İşletmeleri Başarıya Götüren Adımlar

Planports Ekibi 12.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1164 kere okundu


İŞLETMELERİ BAŞARIYA GÖTÜREN ADIMLAR

Kendi işinizi kurmak ve işletmek için uzman olarak başlamak zorunda değilsiniz. Başarılı girişimcilerin çoğu para, finans bankacılığı veya sermaye olmaksızın kendi işlerini kurmuşlardır. Benzer şekilde, birçok girişimci, daha önce hiç deneyimi olmayan alanlarda başarıyı yakaladı. Bu yüzden, genç olmanız ve ilk işinizi başlatmanız, başarısız olacağınız anlamına kesinlikle gelmez. İşte başarıyı yakalamak için 10 kural;
Kendini hedefle
Her insan için her şey değilsin. Yapmanız gereken ilk şey pazarın ne olduğuna karar vermek ve bu odaklanmanızı daraltmak demektir. Nihai olarak dar odaklama, itirazınızı genişletecektir.
Rakiplerinizden Farklı Olun
Reklamcılık ile tüm ürünlerin aynı şekilde göründüğü kalabalık bir pazarda öne çıkmanız gerekiyor. Unutma, sürüye katılırsan, kimse seni bulamaz.
Takım oluştur
Bir pozisyonu doldurmak için bir çalışanı işe almayın. Bir takımın bir parçası olması için bir kişiyi işe almanız gerekir. Güçlü bir ekip oluşturmak (birbirini tamamlayan ve yeniden uygulayan oyuncularla), işletmenizi başarılı bir işletme haline getirmenin emin bir yoludur.
Hızlı ol
İş yürütme söz konusu olduğunda zaman en kıymetli maldır. Deponuzda cuma günü öğleden sonra teslimatın gerçekleşmesi bekleniyorsa, Perşembe öğleden sonra görünür. Sevkiyat için bekleyen ürünler sonsuza dek zaman kaybına uğramıştır. Telefon görüşmelerini geri göndermek veya e-postalara yanıt vermek için beklemeyin. Müşterileriniz memnun olmak için cevabınıza ihtiyaç duyar. Tedarikçileriniz de zaman içinde ihtiyaç duyacaktır çünkü ilişkiniz buna bağlıdır.
Sık Sık Teşekkür Edin
Bu küçük bir şey, ama çok yol kat ediyor. Müşterilerinize ve çalışanlarınıza, onları ne kadar takdir ettiğinizi söyleyin. İnsanların değerlendiklerini bilmeleri işinizi kolaylaştırır. Ve eğer bir izlenim bırakmak istiyorsanız, kağıt kalem alıp onlara bir not yazarak eski moda şekilde teşekkür et.
Tutarlı olun
İşletmenizin tutarlı bir görünüm ve his oluşturduğundan emin olun, çünkü bu sizin görseliniz ve markanızdır.
Daima gülümse
İnsanların neden fiyat, kalite veya ömür boyu garantiniz gibi satın aldıklarını öğrettiğiniz geleneksel nedenleri unutun. İnsanlar satın alırlar çünkü sizi severler (ve güvenirler).
Fanatik İyimserlik
Tutum her zaman sonunda kazanacaktır.
Yumuşak Davran
Müşteriniz için en iyi olanı yaparsanız, ömür boyu sizinle kalır.
Konfor Alanınızı Bırakın
Asla bu yolun bunu yapmanın en iyi yolu olduğu fikrini kabul etmeyin. Yeni fikirleri ve yeni teknolojiyi kabul etmeyi öğrenin. Unutma, hayat ileriye doğru, geriye değil.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM