Müşteri Segmentasyonu Nedir?

Planports Ekibi 19.12.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1176 kere okundu

MÜŞTERİ SEGMENTASYONU NEDİR?

Müşteri yolculuğunun %70'inin nasıl davranıldığını hissetmelerine dayandığı bir çağda, müşteri çıkarlarına hitap etmek önemlidir. Müşteri yolculuğunun ortasında bir müşterinin ilgisini çekmek, izleyici davranışlarını derinlemesine anlamakla başlar. Müşteri segmentasyonu, müşterileri sektör, yaş veya konum gibi aynı demografik özelliklere göre ayırma işlemini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Pazarlamacılar, her bir gruba nasıl en etkili şekilde pazarlanacağı hakkında bir fikir edinmek için bölümlemeyi kullanır.Hedef kitlenize ulaşmanın yeni yollarını düşünüyorsanız, müşteri segmentasyonu etkili bir stratejidir. Ayrıca, geniş bir kitleye sahipseniz, segmentasyon onları daha küçük gruplara böldüğü için değerli bir yöntemdir, böylece emin olmadığınız bir pazara nasıl ulaşacağınızı anlayabilirsiniz.
Bir örnek ele alalım: İstanbul’da yaşıyorsunuz ve hemen hemen her gün toplu taşıma kullanıyorsunuz. Bazen, tesadüf olmayan Spotify gibi müzik akışı uygulamaları için istasyonlarda reklamlar görüyorsunuzdur.
Spotify büyük olasılıkla müşteri bölümlemesinden elde edilen sonuçlara dayanarak reklam alanlarını seçti. Müşterileri yere, davranışa ve ihtiyaçlara göre bölümlere ayırırlarsa, muhtemelen şehirlerdeki müşterilerin büyük bir kısmının günlük işlerinde Spotify'ı dinleme eğiliminde olduğunu bulmuşlardır.
Segmentasyon pratikte böyle işler. Müşterileri nasıl ve nereye hedefleyeceği gibi bilinçli iş kararlarına yol açabilir. Bu, müşterilerin izleyicilerini yakalamak için segmentasyonu kullanma süreci hedefleme olarak adlandırılır .
Müşteri segmentasyonu ve hedefleme el ele gider. Segmentasyon, kitlenin bölünmesine yardımcı olur ve hedefleme onların dikkatini nasıl çekeceğinizdir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM