Müşteri Memnuniyeti Nasıl Sağlanır?

Planports Ekibi 16.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 5116 kere okundu



MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ NASIL SAĞLANIR?

Mükemmel müşteri hizmeti, ömür boyu sadık müşteriler yaratır. İşinizi arkadaşlarınıza, ailenize ve iş arkadaşlarınıza yönlendirmek isteyen müşteriler meydana getirir. Bu tür mükemmel müşteri hizmeti sunmak, müşterilerinizi memnun etmek için gerçek bir istekle başlar, ancak aynı zamanda ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satmanın ötesinde düşünmeniz gerekir. Müşterilerinizin mağazanızı veya web sitenizi ziyaret ettiklerinde yaşadıklarını, düşündüklerini ve hissettiklerini daha iyi hale getirmek için ne yapabileceğinizi düşünmelisiniz.
Müşterileriniz hakkında daha fazla bilgi edinmenin ve küçük işletmenizde mükemmel bir müşteri hizmetleri modeli oluşturmaya başlamanın dokuz yolu.
Ürününüzü veya Hizmetinizi Tanıyın
İyi bir müşteri hizmeti sunmak için, sizin ve müşteriyle yüz yüze çalışan personelinizin ne sattığınızı bilmeniz gerekir. Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin nasıl çalıştığını bildiğinizden emin olun. Müşterilerin en sık sorduğu soruların farkında olun ve onları tatmin edecek cevapları nasıl ifade edeceğinizi bilin.
Arkadaşça Davranın
Müşteri hizmetleri bir gülümseme ile başlar. Yüz yüze bir durumdayken, müşterilerinizin yardım isterken ilk gördüğü ve duyduğu şey sıcak bir selamlama olmalıdır. Müşteri hizmetleri taleplerini telefonla tutarken bile, sesinizde bir gülümsemeyle karşılaşabilirsiniz, bu nedenle arkadaşça davranmaya hazır olduğunuzdan emin olun.
Teşekkür Edin
Şükran unutulmaz ve müşterilerinize mağazanızda neden alışveriş yaptıklarını hatırlatabilir. Sahip olduğunuz iş türü ne olursa olsun, her işlemden sonra teşekkür etmek, iyi bir müşteri hizmeti alışkanlığı kazanmanın en kolay yollarından biridir.
Personelinizi Eğitin
Yalnızca müşteri hizmetleri temsilcileriniz değil, tüm çalışanlarınızın konuşmaları, etkileşime girmeleri ve müşteriler için problem çözme yollarını anlamalarını sağlamak önemlidir. Çalışanlarınıza, tüm müşteri deneyimi boyunca iyi müşteri hizmeti sunmak için ihtiyaç duydukları araçları sağlayan çalışan eğitimini verin.
Saygı gösterin
Müşteri hizmetleri genellikle duyguları içerebilir, bu nedenle, sizin ve müşteri hizmetlerinizi yerine getirdiğiniz diğer kişilerin daima nazik ve saygılı olduğundan emin olmanız önemlidir. Asla kendi duygularınızın, müşterinizin uzaklaştığını görme arzusunu yutmasına izin vermeyin.
Dinleyin
Dinlemek, müşteri hizmetlerinin en basit sırlarından biridir. Dinlemek, müşterilerinizin yüksek sesle söylediklerini duymanın yanı sıra sözsüz iletişimde olduklarını duymak anlamına gelir. Size doğrudan ne söylediklerini dinlerken, onların memnun olmadıklarına dair işaretler alın.
Duyarlı Olun
Yardım almaya, sorunu çözmeye veya sattığınız ürün hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışan bir müşteriye yanıt vermemekten daha kötü bir şey olmayabilir. Tüm sorulara hızlı bir şekilde cevap vermek önemlidir. Bazı yanıtlar her zaman hiç olmamasından daha iyidir, böylece müşteri görmezden gelmez.
Geribildirim isteyin
Onlara işiniz, ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında ne düşündüklerini sorduğunuzda müşterileriniz ve ihtiyaçları hakkında öğrendiklerinize şaşırtabilirsiniz. Müşteri anketlerinizi, geri bildirim formlarını kullanabilirsiniz, ancak müşterilerden siparişlerini tamamlarken geri bildirimde bulunmalarını genel bir uygulama haline getirebilirsiniz.
Aldığınız Geri Bildirimi Kullanın
Müşteri hizmet sürecinizde yararlı olması için müşterilerden aldığınız geri bildirimlerle bir şeyler yapmanız gerekir. Geri bildirimleri düzenli olarak incelemek, iyileştirilecek alanları belirlemek ve işinizde belirli değişiklikler yapmak için zaman ayırın.

Mükemmel müşteri hizmetleri genellikle müşterilerinizle sürekli olarak kontrol etmek ve yalnızca sattığınız ürün ve hizmetlerden değil, aynı zamanda satın alma, sipariş verme, sizinle birlikte çalışma vb. işlemlerden de memnun olduklarından emin olur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM