Müşteri Hizmetlerini Geliştirmeye Yönelik Uygulamalar

Planports Ekibi 11.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1837 kere okundu


MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK UYGULAMALAR

İşletmelerin daha iyi bir müşteri hizmeti sunmaya çalışması, başlıca hedefleri olmalıdır. Müşteri hizmetleri, herhangi bir işletmenin büyümesi için çok önemlidir. Ürün veya hizmet odaklı bir şirket olmanızın önemi yoktur. Tüketicileri veya işletmeleri hedeflemenin önemi yoktur. Müşterileriniz arzu ettikleri hizmeti almazlarsa başka bir yere giderler. Müşteri hizmetlerini geliştirmek için her şeyi yapabiliriz, bu nedenle aşağıda müşteri hizmetlerini geliştirmenize, müşteri memnuniyetinizi ve bağlılığınızı artırmanıza yardımcı olacak on ipucu listeledik;
İlk Gösterim Sayısı
Bir müşterinin aldığı ilk izlenim, müşteri deneyimi için sahneyi belirler. İlk izlenim, bir telefon görüşmesinden, e-postadan veya iş yerinize yapılan ziyaretten kaynaklanabilir. En iyi ayağını öne koyduğundan emin olun. Kendinizi tanıtın, pozitif olun ve yardım etmek için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olun.

Dijital Dalış Yapma
Elbette e-posta uygun olabilir, ancak e-postanın arkasına saklanmayın. Telefonu elinize alın ve telefon aramalarını kabul edin. 
Müşterilerinize Nasıl Davranırsınız?
Müşterilerinize, size gösterilmesini istediğiniz aynı saygı ve nezaket seviyesinde davrandığınızdan emin olun. Personelinize ve kendinize genel müşteri hizmetlerini ölçmek için iyi bir soru "En son konuştuğumuz müşteri telefonu gerçekten mutlu kapattı mı?"
Proaktif olun
Biri yardım isteyene kadar beklemeyin, proaktif olmaya istekli olun ve müşterilerinize onlara nasıl hizmet edeceğinizi sorun.
Ton Herşeydir
Tonunuzu kontrol altında tuttuğunuzdan emin olun. Sıklıkla rahatsız veya öfkeli müşterilerle karşılaşabiliriz. Her zaman yanıt verirken gülümseyin, karşı tarafı yatıştırmanızı ve konuşmanın daha olumlu geçmesini sağlar.
Telefon görüşmesi önceliği
Önünüzde duran bir müşteri varken başka bir telefon görüşmesine öncelik vermeyin. Muhakkak sıralama yapın. Telefondaki müşterinize, ona kısa süre içerisinde döneceğinizi ve yardımcı olacağınızı söyleyip kapatın. Ardından karşınızdaki müşteriyle ilgilenin. Uğurladıktan sonra telefondaki müşterinizi geri arayarak odaklanın ve problemlerini çözün.
Cevap bulmaya istekli olmak
Bir müşteri her zaman bir cevabı hak eder ve her zaman dürüst olmak önemlidir, ancak "Bilmiyorum" diyemezsiniz, "Bununla birlikte, senin için öğreneceğim." daha doğru olacaktır.
 Hatalara Sahip Olmak
Hatalar meydana gelebilir. Asla %100 mükemmel olamayacağız, bu yüzden her zaman hatalarınızdan vazgeçmeye, durumu özür dilemeye ve düzeltmeye istekli olmalısınız. Müşteriye onlarla ilgileneceğinizi ve gelecekte size başka bir şans verecekleri konusunda onlara güvendiğinizi söyleyin.
 
Görüş dışı, ama akıl dışı değil
Bir ziyaret veya satın alma işleminden sonra müşterilerinizle yaptığınız konuşmayı not edecek bir takip programı edinin. Sadakati inşa etmenin ve satışını kazanma potansiyelini arttırmanın harika bir yoludur. Her müşterinize, onu tanıdığınızı ve hatırladığınızı hissettirin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM