Mikroblog Nedir?

Planports Ekibi 23.11.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1875 kere okundu
MIKROBLOG NEDİR?
Mikroblog, genellikle Twitter ve Tumblr gibi yaygın platformlarında kısa izleyici etkileşimleri için özlü gönderiler oluşturma eylemini ifade eder. Metne ek olarak, bir mikroblogdaki bir gönderi, bağlantılar, ses, resimler ve hatta video içerebilir.
Bu form en iyi şu durumlarda kullanılır:
Konu veya gönderi düşük arama amacına sahip ancak yüksek virallik potansiyeline sahiptir.
Ortak mikroblog platformlarındaki topluluklardan yararlanmak istiyorsunuz.
Canlı bir olayı ele alıyorsunuz veya zamanında güncellemeler veriyorsunuz.
Mikroblogunuzu, multimedya içeriğini çok fazla metin olmadan iletmek için bir araç olarak kullanıyorsunuz.
O zaman asıl konu, sitenizi ince içerikle doldurmadan nasıl bir mikro blog oluşturabileceğiniz haline gelir; bu, arama söz konusu olduğunda sitenize gerçekten zarar verebilir, çünkü Google bu sayfaları düşük değerli olarak görür.
Gerekli olmasa da mikroblogların çoğu aslında bu amaç için özel olarak tasarlanmış platformlarda gerçekleşir.

Mikroblog Siteleri
Twitter
Tumblr
Pinterest
Instagram
Facebook
LinkedIn

1. Twitter
Mikro blog sitelerinden biri olan Twitter, yalnızca etrafındaki en popüler mikroblog sitelerinden biri değil, aynı zamanda etrafındaki en popüler sosyal medya platformlarından da biridir.
Twitter'da, tüm gönderilerinizin veya tweetlerinizin canlı olduğu bir profil oluşturabilirsiniz. Tweetlerinize metin, bağlantı, fotoğraf, video, GIF, ses ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Tweetlerinizin her birinde ayrıca 280 karakterlik bir başlık vardır. Ek olarak, diğer kullanıcıların Tweetlerini yanıtlayabilir ve paylaşabilir veya yeniden tweetleyebilirsiniz.

2. Tumblr
Mikroblog sitesinde bir blog oluşturabilir ve gönderilerinize bağlantılar, metinler, fotoğraflar, GIF'ler, videolar, Spotify parçaları, MP3 dosyaları ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Diğer blogları takip ettiğinizde, gönderileri kontrol panelinizde görünecektir. Ayrıca kendi blogunuzda diğer blogların gönderilerine yorum yazabilir ve yeniden blog yazabilirsiniz.

3. Pinterest
Çoğu mikro bloğun aksine, Pinterest tamamen görseldir. Profilinizde, belirli bir konu etrafında seçilmiş resim koleksiyonları olan panolar oluşturabilir, en sevdiğiniz resimlerin Pinlerini gönderebilir ve pişirdiğiniz yeni tarifler veya yeni yerler gibi denediğiniz fikirlerin notları ve fotoğrafları olan denemeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca belirli konuları kapsayan en popüler Panolar olan diğer kişilerin profillerini ve konularını da takip edebilirsiniz.

4. Instagram
Instagram çoğunlukla Pinterest gibi görsel bir platform olsa da Instagram ayrıca profilinizde gönderdiğiniz her fotoğraf veya videoya 2.200 karakter uzunluğunda altyazı eklemenize izin verir. Hatta bazı medya kuruluşları, görsel olarak çekici makaleler üretmeye odaklanan yeni bir gazetecilik aşamasını başlatmak için Instagram'dan yararlanıyor.
Instagram'da diğer profilleri ve popüler hashtag'leri takip edebilir, kullanıcı davranışınıza ve popüler konulara göre yeni içerikler keşfedebilir, uzun videolar ve Instagram hikayeleri izleyebilir, gönderilere yorum yapabilir, gönderilerde arkadaşlarınızı etiketleyebilir ve onlara doğrudan mesaj gönderebilirsiniz.

5. Facebook
Facebook'u dünyadaki en popüler sosyal medya ağı olarak biliyor olabilirsiniz. Ama aynı zamanda piyasadaki en sağlam mikroblog platformudur.
Facebook'ta, metin tabanlı güncellemeleri, fotoğrafları, GIF'leri, videoları, hissettiğiniz bir duyguyu, şu anda yapmakta olduğunuz bir etkinliği ve o anda bulunduğunuz konumu paylaşabileceğiniz bir profil oluşturabilirsiniz.
Ayrıca, bir konumu ziyaret etmek üzereyken nereye gideceğiniz konusunda öneriler isteyebilir, güncellemelerinizde arkadaşlarınızı ve etkinlikleri etiketleyebilir, arkadaşlarınıza anket yapabilir, kar amacı gütmeyen bir kuruluşa destek verebilir ve bağışta bulunabilir, kendinizle ilgili bir soruyu yanıtlayabilir, eğlenceli listeler oluşturabilir, gönderi yapabilirsiniz. Facebook Hikayeleri, canlı videolar kaydedin, arkadaşlarınızın güncellemeleriyle etkileşim kurun, onlarla mesajlaşma, arama ve görüntülü sohbet gerçekleştirin, onlarla gruplar başlatın, etkinlikler oluşturun, uzun biçimli videolar izleyin, ürün satıp satın alın ve oyun oynayın.

6. LinkedIn
LinkedIn, iş profesyonellerine yönelik bir sosyal medya platformudur, ancak yine de güçlü bir mikro bloglama koluna sahiptir. Makaleler göndermek için yalnızca LinkedIn'in yayınlama işlevini kullanmakla kalmaz, aynı zamanda kısa biçimli mikro bloglar için durum güncellemelerini de kullanabilirsiniz. Bu durum güncellemeleriyle bir fotoğraf, video, etkinlik veya bağlantı paylaşabilir ya da daha uzun formda bir şey yayınlamayı seçebilirsiniz. Paylaştığınız veya etkileşim kurduğunuz her şey daha sonra profilinizde "Etkinlik" altında bulunabilir.
Muhtemelen daha önce fark ettiğiniz gibi, yukarıdaki mikroblog sitelerinin çoğu aynı zamanda en popüler sosyal medya siteleridir. Ancak bu bir sürpriz olmamalı. İnsanlar sosyal medyada gezinmeyi severler. Pazarlamacılar bu içgörüyü alıp içerik stratejilerine uygulamalı. Çünkü tıpkı bir paket Doritos yemek gibi, ilk cipsten sonra asla durmazsınız.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM