Satış Arttırma Teknikleri

Planports Ekibi 15.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1350 kere okundu




SATIŞ ARTTIRMA TEKNİKLERİ

Etkili şekilde iletişim kurmayı bilmek satışlarda minimum bir gerekliliktir. İnsanlarla konuşamaz, size bilgi açmalarını ve bilgi paylaşmalarını sağlayamazsanız, sadece onlara bir şey satmak için mücadele edersiniz.
Hazırlanan Bir Konuşma Yapmak
Önceden yazılmış bir sunumun etkin bir şekilde yapılması, satış işleminin gerekli bir parçasıdır. Hazırlanmış ve doğal olmayan bir sese sahip olmadan hazırlanmış bir sunum yapabilir misiniz? Akışını kaybetmeden soruları halledebilir misiniz? Belirli bir potansiyel müşteri için önemli olan faktörleri dahil edebilir misiniz?
Beklenmedik Durumlarda Doğaçlama
Çoğu durumda kullanıma hazır bir satış sunumunuz olur, ancak beklenmedik bir beklentiyle karşılaşırsanız dikkatli olmanız gerekir. Hazırladığınız malzemeler olmadan adımınızın tutarlı bir versiyonunu verebilir misiniz? Ağ oluşturma veya endüstri etkinliklerinde, yaptıklarınız hakkında çekici bir şekilde konuşabilir misiniz? Doğaçlama yapmanız ve mesajınızı etkin bir şekilde iletebileceğinizden emin olmanız gerekir.
Yabancılarla Etkili Konuşma
Birkaç saniye içinde birinin ilgisini çekip daha fazlasını istemesini sağlayabilir misiniz? Hemen bir ilişki kurmaya başlayabilir misiniz? Telefonla bir müşteri adayını rahatça niteleyebilir misiniz? Randevu almaya yakın mısınız?
Küçük Bir Konuşma Yapma
Çoğu satış sunumları ve pratik olarak tüm fuarlar ve etkinlikler, gerçek eyleme geçmeden önce belirli bir miktar küçük konuşmayı içerir. Yakın yabancılarla rahatça sohbet edebilir misiniz? Kendinizi sevdirebilir misiniz? Potansiyel müşterilerle ilişki kurmaya kalifiye hale gelerek gündelik konuşmayı kullanabilir misiniz ?
Mutsuz Müşterileri Kullanma
İdeal bir dünyada, mutsuz müşteriler her zaman sorunlarını çözmek için müşteri hizmetlerini veya teknik desteği ararlar. Fakat bu dünyada, birçok müşteri satış görevlisine çağrı yapmayı tercih ediyor. En iyi bildikleri ve işleri düzeltmek için güvendikleri kişiyi. Kızgın bir müşteriyi etkisiz hale getirebilir misiniz? Müşteriyi daha fazla üzmeden zor bir sorunu açıklayabilir misiniz? Hatalar için özür diler misiniz?
Toplantıya Liderlik Etmek
Birden fazla karar vericiyle karmaşık bir satış yapıyorsanız, muhtemelen hepsiyle aynı anda konuşabilirsiniz. Bir grupla etkili konuşabiliyor musunuz? Hiç kimseyi rahatsız etmeden toplantıyı takip edebilir misiniz? İzleyicilerinizin her birine dikkat ediyormuş gibi hissettirir misiniz?
Müzakere
Müzakere satışların büyük bir bölümünü oluşturuyor. Her fırsatçı mümkün olan en iyi anlaşmayı ister ve herkesi mutlu eden bir anlaşmaya varmanın bir yolunu bulmanız gerekir.
Ortak Çalışanlar ile İletişim Kurmak
Bir satışçı olarak, satış elemanlarınızla, satış yöneticinizle ve diğer bölümlerdeki çalışanlarla iyi çalışmanız gerekir. Çok çeşitli kişilikleri olan insanlarla iyi geçinir misiniz? Diğer bölümlerle açık iletişim hatları kurabilir misiniz? İşyeri ihtilaflarıyla baş edip barışçıl bir çözüme kavuşturabilir misiniz?
Kendinize bu soruları sorarak mevcut durumu daha iyi hale getirebilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM