Online Ödeme Nedir?

Planports Ekibi 18.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2804 kere okundu




ONLINE ÖDEME NEDİR?

Günümüzde online ödemeler yapılmakta ve bu hizmetler gittikçe yaygınlaşmaktadır.
Online ödemeler tipik olarak iki formdan birini alır. Bunlar, insanlar arasında kolayca ve elektronik olarak para transfer etmenin ya da tek bir tıklamayla genellikle çevrimiçi olarak mal ve hizmet satın almanın yoludur.
PayPal, insanların cüzdanlarını kazıp kredi kartı numaralarına girmeden, çek yazmadan veya bankaya gitmeden hızlı ve kolay bir şekilde hem alışveriş yapmalarını hem de para transfer etmelerini sağlayan bu alana gerçekten öncülük etti.
Ancak PayPal artık bloktaki tek oyuncu değil. Birkaç farklı sosyal ödeme şirketi ve şu anda sosyal ödeme hizmetleri sunan geleneksel bankalar var.
Online Ödemeyi Kimler Sunuyor?
Google Cüzdan, Twitter Buy, Snapcash, Amazon Pay ve Apple Pay, online ödeme sistemleri geliştiren büyük internet şirketleridir. Tüm bu platformlar başka bir şey olarak başladı, ancak trendin nereye gittiğini görebildiklerinden online ödemeyi platformlarına entegre etmeye başladılar.
Büyük bankalar ve kredi kartı markaları da sistemlerinde online ödeme özelliklerini benimsemeye başlıyor.
Trendin gidişatına bağlı olarak, dijital para transferini daha kolay ve rahat hale getirmek için farklı online ödeme çözümlerini başlatıp test eden daha fazla sayıda finansal kurum görmeyi bekliyoruz.
Gerçek dünyada bu tür ödemeleri alan mağazalar var ve telefonların taranmasına izin veren kayıtlarda daha fazla seçenek görüyoruz. Bazen bu, geleneksel bir kredi kartıyla ve bazen de online ödemelerle kurulur.
Şu anda, bu teknolojinin gelişim aşamasındayız. Bu nedenle, tüm mağazalar bu şekilde ödeme almazlar ve bunu yaptıklarında bile piyasada yapılan tüm ödeme türleriyle her zaman çalışmazlar. Bu noktada, sigortalı olduğunuzdan emin olmak için nakit ya da geleneksel bir kredi kartı taşımak akıllıca olacaktır.
Online Ödemenin Tehlikeleri Nelerdir?
Eşler arası hizmetler ve doğrudan ödeme tüccarları aracılığıyla para değişiminin dijital olarak gerçekleşmesini sağlayan daha fazla sayıda farklı teknolojiyle, bilgisayar korsanları, insanlardan “çalma” fırsatı ile daha fazla ilgilenmeye başladı.
Dijital güvenlik her zaman dijital para ile ilgili bir sorundur, bu nedenle sosyal ödemeler sunan şirketlerin yukarıda listelenenlerin üst düzeyde güvenlik özelliklerine sahip olması önemlidir.
Telefonlarını online ödemeler için kullanan tüketicilerin, sosyal ödeme özelliklerine girmesini rahat hırsızlar için zorlaştıran biyometrik veya parola korumalı telefonları da olmalıdır.
Söylendiği gibi, sosyal ödemeler genellikle güvenlidir, nakit taşımaktan daha az risklidir, birçok ödeme ve güvenlik uzmanı, dijital ödeme teknolojisinin geleneksel kredi kartlarını kullanmaktan daha güvenli olduğunu iddia eder.
Şu an bir dezavantajı, paranızı dijital cüzdan biçiminde saklamanız durumunda hesaba herhangi bir tasarruf faaliyeti tahsil etmeyeceksiniz.
Online Ödemenin Geleceği Nedir?
Hiç kimse geleceği yüzde 100 doğrulukla tahmin edemez, ancak online ödeme giderek daha popüler hale geliyor. Tahminime göre sonunda iki ya da üç online ödeme şirketinin yığının tepesine yükseldiğini göreceğiz, tıpkı MasterCard, Visa ve American Express gibi en iyi kredi kartı şirketlerinde olduğu gibi...
Şu anda, teknoloji hala oldukça yeni ve platformlar arasında her zaman uyumlu değildir. Teknoloji geliştikçe, önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla uyumluluk geliştiğini görmeliyiz. Sosyal ödeme, dijital para biriminin nakit üzerindeki en rahatsız edici sorunlarından birini, fonları kişiden kişiye kolay ve güvenli bir şekilde aktarabilmek için çözmektedir. Endüstrinin gelecek yıllarda büyüdüğünü görmeyi bekliyoruz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM