Makyavelizm Nedir?

Planports Ekibi 20.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 4383 kere okundu

MAKYAVELİZM NEDİR?

Makyavelizmpolitik iktidarı korumak için gerekli herhangi bir yolun kullanımını destekleyen bir siyasi teori veya görüşdür. Makyavelizm, insan doğasına ilişkin karamsar bir bakış açısı sunar ve bir ülkenin nüfusunu manipüle etmenin etik olmayan ve fırsatçı yollarını ortaya çıkarır.Bu teori, Niccolò Bernardo dei Machiavelli'nin (1469-1527) inançlarına dayanmaktadır. Machiavelli İtalyan bir politikacı, diplomat, hümanist, oyun yazarı, şair ve filozof idi.

Machiavelli
Birçok insan onu 'siyaset biliminin babası' olarak adlandırırMachiavelli, Floransa Cumhuriyeti'nde uzun yıllar kıdemli bir görevliydi. Askeri ve diplomatik ilişkilerden sorumluydu. 1498'den 1512'ye kadar, Floransa Cumhuriyeti'nin önemli diplomatlarındandı.
Aşağıdaki alıntı Machiavelli'nin 'Prens' kitabından geliyor:

“Bir devlet kurup yasaları vermek isteyen herkes, tüm insanların kötü olduğunu ve kısır doğalarını sergilemeye hazır olduğunu varsaymakla başlamalıdır.”



Modern psikolojide Makyavelizm

Makyavelizm, modern psikolojideki bir kişilik özelliğidir. Bir Makyavelist, çift kişilikli kişilerarası bir tarza sahiptir. Empati eksikliği ve ahlaka aykırı bir alay eksikliği vardır. Bireysel kişisel kazanç ve kişisel ilgiye odaklanır.
Harley Terapisine göre:

“Psikolojideki Makyevelizm, kendi çıkarlarına o kadar odaklanmış bir kişiyi hedeflerine ulaşmak için manipüle edeceği, aldatacağı ve sömüreceği bir kişilik özelliğidir.”

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM