Sponsorlu İçerik Nedir?

Planports Ekibi 04.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 3677 kere okundu
SPONSORLU İÇERİK NEDİR?

Sponsorlu içerik, bir reklam veren tarafından ödenen, ancak başka bir marka, etkileyici veya yayıncı tarafından oluşturulan ve paylaşılan bir tür tanıtım ortamıdır.

Bu tür içerik, temel hedef kitlenizi hedefleyen ve zaten markanızla uyumlu konuları tartışan bir şirkete veya etkileyiciye sponsorluk yaparken çok ilgi çekicidir. Bu doğru yapıldığında, markanızın herhangi bir sözünü istilacı bir reklam yerine, doğal bir uyum gibi hissediyor.

İzleyiciler bir reklam gördüklerini düşünmek yerine, sponsorlu içerikten, ilginç bir şey öğrenmiş gibi hissetmekten uzak durmalılar. Bu, markanızın daha güvenilir, akılda kalıcı ve en önemlisi güvenilir görünmesini sağlar.
Markalı veya sponsor içerik söz konusu olduğunda, güven, potansiyel müşterileri çeken önemli bir faktördür. Aslında, pazarlamacılar güvenilir bir yayıncının içeriğine sponsorluk yaptıklarında, kendi içeriğini oluşturan pazarlamacılardan% 50 daha yüksek bir marka artışı görüyorlar.

Markalı ve sponsorlu içerikler buhar kazandıkça, araştırmalar, ürününüzü kaliteli içerikle pazarlamanın inanılmaz etkili olabileceğini göstermeye devam ediyor. Aslında, içerik pazarlaması, ücretli arama ağı reklamcılığından üç kat fazla elde edilir.

Yerel reklamlar ve sponsorlu içerikler, doğal olarak bir web sayfasına ait gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır. Ancak, yerel bir reklam, reklam verenin kendisi tarafından ödenir ve yaratılırken, reklam veren sponsorlu içerik üretmek ve dağıtmak için başka bir marka öder.

Anında satış veya trafik amaçlı doğrudan bir ürün sayfasına giden yerel bir reklamı düşünmek isteyebilirsiniz, ancak okuyucuyu bir dönüşüm yolundan çok erken bir zamanda izleyenleri kapatabilir.

İnsanlar, reklam veren tarafından açıkça oluşturulmuş içeriği gördüklerinde geçmişe kaydırıp ayarlayabildiklerinden, güvenilir bir kaynak tarafından oluşturulan bir sponsorlu içerik parçası daha güçlü bir alternatif olabilir.

Sponsorlu içerik başlatmaya hazır olduğunuzda, bir içerik fikirleri listesi bulmak ya da sponsor olabileceğiniz markaları tanımlamak yine de zor olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM