Müşteri Sadakati Nasıl Sağlanır?

Planports Ekibi 16.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1549 kere okundu




MÜŞTERİ SADAKATİ NASIL SAĞLANIR?

Yapılan araştırmalara göre, satışlarımızın %80'i, var olan müşterilerimizin %20'sinden geliyor. Müşterilerin geri gelmesini ve mağazalarımıza sadık kalmalarını sağlamak için mükemmel müşteri hizmetleri desteği vermek gerekir.

Beklentilerini Karşılamak
Müşteri sadakati oluşturmanın en kolay ve en uygun fiyatlı yolu müşteriyi memnun etmektir. En azından önceden öyleydi! Günümüzde müşteriler yalnızca beklentilerinin karşılanmasını istemiyor, onların da aşılmasını istiyor. Bazen bu teori, pratikten daha kolaydır. Müşteriler çoğu defa farklı amaçlarla gelirler. Peki, işletmelerin çoğu, müşterilerin büyük bir bölümünü nasıl memnun eder? En temel müşteri hizmeti kurallarını uygulamak bile çok işe yarar. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, müşteriye de öyle davranın ve bu davranış biçimlerini planlayın, uygulandığından da emin olun. Aslında altın kural olarak bilinen bu uygulama hızla kayboluyor. Online alışverişin ve sosyal medyanın ortaya çıkmasıyla birlikte müşterilerin de yeni alışkanlıkları ortaya çıkıyor.
Bizim bakış açımızla bizim merceğimizden dünyaya bakma eğilimindedirler. Bu yüzden bizim için iyi görünen şey, diğerleri için iyi olan şeydir. Mesele, her müşterinin aynı şekilde hissetmesidir. Şu kuralı asla atlamayın; Tüm personelinizin, müşterilerinizi memnun etmek için çalıştığından emin olun.
İşinize çok yarayacak bir kaç örnek davranış şeklini aşağıda görebilirsiniz;
  • Her insanı mağazaya girerken selamlayın
  • "Geldiğiniz için teşekkürler!" deyin.
  • Uzman tavsiyenizi sunun
  • Müşterinin beklentilerinin ötesinde hizmet sunun
"Beni Burada Herkes Tanır" hissiyatını oluşturun
Gerçek şu ki, müşteriler kabul görmeyi ve tanınmayı severler. Perakendecilerin yalnızca mağazaya girdiklerinde onları selamlamasını istemekle kalmaz, aynı zamanda, isimlerini bilirse kendilerini özel hissederler.

  • Kendinizi müşteriye tanıtın.
  • Onlara adını sorun.
  • Müşterinin adını öğrendikten sonra, onu her fırsatta kullanın. Müşteri ile bir diyalog ve nihayetinde bir ilişki oluşturmak sadakati güçlendirebilir.
Müşteriyi Ödüllendirin
Belirli eşyaları iskonto eden indirim kartlarından, ücretsiz hediyelere kadar müşteri ödül programını uygulamanın birçok yolu vardır. Pazarlamada çok para harcamadan önce, alışveriş yapıcı olarak en çok ne tür bir ödül aldığınızı düşünün.
Bazı müşterilere, gerçek bir ödül, basit bir takdir hareketi olabilir. Küçük ve ucuz bir şey gerçek bir tılsımdır. Ödülü seçtiğinizde, muhtemelen sadık bir müşteriye birkaç lira harcamayı kabul edersiniz ancak size yüzlerce fazlasını getirir. Daha da önemlisi, size yönlendirmeler(referanslar) bile getirebilir.

Müşteri takip
İyi bir arkadaş gibi, sadık müşteriler, ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını önemsediğinizi bilmek ister. Bağlantıda kalmanın birkaç yolu:
  • Kişiselleştirilmiş postalar gönderin
  • Onları VIP mağaza olarak özel mağaza içi etkinliklere davet edin
  • Aileleri veya yaşamlarındaki olaylar hakkında sorular sorun.
Tüketiciler, birinin onlar hakkında düşündüğünü bilmekten memnuniyet duyarlar. Bu emeklerin karşılığı olarak şunu aklınızda tutun; sadık bir müşteri size hem para hem de yeni müşteriler kazandırır. Mükemmel müşteri hizmeti sunmak sonuca ulaşmanın iyi bir yoludur, ancak niyet her zaman yürekten gelmelidir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM