Müşteri Tavsiye Programı

Planports Ekibi 03.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1056 kere okundu
MÜŞTERİ TAVSİYE PROGRAMI

Muhtemel Tavsiye Kaynaklarını Listeleyin

Kişiler aradığınız ve şu an için zaten bağlantıda olduğunuz veya geçmişte bağlantıda olduğunuz herhangi biri olabilir. Onları listelemeye başlayın. Bu liste mevcut müşterileri, geçmiş müşterileri, kapanmamış olan müşterileri, endüstri liderlerini, satıcılarınızı vb. içerebilir. Bu size başlamanız için sağlam temeller sağlayacaktır.
Uzanacak Bir Plan Yapın
Şimdi rafine edin. Avukatların ve kaynakların listesini "iç çevre" temasları listesine daraltın. Bunlar, işinizin ne kadar değerli olduğunu bilen ve sizi teşvik etmeden yönlendiren kişilerdir. İç çemberinizi bulmak, otomatikleştirilebilecek bir işlem değildir. Bu kişileri manuel olarak çekip bölümlere ayırırsanız bundan daha fazla faydalanırsınız. İç çemberinizi parçalara ayırdıktan sonra, göz önünde bulundurmanız gereken iki şey vardır;
Zamanlama herşeydir
İç çevre savunucularından tavsiye programınıza katılmalarını istemek için uygun zamanları belirleyin. Onlar daha önce birlikte çalıştığınız insanlar oldukları için, bu başlangıçtan daha az yorucu bir süreçtir. Bir teşvike ihtiyaç duyacak insanlarla çalışmaya başladığınızda (aşağıda bahsettiğimiz), ilişkiyi dikkate almak önemlidir. Bazı şirketler için, hizmete veya ürüne bağlı olarak, başvuruda bulunma talebinin ilişkide geç kalması gerekir.
Tüm yönlendirmeler eşit değildir.
Markanızı, pazarlanması gerektiği şekilde pazarlayabileceğini düşündüğünüz kişileri belirleyin. Bu iç çemberin içinde, kime ait bir yıldızsal bakış açısı var? Veya bir yönlendirmeden gelen ve çalışan mevcut bir müşteriniz var mı? Ve unutmayın; tavsiye yorgunluğuna dikkat edin ve bağlantılarınızı fazla zorlamadığınızdan emin olun.
Teşviklerinizi belirleyin
Yönlendirme programı için iki seçenek vardır: teşvik edici ve teşvik edici olmayan bir program. Chicago Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, nakit teşviklerin performansın artırılmasında nakit teşviklerden %24 daha etkili olduğunu buldu. Bu adımda, irtibatlarınızı seviyelere göre ayırmalı ve hangilerinin hangi teklifi alabileceğine karar vermelisiniz.
Müşterilerinizi Uyarmak için Kaynaklar Yaratın
Bir tavsiye programınız olduğunda, iyi çalışacağını düşündüğünüz kaynakları oluşturun ve müşterilerinizi uyarın. Ardından, tanıtın, tanıtın, tanıtın. Müşterilerinize programın varlığını hatırlatmak için zaman sınırlı e-posta kampanyasının ötesinde birden fazla promosyon yolunu düşünün. Bunlar şuna benzeyebilir;

-Haber bültenleri
-Bloglar
-Ürün güncellemeleri

Tavsiye programlarını açıkladıktan sonra, her biri için hangi kaynaklara ihtiyacınız olduğuna dair bir fikriniz olur. Aşağıda gerek duyabileceğiniz birkaç kaynak listeledik;
Her bir iletişim türü için onlara tavsiye programınız hakkında bilgi veren e-postalar
İşletmenizle ne tür müşterilerin uygun olduğunu açıklayan bir mesaj. İdeal müşterinizin kafasında bir resim çizmeniz gerekir
Kişilerinizi program boyunca yönlendiren ve satış ekibinizi ne zaman arayacakları konusunda uyaran bir iş akışı
Kişilerinizin size arkadaşlarının bilgilerini verebileceği bir yer sağlayan bir açılış sayfası
Tavsiye programlarınızı açıklarken satış ve müşteri destek ekiplerinizin izleyeceği komut dosyaları
Kişilerinizin arkadaşlarıyla paylaşması için kaynaklarla dolu bir tavsiye seti, bu vaka çalışmaları, referanslar, e-kitaplar, videolar, işletmenizle çalışmaya ilişkin fikir veren herhangi bir şeyi içerebilir.
Ortamınız ne olursa olsun, tutarlı, kalıcı (üst düzey olmasa da) ve programınızın gelir, büyüme ve elde tutma hedefleri ile uyumlu olduğundan emin olun.
Takibi Ayarlayın
Şirketinizin büyüklüğünden bağımsız olarak (şirketinizin daha büyük bir müşteri tabanına sahip olması durumunda özellikle ilgili olsa da) izlemenin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu, özellikle yönlendirilen hesaplar için bir ayrıntıyı kaçırmamanızı sağlar.
Eğer zaten bir CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) sistemine yatırım yapmazsanız, şimdi aşina olmanın tam zamanı! Müşteri ilişkilerini takip etmek, müşteri başarısının büyük bir bileşenidir. Her bir hesabı veya ilişkiyi kişiselleştirme yeteneği, her müşterinin kendi temelinizin benzersiz bir parçası olduğunu hissettirir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM