilirsiniz. Bu konuda iki ideal husus var: Herkesin günümüzde e-postası var ve gönderdiğiniz belirli e-posta müşterilerini ve hatta bireyleri hedeflemek için e-postalarınızı özelleştirebilirsiniz.

İşletmeler için Özelleştirilmiş Online Reklamcılık
Açık artırma için bir öğeyi listelediğinizde, işletmenizi listeleyen kişilere de reklam vermiş olursunuz.
Bir reklam kampanyasının Facebook'ta ne kadar etkili olduğunu ölçmek zor olsa da ve reklam hedeflerinin bir kısmı sorunlu olsa da, hâlâ çevrimiçi tüketicilerin en büyük kitlesi online seçeneklerdir. Diğer birçok reklam seçeneğine kıyasla nispeten ucuzdur ve uzun vadeli bir sözleşmeye kilitlenmenize gerek yoktur, sadece ihtiyacınız olduğu şekilde reklam yayınlayabilirsiniz.

Bir İşletme Reklamcılığının Ne Olduğunu Öğrenin
Bu reklam fikirlerinden birkaçını seçerek ve bunlara odaklanarak, müşteri sayınızı, yalnızca ağızdan ağza tanıtarak artırmak yerine çok daha hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz. Yaptığınız her türlü pazarlama gibi, reklam kampanyanızı planlayıp sonuçlarınızı takip ederseniz, reklamlarınız çok daha etkili olacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM