Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri

Planports Ekibi 12.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1262 kere okundu


KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN İŞ FİKİRLERİ

En çok motive edilen kadın girişimciler bile doğru iş fikrine karar verirken mücadele edebilirler. Bazı girişimciler, girişim fikirlerini serbestçe tartışır, heyecanla anlatır ama çoğu zaman girişim fikirleri üzerinde yeteri kadar hazırlık yapıp etraflıca çalışmazlar. Bazıları için de, fikirler belirsiz ve taslaktır, böylece atılır ve asla tam olarak araştırılmamıştır. Doğru iş fikrine karar vermek, bazı ruh arayışlarını yaparken bir iş planı ve fizibilite çalışması oluşturmakla ilgilidir. Serbest meslek sahibi olmak istiyorsanız, ancak ne tür bir işletme başlatmak istediğinizden emin değilseniz, aşağıdakileri dikkate okumanız size yardımcı olacaktır;
  • İşten ne almak istiyorsunuz ya da neye ihtiyacınız var?
  • Ne yapmak istersiniz?
  • Ne yapıyorsunuz?
  • Ne yapmayı öğrenmek istersiniz?

Ne İstediğinizi veya İşten Ne Beklediğinizi Belirleyin

  • İkinci bir gelir mi arıyorsunuz? Kozmetik, hediye, sigorta, zaman çizelgesi vb. satmak için başka bir şirketi temsil etmeyi düşünün. Bir iş planı yazmanıza, işe başlamak için çok fazla yatırım yapmanıza gerek kalmayacak ve rahatlıkla çalışabileceksiniz.
  • Evde çocuklarınızla kalmak için bir işi bırakıyor musunuz? Ana motivasyonunuz çocuklarınızla daha fazla zamana sahip olmaksa, kendi programınızda çalışmanızı sağlayacak bir iş seçin. Çocukları yetiştirirken evden 9-5 iş yapmak neredeyse imkansız olacaktır.
  • Dünyayı değiştirmek mi istiyorsun? İş birliği veya sivil toplum kuruluşu hareketi başlatın. Her ikisinde de emek yoğun ama ödüllendirici olabilir.
  • Topluma bir şeyler katmak ister misiniz? Kişisel memnuniyetiniz ana motivasyonunuzsa ve para endişeniz yoksa, en çok ne yapmak istediğinizi görmek için farklı kuruluşlarda gönüllü olmayı deneyin. Gönüllülük, kar amacı gütmeyen kuruluşların nasıl çalıştığını öğrenmek için harika bir yoldur ve daha sonra kendi işinizi kurmaya karar verirseniz kazanacağınız iletişim ve becerilerde size yardımcı olacaktır.
  • Girişimci olmak ister misin? İster patronunuz olsun ister mali açıdan bağımsız olun, başarıya giden yol, sağlam bir fikirle başlar.
Bir girişimci olmak için güçlü ve zayıf yönleriniz hakkında dürüst olmanız gerekir ve ne tür bir işiniz olursa olsun, aynı zamanda becerikli olmanıza ve güçlü bir ağ becerisine sahip olmanıza yardımcı olur.

Ne Yapmaktan Hoşlandığınızı Anlayarak İş Fikirleri Alın

Öncelikle kendinize şu soruları sorun:
  • Boş zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz?
  • Bir işe dönüşebilecek bir hobiniz var mı?
  • Gönüllü çalışma yapmak ister misiniz?
  • İstediğin herhangi bir iş varsa, o ne olurdu?

Yaparken İyi Olanları Belirleme

Bir müzisyen, sanatçı veya fotoğrafçıysanız yetenekleriniz açık olabilir. Zaten bir mesleğiniz varsa, özel uygulamanıza hukuk, ilaç veya bir muhasebe firmasında başlamak isteyebilirsiniz. Belki de kapitone ya da mum yapma gibi bir hobiniz var, pazarlayabileceğinizi biliyorsunuz. Ama ya yetenekleriniz daha az açıksa? Bazen hangi konuda güçlü olduğumuzu bilmek zordur.
Dikiş veya defter tutma gibi özel bir yeteneğiniz olmasa bile, bunları tanımlayabiliyorsanız pazarlanabilir olabilecek becerilere sahip olabilirsiniz.
Lillian Vernon gerçek bir kadındır, hayali bir işletme adı değildir. Lillian, hamliyeydi ve hediye kataloğu hazırlayan bir firmada çalışırken ekstra gelire ihtiyacı vardı. Bir milyoner olmak için kullandığı ana iş yeteneği, diğer üreticinin ürünlerini satma fikrini ortak bir ağa bağlamaktı. Eğer bir yeteneğiniz veya hobiniz varsa, pazarınız ve fizibilite hazırlıklarınız üzerinde hemen çalışmaya başlayabilirsiniz!

Ne Yapmayı Öğrenmek İstediğinizi Belirleyin

Bazen bizi en çok ilgilendiren şeyler, henüz nasıl yapacağımızı öğrenmemiz gereken şeylerdir. Eğer matematiği seviyorsanız, muhasebe kursuna katılın ve yeni yeteneklerinizi başkalarına vergileriyle yardımcı olarak gelir haline getirin.
Sertifika ile işe girebileceğiniz birçok yeni kariyer var. Sertifika edinmek genellikle bir yıldan az sürer. Bölgenizde hangi sertifika programlarının sunulduğunu görmek için yerel kurumlara danışın.
Eğer her zaman başka bir dil öğrenmek istiyorsan şimdi başla. Akıcı olduğunuzda serbest çeviri hizmeti veren serbest meslek sahibi olabilirsiniz . Çevirmenler hukuk şirketlerinde, devlet kurumlarında, okullarda ve seminerlerde görev yapabilirler. İşaret dili çevirmenleri konuşulan dil çevirmenleri kadar kazanabilirler.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM