Satış Tanımı

Planports Ekibi 16.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1028 kere okundu
SATIŞ TANIMI

Satış, bir mal veya hizmet için paranın değiştirildiği herhangi bir işlemdir. Bir satış görüşmesi sırasında satıcı, alıcıyı tekliflerinin faydaları konusunda ikna etmeye ya da “satmaya” çalışır. Alıcı bir anlaşma yapmak isterse, satıcının ürün / hizmeti karşılığında satıcıya mutabık kalınan parayı verir. Basitçe söylemek gerekirse, satış ikna etme eylemidir.
İyi ve kötü satış temsilcileri var, ancak satış işlemi satıcının başarısı ile tanımlanmıyor. Bunun yerine “satış”, bir anlaşmanın yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, yalnızca bir ürün veya hizmeti para için satma girişimidir.
Örneğin, bir mağazaya girdiğinizde, ürünlerle dolu düzinelerce koridor göreceksiniz. Yalnızca bir öğe seçebilirsiniz, ancak mağaza size her şeyi envanterinde satmaya çalışıyor. Her sergileme, indirim ve satış elemanı size o mağazada bir şeyler satıyor.
Sürtünmesiz satış
Satış çerçeveniz sürtünmesiz mi? Takımınızı optimal satışlar için mi kuruyorsunuz? Sürtünmesiz Satış Çerçevesi, ekibinizi hedef alıcınızla hizalayarak satış ekibinizin satışta daha fazla zaman geçirmesini sağlar. Sonuçta bir öğrenme kültürü ile dönüştürülmüş bir takımdır.
Sürtünmesiz satış, volanın bir parçasıdır, işinizin müşteri etrafında hizalandığında kazanabileceği momentumu tanımlayan bir kavramdır.
Satış ve Pazarlama tarafından alıcının yolculuğunu tanımlamak için kullanılan geleneksel bir huni yerine, volan müşteri deneyimindeki sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olur.
Sürtünmesiz bir satış süreci yaratabilirsiniz?
Kime sattığınızı bilmek ve neden satın aldıklarını anlamak.
Ekibiniz için uzun vadeli büyümeyi sağlamak amacıyla satış sürecinizi haritalamak.
Temsilcileri meşgul eden ve sonuç alan bir satış eğitimi programı oluşturmak.
Sunan satış yöneticileri için koçluk ve liderlik.
Üstün yeteneklere sahip insanlarla dolu bir satış yeteneği hattı oluşturma.
Yeni işe alımları destekleyen ve onları başarıya hazırlayan yerleşik bir program oluşturma.
Sürtünmesiz satış, satışın geleceğini temsil eder. Takımınıza yatırım yapın ve kariyerlerine daha fazla yatırım yapmalarına ve daha verimli olmalarına yardımcı olun.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM