Kanallar Arası Pazarlama Nedir?

Planports Ekibi 16.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1114 kere okundu
KANALLAR ARASI PAZARLAMA NEDİR?

Kanallar arası pazarlama, hedef kitlenizin bir aşamadan diğerine ilerlemesi için mantıklı bir ilerleme yaratacak şekilde çeşitli pazarlama kanallarınızı bir araya getirmekle ilgilidir. Çeşitli kanallarınız birlikte çalışmalı ve kişiliğinizin bir kanaldan diğerine geçerken aldığı mesajlar için bağlam sağlamalıdır. Kanallar arası pazarlamayı çok kanallı pazarlama ile karıştırmamak önemlidir. Çok kanallı pazarlama, kanallar arası pazarlama gibi, müşterilerle etkileşime geçmek için çeşitli pazarlama kanallarını kullanır, ancak bu pazarlama çabaları tipik olarak bir bütünlükten yoksundur.
Çok kanallı pazarlamada, müşterilerinize yaklaşan bir anlaşma hakkında bir e-posta gönderebilir, marka bilinirliğinizi geliştirmek için sosyal medyada hedefli reklamlar yayınlayabilir ve işinizle en alakalı konular hakkında blog yayınları yayınlayabilirsiniz. Bunların her biri potansiyel müşterileri beslemek için etkili bir yöntemdir, ancak çok kanallı pazarlamada, bağımsız kuruluşlar olarak değerlendirilir. Sosyal medya reklamlarınız ve blog yayınlarınız gibi e-postalarınızın da kendi hedefleri ve konuları vardır.
Kanallar arası pazarlama ile, bu mekanların her birini birbirleriyle özdeşleştiriyorsunuz, böylece birbirlerinden ayrılıyorlar ve etkilerini arttırıyorlar. Örneğin, bir müşteri adayının, işinizin çözdüğü bir sorunun tuzakları hakkında yazdığınız bir blog gönderisini okuduysa, daha sonra aldıkları pazarlama e-postası, ürününüzü kullanarak aynı sorunu aşan birinden müşteri referansı sağlayabilir. Ardından, lider o akşam sosyal medyaya girdiğinde, ürünlerinizin veya hizmetlerinin başlangıçta okudukları konuyu tamamen nasıl ortadan kaldırdığı hakkında çekici bir başlık içeren bir reklam görecekler.
Potansiyel müşterilere, yapabileceğiniz tüm harika şeyler, sunduğunuz ürünler veya yayınladığınız fırsatlar hakkında parçalanmış mesajlar sunmak yerine, çeşitli kanallardaki ihtiyaçları için en alakalı içeriği alıyorlar. Bu, size müşteri adayı için net bir marka izlenimi verir ve deneyimlerini mümkün olduğu kadar kesintisiz ve doğrudan hale getirir. Ek olarak, pazarlama deneyiminin her bir kısmı arasında net bir bağlantı olduğu için, pazarlama çabalarınızı toplu bir şekilde görüntülemek kolaydır.

Neden Kanallar Arası Pazarlama Kullanmalı?

İçinde bulunduğunuz sektörden bağımsız olarak, etkili bir pazarlama stratejisinin anahtarı, hedef kişiliğinizi anlamaktır. Kiminle pazarlama yaptığınızı tam olarak anlayamıyorsanız, etkili bir şekilde pazarlayamazsınız. Aksi takdirde, pazarlama çabalarını rüzgara saçar ve bir şeylerin doğru şekilde inmesini umarsınız.
Dijital çağda, tüketicilerin sürekli bombalanması ve dikkatini çeken markalar tarafından kesintiye uğraması durumunda, hedef kişiliğinizi anlamak markalarla nasıl etkileşime girdiklerini ve satın alma kararları almayı gerektirir. Bu kararları almak için bilgiyi nereden aldıklarını (yani hangi kanallarda olduklarını) ve bu bilgileri nasıl almak istediklerini (yani sizi aktif olarak görmezden gelen reklamlardan ayıran) bilip iletişime geçmeyi gerektirir.

-Kanallar arası pazarlama, müşterilerinizle nerede ve göz ardı edilemeyecekleri bir formatta buluşarak bu sorunu çözmek için çalışır.
-Her bir müşteri adayını karşılamak için her temas noktasını kişiselleştirerek içeriğinizle etkileşimi arttırma
-Müşteri sadakatini artırmak
-Tek tek kanal ölçümlerini genel bağlantı içinde bağlamayı kolaylaştırmak

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM