Maliye Politikası Nedir?

Planports Ekibi 16.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 5657 kere okundu

MALİYE POLİTİKASI NEDİR?

Maliye politikası, ekonomiyi etkilemek için kamu harcamalarının ve vergilendirmenin kullanılmasıdır. Kamu harcamaları devlet harcamaları anlamına gelir. Ulusal hükümetler güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek için maliye politikasını kullanıyor. Başka bir deyişle, tam istihdam sağlamak ve yoksulluğu azaltmak asıl amaçtır.Maliye politikasının amaçları, 2007 küresel mali krizinden bu yana ön plana çıkmıştır. Hükümetler finansal sistemleri desteklemek, büyümeyi teşvik etmek ve krizin savunmasız gruplar üzerindeki etkisini en aza indirmek için devreye girdiler.Maliye politikasının politika aracı olarak öne çıkması tarihsel olarak dalgalanmıştır." Mali " sıfatı, devlet vergileri, harcama ve borçlarla ilgili herhangi bir şey anlamına gelir.

Mali teşvik

Hükümetler, kamu harcamalarını artırarak veya vergileri azaltarak ekonomiyi artırmaya çalışabilirler. Bu iki önlem 'mali teşvik' ifadesi altına girmiştir.

Maliye politikası nasıl çalışır?

Politikacılar ekonomiyi etkilediklerinde, emrinde iki ana araç var; maliye politikası ve para politikası.

Para politikası

Para politikası, bir ülkenin merkez bankasının ana odağıdır. Faiz oranlarının düzenlenmesini, yani borçlanma maliyetini ve para arzını düzenlemeyi içerir.ABD Federal Reserve, İngiltere Merkez Bankası ve diğer merkez bankaları para politikasını yönetmektedir. Bunu enflasyonu kontrol etmek ve para birimlerini dengelemek için yaparlar.Basitçe söylemek gerekirse; ekonominin doğru yolu takip etmesini sağlamak için para politikası kullanıyorlar.

Maliye Politikası

Maliye politikası, makroekonomik koşulları etkileyen devlet harcama politikalarını ifade eder. Hükümetler, kamu harcamaları yoluyla politika yürütürler. Devlet borçlanması ve vergi tahsilatı da maliye politikalarının bir parçasını oluşturmaktadır.Maliye politikasıyla, hükümetler işsizliği azaltmaya, iş çevrimlerini dengelemeye ve faiz oranlarını etkilemeye çalışmaktadır. Ek olarak, durgunluk zamanlarında, ekonomiyi tetiklemek için politikalarını ayarlarlar.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM