Pazarlama Çeşitleri Nelerdir?

Planports Ekibi 14.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 16039 kere okundu
PAZARLAMA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

1. Hesap Tabanlı Pazarlama
Hesap tabanlı pazarlama, ekiplerin bireysel müşterileri veya müşterileri kendi pazarları gibi gördükleri, hiper odaklı bir pazarlama stratejisidir. Pazarlama ekipleri, bir bütün olarak endüstriden ziyade içerik oluşturur, etkinlikler düzenler ve bu hesapla ilişkili kişilere adanmış tüm kampanyaları başlatır.
2. Satın Alma Pazarlama
Satın alma pazarlaması, arama motoru optimizasyonu, freemium ürünleri, eğitim merkezleri, ücretli reklamcılık, metin yazarlığı, dönüşüm oranı optimizasyonu, müşteri adayı oluşturma kampanyaları ve müşteri adayı optimizasyonu yoluyla web sitenize yeni ziyaretçiler çekmekte ve yönlendirmektedir.
3. Satış Ortaklığı
Bağlı kuruluş pazarlaması, bir çevrimiçi perakendecinin, çevrimiçi perakendecilerin ürünlerinden birinin tanıtımını yaptığı her müşteri için komisyonlu bir web sitesini ödüllendirmesidir. Genellikle bir ortak olarak adlandırılan web sitesi, yalnızca promosyonları bir satış gerçekleştirdiğinde ödenir.
4. Marka Pazarlama
Marka pazarlaması, markanızın genel algısını şekillendirir ve hikaye anlatımı, yaratıcılık, mizah ve ilham yoluyla hedef kitlenizle duygusal bir bağlantı kurar.
5. Buzz Pazarlama
Buzz pazarlama, markanın başlatmak üzere olduğu ürün veya hizmet için ağızdan ağıza pazarlama ve beklenti oluşturmak için canlandırıcı yaratıcı içerikler, etkileşimli etkinlikler ve topluluk etkileyicilerinden yararlanan viral bir pazarlama stratejisidir.
6. Kampüs Pazarlama
Kampüs pazarlaması, kolej öğrencilerini markanız için kampüs elçisi haline getirmek için işe alıyor. Genelde ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kampüs çevresine stantlar kurarak veya eşantiyonları sunarak diğer öğrencilere pazarlarlar.
7. Neden Pazarlama
Sebep pazarlama, aynı anda toplumu iyileştirmeyi ve hayırsever bir amacı destekleyerek bir markanın farkındalığını arttırmayı amaçlayan bir tür kurumsal sosyal sorumluluk türüdür.
8. İçerik Pazarlama
İçerik pazarlaması, hedef kitlenize içerik oluşturma, yayınlama ve dağıtma işlemidir. Bir içerik pazarlama programının en yaygın bileşenleri, sosyal medya ağları, bloglar, görsel içerik ve araçlar, e-kitaplar veya web seminerleri gibi premium içerik varlıklarıdır.
9. Bağlamsal Pazarlama
İçeriğe dayalı pazarlama, çevrimiçi tarama davranışlarına bağlı olarak web sitelerinde ve sosyal medya ağlarında farklı reklamlara sahip çevrimiçi kullanıcıları hedeflemektedir.
10. Tartışmalı Pazarlama
Tartışmalı pazarlama, bir kitleyi kutuplaştırmayı amaçlamıyor. Bir görüşü belirtmek için dikkat çekici bir tekniktir ve markalar belirli ahlaki değerler hakkında verimli konuşmaları tetiklemek için kullanırlar. Son yıllarda, hassas sosyal meselelerle ilgili herhangi bir duruş tartışmalı pazarlama olarak kabul edilebilir.
11. Müşteri Pazarlaması
Müşteri pazarlaması, mevcut müşterilerinizi elde tutmaya, onları ürününüz veya hizmetinizle sevindirmeye ve markanızla ilgili sözcüğü yayabilecek markanızın savunucularına dönüştürmeye odaklanıyor.
12. Dijital Pazarlama
Dijital pazarlama, elektronik cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. İşletmeler, mevcut ve potansiyel müşterilere bağlanmak için arama motorları, sosyal medya, e-posta ve diğer web siteleri gibi dijital kanallardan yararlanır.
13. E-posta Pazarlama
E-posta pazarlama isteyerek e-posta bülteninize abone olan kişilere eğitici veya eğlenceli içerik ve tanıtım mesajları gönderiyor. E-posta pazarlamasını, müşterileri alıcının yolculuğu boyunca hareket ettiren içerikle beslemek için de kullanabilirsiniz.
14. Etkinlik Pazarlaması
Etkinlik pazarlaması, bir markayı, ürünü veya hizmeti tanıtmak amacıyla bir etkinlik planlamak, düzenlemek ve yürütmektir. Etkinlikler şahsen veya çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilir ve şirketler bir etkinliğe ev sahipliği yapabilir, katılımcı olarak katılabilir veya sponsor olarak katılabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM