Müşteri Odaklı Satış Nedir?

Planports Ekibi 06.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1692 kere okundu
MÜŞTERİ ODAKLI SATIŞ NEDİR?

Müşteri odaklılık, müşteri yolculuğunun her aşamasında olumlu bir müşteri deneyimi sağlayan iş yapmanın bir yoludur. Daha fazla müşteri için yönlendirmelere yol açan müşteri sadakati ve memnuniyeti sağlar. Müşteri merkezli bir işletme ne zaman karar verirse, sonucun müşterileri üzerindeki etkisini derinden dikkate alır.
Günümüz dijital dünyasında müşteri merkezli bir organizasyon oluşturmak gittikçe daha karmaşık hale geliyor. Yeni teknolojiler şirketlerin hızlı bir şekilde değişiklik yapmalarına izin vermiş olsa da, müşterilerin daha fazla ilgi görmesi için şimdi bir beklenti var.
Müşteri Odaklılığı Neden Önemli?
Girişimcileri yeni girişimler yapmaya teşvik eden birçok sebep var; tutku, para, şöhret, zafer, bağımsızlık…
Eğer müşteri kazanmaz ve müşterileri elinizde tutarsanız, hayatta kalamazsınız.
Ve bu basit ifadeden müşteri merkezli olmanın önemini bir varlık olarak türetebilirsiniz. Müşterileri unutan bir organizasyonun başarısızlığa uğraması bekleniyor. Yanlış ürünler inşa edecekler, yanlış kaynaklara yatırım yapacaklar ve müşterilerle iyi niyetlerini kaybedecekler.
Müşteri odaklı bir marka bunun tam tersini kanıtlıyor. Her ekip üyesi müşterileri dinler ve bu hedefe uyum sağlar. Buna karşılık, şirket, müşteri ihtiyaçlarını karşılayan, müşteri isteklerini öngören ve müşterilerinin kapıdan gelmesini ve markanın savunuculuğunu sürdürmesini sağlayan bir hizmet sunmaktadır.
Peki, bu modern işyeri mücadelesine nasıl ayak uyduruyorsunuz? Müşteri odaklı bir kültür oluşturun.
Müşteri Odaklı Kültür
Amacınız müşteri merkezli bir kuruluş olmaksa, değerin kurumunuzda orman yangını gibi yayılmasını sağlamanın kesin bir yolu var. Temel bir değer yapın. Müşteri odaklı bir çekirdek değer ekleyerek, tüm ekibin geride bırakabileceği bir unsur sağlarsınız.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM