Kartvizit Oluşturmanın Önemi

Planports Ekibi 12.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1312 kere okundu


KARTVİZİT OLUŞTURMANIN ÖNEMİ

Bilgilerinizi müşterilere e-postayla gönderebilirsiniz ancak bu, kişinin e-posta adresini almayı ve bilgileri girmeyi gerektirir. Birine bir kartvizit vermekten daha hızlı ne olabilir ki?

Daima Erişilebilir

Ölü noktalar veya internet kesintileri nedeniyle asla erişilemezler. Bunları bir uzak balıkçı kampında veya şehir merkezindeki oteldeki bir endüstri konferansında, hatta uçaklarda veya hastanelerde olduğu gibi cep telefonlarının ve diğer dijital cihazların kapatılması gerekebileceği durumlarda bile kullanabilirsiniz.

İnsanlar güvenilir olduğunu düşündükleri işlerle uğraşmak isterler. Tanınmış isimleri veya daha önce uğraşmadıkları köklü bir üne sahip olmayan işletmeler ile karşılaştığında, bir işletmeyi görünüşü hakkında (ve başkalarının bu konuda söylediklerini) yargılarlar. Kabul edilebilir görünümlü kartvizitlere sahip olmak, insanları gerçek bir işletmede bulunduğunuza ve doğrudan onlar için yapacağınıza işaret etmenin bir yoludur.

Pazarlama ve Tanıtım

Açıkçası, kartvizit verirken işletmelerinizi tanıtırsınız. Verdiğiniz kişinin, sizinle iletişim kurmak için karttaki bilgileri kullanacağını umuyorsunuz.
Kartvizitinizi bir broşürde açmak, olası müşteriye neden seni de tek bir kartta çağırması gerektiğini söyleyebilmenizi sağlar. Ya da bir adım daha ileri gidin ve kartvizitinizi, işinizin görünür bir günlük hatırlatıcısı olarak hizmet verecek bir promosyon ürününe dönüştürün.
Kartvizitlerin ritüel değişimi birçok ülkede iş ilişkileri kurmak için çok önemlidir. Örneğin, Hong Kong’da, size bir kartvizit verildiyse ve karşılığında bir teklif vermezseniz, o zaman ve orada temelde işinizi kapatabilirsiniz, Japonya'da da, kartvizitinizin kalitesi ve durumu, kendinizi ve işinizi nasıl idare etmeyi planladığınızdan çok bahseder.

Ağ aracı

Sanal veya çevrimiçi ağ iletişimi, iş insanlarının ağ oluşturma çevrelerini genişletmiş olsa da, uzun zamandan beri iş ilişkileri oluşturmak, iş fırsatları bulmak ve satışları artırmak için denenmiş ve gerçek bir yöntem olan yüz yüze ağ iletişimi yerine geçemedi. Kartvizitler de bu konu hakkında önemli bir rol oynamaktadır.
Neden kartvizit kullanıyorsunuz? Çünkü eski moda kağıt dikdörtgen, iş iletişim bilgilerini diğer iş insanlarıyla ve potansiyel müşterilerle paylaşmanın en hızlı ve en kolay yoludur. Bu dijital çağda bile, insanlara küçük işletmelerinizi hatırlatmanın en iyi yollarından biri kartvizit oluşturmaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM