Müşteri İhtiyaçlarını Belirlemek

Planports Ekibi 04.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2284 kere okundu


MÜŞTERİ İHTİYAÇLARINI BELİRLEME

Neye ihtiyaç duyduklarından veya ne istediklerinden emin değilseniz müşterileri almaya çalışmak sizi zorlu bir yola sokacaktır. Uygun olanı bulmadan önce anahtarınızı çok fazla kilitte çevirmeniz gerekecek.
Sizi neden işe almaları gerektiğini bilmeniz yeterli değildir, bilmeleri gerekir. Müşterileri, sizi neden ilk sırada isteyecekleri konusunda eğitmek zorunda kalmadan bulmak zordur. Hizmetinizin doldurduğu ihtiyaçlar, müşterilerle iletişim kurmadan önce zaten bir çözüm arayışında olacak kadar önemli olmalıdır.
Müşterilerinizin Ne Aradığını Bulmak
Hedef pazarınızdaki insanlar için "kısayol düğmelerinin" ne olduğunu öğrenin. Karşılaştıkları en büyük sorun veya ulaşmak istedikleri en büyük hedef olarak ne algılıyorlar? Bu soruları, hizmet verdiğiniz kişilerin ve onlara hizmet eden diğer işletmelerin hakkında sorun. Ticaret literatürünü veya özel ilgi yayınlarını okuyun ve pazarınızdaki ana konular hakkında kendinizi bilgilendirin.
Hedef kitlenizin gerçekte ne aradığını net bir şekilde gördüğünüzde, hizmetlerinizi bir çözüm olarak paketleyebilirsiniz. Tüm pazarlama araçlarınızı, web sitesi, broşür, telefonla satış senaryosu, satış sunumu, hizmetinizin tanımladığınız kısayol düğmelerine nasıl hitap ettiğini göstermek için tasarlayın.
Tecrübeli kurumsal danışmanlar, "sunum problemini" çözmek için her zaman bir şirkette kapıya girdiğinizi bilirler. Eğer şirket zaten bir ihtiyacı olduğunu belirlediyse, doldurabileceğiniz ortaya çıkıyor, ilk etapta işe alınma şansınız çok daha yüksektir.
Diğer Sorunları Bulma
Bir kere girip onlar için çalıştıktan sonra, ele alınması gereken her türlü başka konuyu ortaya çıkarmak konusunda hiç şüpheniz kalmaz. Zaten sahnede olduğunuz için, uyum ve güven inşa etmek, elbette, bu sorunları çözmenize yardımcı olmak için sizi koruyacaktır.
Bu psikoterapistlerden grafik tasarımcılarına kadar tüm hizmet sektörü profesyonelleri için de geçerlidir. Müşteri, kartviziti oluşturmak için tasarımcıyı işe alır; sonra tasarımcı müşterinin bir logosu olmadığını keşfeder.
Tasarımcı müşteriye kartvizitlerin üzerlerinde özel bir logo ile ne kadar etkileyici olacağını gösterdiğinde, müşteri bir ödeme yapmayı kabul eder. Ancak tasarımcı bu kişiye bir logo oluşturmak konusunda yaklaşmış olsaydı, müşteri muhtemelen reddedebilirdi. Müşterinin aklında, ihtiyaç duyulan kartvizitler vardı.
Olasılıklar, algılanan ihtiyaçlarına göre pazarlama yaparak potansiyel müşterileri çekerseniz, onlarla diğer seçenekleri keşfetmek için fırsatlar yaratabilirsiniz. Fakat henüz bilmedikleri bir şeyi pazarlarsanız, bu konuşmayı asla başaramazsınız.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM